Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cum ne pregatim masina pentru iarna?

Un subiect la care nu se gandeste suficienta lume. O intrebare pe care prea putini si-o pun. Un raspuns pe care doar AproapeMasini il da. Poate ca am exagerat putin mai sus, dar masina pentru iarna are nevoie de cateva pregatiri. Iata care sunt aceastea, in articolul de astazi.




In zilele de glorie ale AproapeMasini, in primele articole de existenta a acestei fose septice, am vorbit despre condusul pe zapada si despre iadul alb. Am vorbit si despre anvelopele auto putin, desi va trebui sa scriu un articol dedicat. Doar ca a pregati masina pentru iarna nu se rezuma doar la schimbarea anvelopelor, pentru ca o masina trebuie sa fie ca o femeie: cu de toate, altfel nu ma intereseaza. Fiecare ingredient are nevoie de grija si de atentie, pentru a oferi o experienta unica si senzatii tari acolo sub centura. Asa ca haideti sa vedem impreuna ce trebuie sa cumparam pentru a pregati masina pentru iarna.


Bateria auto



Chiar daca sunt multe elemente de care trebuie sa tinem cont atunci cand pregatim masina pentru iarna, bateria auto este de departe cea mai importanta. Asa cum aragazul are nevoie de butelie pentru a porni, asa cum petrecerea are nevoie de alcool si asa cum Remus Cernea are nevoie de un control medical la cap, conform spuselor lui Vadim. Bateria auto este cruciala pentru a porni masina, iar in perioada rece se descarca mult mai repede decat primavara sau vara. De asta este recomandat sa schimbi bateria in septembrie – octombrie, daca stii ca bateria auto actuala da semne de oboseala.


Personal merg pe baterii auto Varta de cativa ani, desi lumea lauda si bateriile autohtone marca Rombat sau Caramba…asta, Caranda. Indiferent ce ai luat, trebuie sa fii constient(a) de faptul ca o baterie noua va tine 3-4 ani si niciodata nu va fi la fel de longeviva ca bateria originala, din fabrica.



Ce trebuie sa mai verific la masina pentru iarna ce va sa vie?


Am vorbit despre anvelope si despre baterie, cele mai importante 2 elemente. Iar acum vorbim despre celelalte elemente, mai putin costisitoare dar cateodata fel de importante.



  • Banalul lichid de parbriz, caruia nu ii dai prea mare importanta, o sa te enerveze la culme atunci cand va fi inghetat si vei avea nevoie de el. Asa ca schimba din timp lichidul de parbriz cu unul de iarna. Personal as cumpara un bidon de 5 litri care sa reziste la -30 de grade Celsius. Sau poate ai mai multi bani decat mine si iti cumperi lichid de parbriz cu concentrat anti-inghet, ca sa nu mai stai mizerabil in parcare la 7 dimineata, cu racleta in mana si cu un monolog pe buze despre sanatatea neamului si despre un abator de carne inghesuit intr-un frigider.

  • Antigelul este important daca vrei sa pregatesti masina pentru iarna in mod responsabil. Antigelul se poate consuma mai repede iarna decat vara (la fel ca si vodka), asa ca e bine sa ai in portbagaj un bidon de antigel tot timpul. Un bidon de antigel costa mai putin decat un pachet de tigari, asa ca nu fii chetros sau chetroasa.

  • O verificare a sistemului de aer conditionat (clima daca ai bani si o masina mai de Doamne ajuta) este binevenita. Nu este ceva crucial ca si bateria sau lichidul de parbriz, dar ar fi mare pacat sa se abureasca parbrizul si sa nu mai functioneze clima.

  • Stergatoarele merita o verificare. Daca sunt la fel de uzate ca melodia „Cargo – Daca Ploaia”, atunci fa un efort si schimba-le. E una din cele mai ieftine si simple chestii pe care le poti face pentru a pregati masina pentru iarna.

  • Mentiune speciala pentru cei care au cutii de viteze automate: uleiul acela isi pierde si el din proprietati, in special la frig. Daca aveai de gand oricum sa schimbi uleiul de transmisie automata, in septembrie – octombrie este cel mai bine din punct de vedere mecanic.



Concluzie si gânduri finale despre cum ne pregatim masina pentru iarna.


Ca sa pregatesti masina pentru sezonul rece nu trebuie sa fii Houdini, Einstein sau Serghei Mizil. Trebuie doar sa iei cateva masuri preventive inainte de a porni catre iadul alb. Oricine dintre noi poate cumpara un antigel si un stergator. Dar vai de dorsalul persoanei care nu va face verificari minime pentru sezonul de iarna, pentru ca daca sunt ignorate iti vor face viata mai grea decat IN WEEKENDUL ACELA CAND AM MERS IN POIANA BRASOV SI M-AM TREZIT LA 7:20 DIMINEATA CU DANI MOCANU CANTAND IN BOXA VECINULUI.


 


Similar Articles

Vanzarile trimestriale BMW si Mercedes scad

Vanzarile trimestriale BMW si Mercedes scad

10 October 2024 In „D'ale Șoselei”
VW prezinta SUV-ul Tayron cu 7 locuri

VW prezinta SUV-ul Tayron cu 7 locuri

09 October 2024 In „D'ale Șoselei”
AproapeMasini

30 September 2018

D'ale Șoselei , Mecanica pentru incepatori



Scrie un raspuns
  • Grigore

    2020-11-16 16:16:46

    Salut! Personal nu sint un aventurier,desi a avut Lada 1200 cam 5 ani si cu anvelope Fulda cristal nu am avut nevoie de lanturi. A urmat Astra g caravan 15 ani iar acum un I20 din 2020. La Astra si la Hyundai am renuntat la organizatorul din roata de rezerva si frumos impachetate am bagat un set de lanturi ,manusi groase, si o lopetica-racleta demontabila. Totusi este bine cind se anunta zapada , mai rar in ultimii ani , sa ai o lopata metalica in spatele scaunului sa poti parca dupa ce trece ala cu plugul nu sa blochezi o banda pe bulevard cum fac cocalarii si pitipoancele.Important : daca mergi mai mult cu lanturile , mai pe la munte , intai desumfla roata la jumate si o umfli bine dupa ce pui lanturile – asa nu se rup la prima pata de asfalt curat cind strici aripa,pasaje de plastic …


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA