Opel Astra Electric se alatura versiunilor alimentate cu baterii ale Corsa si Mokka, pe masura ce producatorul face tranzitia la o marca complet electrica.

Sursa: insideevs.com

Opel va lansa o versiune complet electrica a modelului Astra in primavara lui 2023, adaugand o a patra optiune de transmisie pentru hatchback-ul compact al marcii Stellantis.

Astra este disponibila in prezent cu motorizari pe benzina, diesel si hybrid plug-in.

Astra Electric se bazeaza pe platforma EMP2 a lui Stellantis, impreuna cu modelul sau frate de la Peugeot, e-308. Cele doua masini au aceeasi baterie de 54 de kilowati/ora, cu o noua compozitie chimica, care este 80% nichel, 10% mangan si 10% cobalt. Autonomia maxima pentru Astra este de 416 km.

Motorul sau electric, rezultatul unei colaborari recente dintre Stellantis si compania japoneza Nidec, are o putere de 115 kilowati,156 CP.

Opel nu a anuntat preturile pentru Astra Electric. Este al treilea model de autoturism complet electric al marcii din gama sa actuala, dupa masina mica Corsa si SUV-ul mic Mokka. Furgonetele Opel pentru pasageri au si acestea optiuni complet electrice. Opel isi propune sa devina o marca complet electrica in Europa pana in 2028.

Sursa: evstories.com

Astra este al cincilea cel mai bine vandut model Opel pana in octombrie, cu 26.154 de vanzari, conform Dataforce, o scadere de 47% fata de 2021.  Generatia actuala a fost lansata in primul trimestru al acestui an si este construita in fabrica Opel din Ruesselsheim, Germania.

Unii dintre rivalii lui Astra din segmentul compact de masa ofera si vehicule electrice in acelasi stil de caroserie precum versiunile bazate pe combustie, inclusiv 308, Citroen C4 si Kia Niro.

Cu toate acestea, numarul modelelor compacte numai pentru vehicule electrice este in crestere, inclusiv Renault Megane E-Tech, Nissan Leaf, MG4 si MG5, Volkswagen ID3 si Cupra Born. Privind in perspectiva, VW este de asteptat sa lanseze o noua versiune a Golfului complet electric, liderul general in segment.