Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Renault Megane IV ( 2016 – prezent )

Renault Megane IV, o masina pe care o cumperi pentru ca arata mai bine ca Simona Patruleasa si pentru ca e mai fiabila decat o sticla de V33 pentru ca V33 va fi alaturi de tine chiar si atunci cand se termina banii si restul sticlelor s-au terminat.



 


A doua generatie de Megane a fost o masina relativ fiabila si care arata bine. De fapt, arata bine si astazi si a ajuns intr-o plaja de pret incat si un incepator care sta cu parintii si care lucreaza part-time si-o poate permite. Apoi a venit a treia generatie, care a fost si mai fiabila


Renault Megane IV, masina care a lasat cascuta agentului de vanzari jos si s-a apucat sa fie masina serioasa. Totusi, poate fi serioasa in conditiile in care arata atat de bine incat am nevoie de servetele atunci cand o vad pe strada?


Dar macar are un sensor de calitate a aerului, care iti arata cat de poluat este orasul in care locuiesti. Mai putin in Bucuresti, unde senzorul spune direct: “fara numar, fara numar, fara numaarrrrr….”


Si mai primesti si o masina care e ultima nebunie in materie de fiabilitate. Dupa episodul tragi-comic cu Laguna II, Renault a inceput sa pompeze bani in fiabilitate si asta s-a vazut atat in Laguna III cat si la Megane III si cam la toate masinile francize din gama. In mod ciudat, mancatorii de baghete cu usturoi si sexualitate dubioasa chiar au reusit sa faca masini fiabile, iar Renault Megane IV duce imaginea mai departe.



Motoare Renault Megane IV


Benzina



  • 1.2 TCe de 100 si 130 cai – Copilul minune dintre Renault si Nissan, care din pacate nu a avut acelasi success precum copilul minune mioritic. Ridiculizat la fel in schimb pentru dimensiunile reduse, acest motor a fost motiv serios de cearta pentru cele doua companii. Personal as spune pas pentru ca risti la acest motor sa ai un consum de ulei de 5 litri talpa la fiecare 1000 de km si cu un sistem Start/Stop care e doar pe stop.

  • 1.3 TCe de 115, 140 si 160 cai – Un motor mai fantastik decat Romeo, acest benzinar turbo-alimentat a fost lansat initial pe Megane III GT si momentan face senzatie pe toate caroseriile unde este montat, in special pe Duster. Un motor modern pentru vremuri moderne.

  • 1.6 SCe de 115 cai – Ultimul aspirat vine si sta la masa lui Renault Megane IV, de obicei in coltul nostalgicilor. Genul de om care se teme de tehnologie si care nu are carduri bancare pentru ca acolo e lucratura diavolului. Genul de om care se uita la Speranta TV. Genul de om care nu are nicio problema sa aiba un motor fiabil, dar lent.

  • 1.6 Turbo de 205 cai – Venit doar in versiunea GT a lui Renault Megane IV, acest motor sta la jumatatea centrului. Mai musculos decat 1.3 Turbo dar mai slim fit decat RS-ul, Megane IV GT nici nu primeste jucariile sport de la RS. E doar un Megane IV pe anabolice, ca nu a avut bani de steroizi. Macar primesti acel delicios 4-Wheel-Steering.

  • 1.8 RS de 280 si 300 cai – Renault Megane IV RS e o masina atat de diferita incat merita propriul articol. E ca si cum ai compara-o pe Margareta Clipa cu Nikita.


Diesel



  • 1.5 dCi de 90, 95, 110 si 115 cai – Acelasi K9K cu care ne-am obisnuit din vremurile bune ale trupei L.A. . Ajuns astazi undeva aproape de final de cariera, acest K9K se deosebeste prin sistemul AdBlue asa ca mare grija la nivelul de AdBlue. Un motor simplu, care ar trebui sa aiba toate probleme rezolvate daca tot are peste 25 de ani vechime.

  • 1.6 dCi de 130 si 165 cai – Daca K9K-ul e Bicicleta satului al mancatorilor de baghete de usturoi, acest 1.6 dCi vine direct din gradina mancatorilor de orez. Disponibil in versiunea de 130 pentru saraci si 165 pentru versiunea GT, acest diesel a fost pensionat in 2018.

  • 1.7 dCI de 150 cai – Lansat acum 5 minute, e prematur de vorbit despre fiabilitatea acestuia. Cert este ca vrea sa fie o combinatie dintre 1.6 dCi si 2.0 dCi, asa ca presiunea pusa pe motorul asta e atat de mare incat ori poate fi un motor de success ori un motor la fel de bun ca o sticla de Moet scapata pe jos.



Probleme generale Renault Megane IV



  • Toate motoarele diesel sunt aduse la ultimele standarde si asta inseamna ca ai un filtru de particule mai sensibil decat o angajata de la stat care e deranjata de catre un amarastean cu fix 2 ore inainte de terminarea programului. Pe langa asta primesti si un sistem AdBlue de care trebuie sa ai grija.

  • Cutia automata EDC pare ca s-ar fi lepadat de problemele din trecut dar asta nu inseamna ca poti neglija mentenanta cutiei asa cum e neglijata apa la o petrecere de camin.

  • La fel ca si la Scenic III, tava din bord are tendinta de a se incinge atunci cand releul de la clima e stricat. Numai bun pentru o reteta de cartofi gratinati la cuptor.



Verdict Renault Megane IV


Tot nu sunt convins de acea tava de gatit din mijlocul bordului, care poate avea ori butoane, ori butoane + televizor ori doar televizor. Depinde de cati bani ai poti sa te asiguri ca lumea te va aprecia sau poate ca va trebui sa iti ridici pantalonii si sa pleci in RUSINE.


Si aici mai vine o provocare pentru Renault Megane IV. La fel ca la Mercedes-urile din trecut, e o diferenta ca de la Ion Paladi la Ion Oncescu intre versiunea de baza si versiunea top, asa ca mare grija la dotari.


Ce motoare recomand? Pentru oamenii care merg pe deviza “Vin fiert si plec fericit. Vin rosu si plec alb. Vin Diesel si plec benzina.” Recomand excelentul 1.3 TCe de 140 de cai. Cat despre diesel, cea mai sigura alegere e clasicul 1.5 dCi de 110 cai.


 



Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2024-03-31 14:32:04

    Corect, sutele de mii de actiuni juridice impotriva Nissan si Renault din cauza motorului 1.2 TCe sunt false si toti oamenii sunt actori platiti. Mai mult, toate documentele sunt editate cu pixelul albastru ca sa denigreze Renault si Nissan. Noi prosti.

  • Merralvinci

    2024-03-31 02:15:07

    La naiba, iar ai fumat pătrunjel. Deci tu habar n-ai despre mașini dar postezi. Eram curios ce diferență este între 1.2 și 1.3. Aproape m-ai convins. Nissan cică ar face motoare mișto. Renault la motoare pe benzină e tătic. Deci… ce probleme sunt la 1.2? Fugiți de 4 control? Ai mers cu un megane cu 4 control sau doar zici și tu? Am avut Laguna GT cu 4 control o minunăție. Rupeam curbele la viteze mari iar în oraș zici că eram cu Clio. A… ai dreptate după 12 ani mi-a căzut 4 control. Un kkt de senzor. Aproape că nu știi nimic despre mașini.

  • Claudiu

    2024-01-10 23:52:37

    Salut, sunt tipul care a avut Megane 4-ul din filmare 😀 De 3 ani am un Megane 4 GT. 1) toate GT-urile au 4control, nu poti lua fara. Nu am auzit pana acum de nici un 4control stricat 2) Singura lor problema (a GT-urilor benzina) sunt ambreiajele de la cutia de viteze EDC , care se uzează prematur (la unii la 10-15k km, alții 60k+, alții 120k) și te costă din auzite 2000-2500 EUR sa le schimbi (după ce le schimbi o data cica ar fi mai bune decât cele din fabrica). 3) geometria e pretențioasă (si te costă dublu ca ai 4control se face și pe față și pe spate) și mănâncă anvelope dacă te dai tare cu ea și nu ești atent la geometrie. În rest o mașină absolut genială, trage de rupe si e fix genul de mașină sport dar cu care să poți merge și la cumpărături fără să îți rupă ficatii și să consume ca un RS. Îmi pare rău ca nu a primit un facelift și GT-ul , o mașină absolut genială, printre ultimele mașini Renault Sport care chiar sunt altceva.

  • AproapeMasini

    2023-11-24 14:00:07

    Salutare Ghenadie, Personal as alege Leon in scenariul asta. La capitolul sport is pe acolo dar la costurile de intretinere s-ar putea ca Leon sa fie ceva mai ieftin desi sunt comparabile ca masini. Plus ca la Megane 4 sunt sanse mari sa aiba 4Control si nu e un sistem foarte stralucit si nici ieftin de reparat. Succes!

  • Ghenadie Cotoman

    2023-11-23 12:25:01

    Și între Magane 4 1.6 205cp și Seata Leon 2.0 benzină 190 cp? ambele 2018/2019. Mersi .

  • AproapeMasini

    2023-11-23 12:17:49

    Salutare Ghenadie, Am o parere destul de buna doar ca trebuie sa ai in vedere ca are suspensie sport care e si mai putin confortabila dar si sensibil mai scumpa decat suspensia normala. As da o tura cu masina inainte. Si as evita si sistemul 4Control daca are. Succes!

  • Ghenadie Cotoman

    2023-11-22 21:26:04

    Salut, ce părere ai de Megane4 GT 1.6 205 cp?

  • Cristi

    2023-03-19 22:57:27

    De unde ai tu informația asta, eu îl am de peste 4 ani și nu ” papă ” decât motorina

  • Stefan

    2022-12-24 21:46:53

    Dețin un megane4 1.3 159 cp tce . Dacă ma-i are cineva, rog să-mi împărtășit impresii. Mersi.

  • Stefan

    2022-09-03 08:47:42

    Iti multumim pentru comentariu. Spune-ne tu te rog unde a gresit autorul ca sa invatam si noi. Dar te rugam frumos sa ne faci sa si radem. Mersi


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA