Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Nissan Micra K11 ( 1992 – 2003 )

Legenda spune ca atunci cand cumperi un Nissan Micra K11 primesti si o placuta complementara pe care scrie „E masina prietenei”, ca sa scapi de intrebari in trafic.



Lansat in 1992, Nissan Micra K11 trebuia sa fie raspunsul japonez la Mini Cooper si oarecum si la Dacia Lastun. Sigur, pe Mini Cooper l-a intrecut, dar nu s-a putut apropia niciodata de Dacia Lastun pentru ca singurul lucru mai bun decat Dacia Lastun e betia fara mahmureala. As fi spus Simona Patruleasa, dar Simona Patruleasa nu este un lucru. Simona Patruleasa nu este nici macar o persoana. Simona Patruleasa este intruchiparea perfectiunii. Un monument al frumusetii feminine, adus intr-o forma pe care sa o putem admira si noi.


Despre ce vorbeam?


A da, Nissan Micra K11, primul Micra de a ajuns pe plaiurile europene. Sunt multe aproape masini disponibile la vanzare prin anunturi, dar daca esti efectiv ultimul chetros si te intereseaza strict mobilitate pe bani cat mai putini, este foarte greu sa gasesti ceva mai bun decat primul Micra. Asta daca reusesti sa il gasesti, pentru ca majoritatea au fost mancate de rugina si de indiferenta. Serios, Micra K11 sufera grav de sindromul Honda – o masina foarte fiabila, doar pentru ca e atat de fiabila incat oamenii nu s-au mai obosit sa o mai intretina si uite asa majoritatea masinilor second-hand sunt la fel de calitative ca acest site. Honda Micra K11 – victima propriului succes.


Doar ca Micra K11 e ca Bahoi de la Constanta – refuza sa se opreasca. Indiferent de cat abuz primeste aceasta masina, indiferent de cat de neglijent(a) esti cu masina asta, Micra va continua sa mearga si sa mearga si sa mearga. In limita a 30 km/h pentru ca atat pot motoarele. Si asta e ok, pentru ca tabla e mai subtire decat contul meu bancar a doua zi dupa salariu, iar la un accident la 31 km/h ai toate sansele de a muri pe loc asa ca nu forta nota si nici motorul. Asta daca reusesti sa iesi din parcare sau sa pornesti de pe loc, pentru ca majoritatea masinilor nu au servo-directie. Avantajul in schimb este ca masina cantareste 6 kg (frumosi) si nu ai nevoie de servo-directie in mod deosebit.


 



Motoare Nissan Micra K11


Benzina



  • 1.0 MPI de 55 si 60 cai – Motoarele pe benzina sunt in esenta acelasi motor CG doar ca in diverse arome, iar aici avem versiunea CG10DE de 1 litru si insuficienti cai. Sigur, e decent pentru plimbari prin sat de acasa la munca si inapoi, dar nu as iesi la drum lung cu asa ceva. De fapt, daca stau bine si ma gandesc, nu vreau sa ies la drum lung cu asa ceva punct.

  • 1.3 MPI de 75 cai – Totusi, daca vrei sa ai abilitatea de a urca dealuri si inclinatii si daca ai ganduri sinucigase la 50 km/h, atunci asta este motorul pentru tine. Nu e un dezastru mecanic ca fratele mai mic si nu e asa de rar ca motorul de 1.4.

  • 1.4 MPI de 82 cai – Serios acuma, motorul CGA3DE vine cu 7 cai in plus si cam atat. Singura chestie buna la el este ca a venit in 1998 pe versiunea facelift si l-a inlocuit pe cel de 1.3, dar atat.


Diesel


1.5 diesel de 58 cai – De ce? De ce ai face asta?


 



Probleme Generale Nissan Micra K11



  • Motoarele pe benzina au distributie pe lant dar asta nu inseamna neaparat ca sunt si rezistente. Cureaua de accesorii la fel se intinde mai tare si mai repede decat nervii unei femei atunci cand barbatul ei e la terasa cu baietii si „pleaca in 5 minute”.

  • Dupa cum spuneam, inamicul principal al lui Nissan Micra K11 este Chef Catalin Scarlatescu….asta, rugina. Rugina care se aduna peste tot si se aduna pana cand nu mai ai ce face cu masina. Iar ca bonus, rugina este ajutata si de ploaia din masina pentru ca acele tentative de chedere nu au fost calitative din fabrica, dapoi acum dupa 500 de ani.

  • Cutia CVT nu este cea mai fiabila iar uleiul trebuie schimbat la fiecare 5 minute. Asta daca mai gasesti vreun Micra cu cutie automata.

  • Planetara facuta din guma de mestecat, combinat cu suspensia rigida pot da senzatia unei masini sportive, cu care sa rupi asfaltul si cu care sa le arati celor cu bmwc cine esti tu.


 



Verdict Nissan Micra K11


Dupa cum spus la inceput, daca pretentiile tale auto sunt la fel ca si asteptarile, daca bugetul tau e 500 de euro, atunci Nissan Micra K11 e un concurent solid la aceasta categorie, alaturi de Polo 6N, Ford Fiesta si mersul pe jos. Solid la propriu, pentru ca e halucinant cat abuz poate manca masina asta fara probleme.


 


Ce motoare recomand? 1.4 benzina de 82 de cai pentru ca e disponibil doar pe modelul facelift.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA