Din sfanta treime a compactelor de mijloc, Opel Astra H mereu a fost cel mai ieftin si cel mai problematic. Doar ca timpul a demonstrat ca nici modelele concurente nu sunt atat de fiabile. Daca merita un Opel Astra H in 2018, vedem in articolul de astazi.
In primul rand, Opel este un brand american. Asta inseamna ca Opel Astra H porneste din start cu un handicap. Venit din lumea motoarelor mari si al camionetelor, cei de la GM au venit cu o compacta care trebuia sa aiba si motoare diesel. Sa pui un american sa faca o masina compacta cu motor diesel este ca si cum l-ai pune pe Fuego sa cante „Chop Suey”. Este ca si cum te-ai duce la McDonald’s si ai cere spuma de foie gras si Crepes Suzette. Nu merge.
Ce a facut Opel Astra H ca sa ramana relevant pe piata?
Aruncat in ringul intens al compactelor medii, cele mai bine vandute masini din perioada 2004 – 2009, Opel Astra H a trebuit sa lupte cu robustul VW Golf V si cu sportivul Ford Focus II. La fel cum One Piece, Naruto si Bleach au fost „The Big 3” ai lumii anime, asa si Opel Astra H, VW Golf V si Ford Focus II au fost „The Big 3” ai lumii compactelor.
Ford Focus II a fost cel mai sportiv dintre cele 3, VW Golf V a fost cel mai complet dintre cele 3, iar Opel Astra H a fost cel mai ieftin si mai utilitar dintre cele 3. Lucru care se vede si astazi pe piata second-hand, Opel Astra H fiind cel mai ieftin dintre cele 3 modele.
Doar ca, la fel ca si la celelalte 2 modele, configuratia masinii inseamna ca poti avea ori o masina absolut fantastica, ori o masina la fel de buna ca o bere scapata pe jos. Personal n-am fost niciodata fan Opel si al masinilor americane produse in Europa, fapt pentru care nu voi vorbi despre Opel Astra H de parca a venit Roxana Ionescu la un meci de lupte in noroi versus Simona Patruleasa, prezentat de catre Terry Crews.
Motoare Opel Astra H
Benzina
- 1.4 de 90 sau 100 cai – Cel mai mic motor, care este mai potent decat aspiratul 1.4 de baza de pe VW Golf V. Un motor decent de oras, dar care nu are suficienta vlaga pentru drumurile patriei atunci cand cara mai mult de 2 oameni si bagaje. Lipsit de probleme notabile, lipsit de putere. Un fel de Dumitru Caraiani.
- 1.6 Twinport de 105 si 115 cai – Excelent pentru oras si drumuri ocazionale, clasicul 1.6 aspirat este o alegere simpla si fiabila pentru oricine vrea o masina ieftina si decenta. Nu exceptionala sau „going beyond” cum ar spune corporatistii, ci decenta.
- 1.8 de 125, 140 si 170 cai – Unul din cele mai potente si distractive motoare de acest fel si aceasta capacitate din intreaga industrie auto. Destul de rar pe Astra H, este compromisul dintre fiabilitate, putere si consum.
- 1.6 Turbo de 180 cai – Acelasi 1.6 Twinport cu o turbina legata si cu chef de distractie. Destul de rar intrucat il gasesti pe versiunile exotice, scumpe si cu 2 portiere, acest motor este greu de ignorat.
- 2.0 Turbo de 170, 200 si 240 cai – Daca Opel n-ar face masini care sa vireze ca niste dulapuri, atunci senzationalul Opel Astra H OPC ar fi la mare cautare. Un motor exceptional, legat de o masina mai putin exceptionala. Sportivitatea n-a fost niciodata punctul forte al lui Opel Astra H, pentru ca sportivitatea n-a fost niciodata punctul forte al americanilor.
Diesel
- 1.3 CDTI de 90 cai – Un motor de provenienta Alfa Romeo, care se potriveste mai bine pe Corsa decat pe Astra. Nu are probleme notabile, doar ca trebuie sa ai grija la filtrul de particule.
- 1.7 CDTI de 80, 100, 110 sau 125 cai – Alfa Romeo nu face dieseluri de 1.7, dar Isuzu face. Asa ca acest motor de duba a fost montat pe Opel Astra H. Varianta de 80 de cai este exceptionala, fiind un motor extrem de fiabil, cu intervale lungi de mentenanta si cu un consum mic de carburant. Cel mai muncitoresc motor dintre toate, iar daca il combini cu varianta break a lui Opel Astra H atunci ai masina oficiala a antreprenorului debutant, care are nevoie de o masina tzapana cu care sa transporte marfa mult si care nu este din gama Ceresit. Cat despre celelalte variante de putere sunt probleme cu turbina asa ca sunt de evitat.
- 1.9 CDTI de 100, 120 sau 150 cai – Clasicul 1.9 JTD marca Alfa Romeo vine ca sa ii tina de urat fratelui mai mic de 1.3. Diverse probleme electrice, fara sa fie nimic grav in schimb. Singura versiune acceptabila este cea de 150 de cai.
Probleme generale Opel Astra H
- Am sa incep cu o problema caracteristica pentru toate modelele Opel din acea perioada, nu doar Astra H. Majoritatea modelelor subvireaza si sunt al fel de sprintene in curbe ca Alexandru Arsinel. Daca doresti ceva sportiv cu care sa iti testezi limitele, atunci Opel nu este pentru tine. Da, probabil ca te-ai astepta la o agilitate inexistenta de la ceva gen Vectra sau Meriva, dar Astra H cu siguranta ar fi putut fi mai agila, in special considerand motoarele disponbile. Sa ai motoare de 200 de cai, fiabile, dar sa vireze masina ca o barca e ca si cum ai sta paralizat la pat in Paradis.
- Cutia de viteze manuala in 6 trepte, nume de cod M32. Notorie pentru faptul ca explodeaza/crapa in mod spontan, e plin internetul de povesti demne de Viorel Lis in rol principal. Motoarele echipate cu aceasta cutie care se face bucati sunt 1.6 Turbo, 2.0 Turbo, 1.9 CDTI, 1.3 CDTI si 1.7 CDTI. Practic, singurele motoare salvate de la aceasta cutie sunt benzinarele aspirate de 1.4 si 1.6.
- Volanta cu masa dubla montata pe toate motoarele, indiferent ca sunt benzinare sau diesel, este o problema costisitoare la Opel. Cand pica un ambreiaj si trebuie schimbata si volanta, poti duce masina la remat fara niciun regret, mai ales la preturile second-hand actuale. In special sunt afectate motoarele de 1.6 si 1.8 benzina si 1.9 CDTI diesel. Cat despre cel de 1.7 CDTI de 80 cai, acesta este atat de robust si fiabil incat nici nu are nevoie de ambreiaj ca sa functioneze.
- Cat despre Opel Astra H, o problema notorie care poate deveni mai scumpa decat o noapte de gafait pervers si fara protectie este compresorul aerului conditionat. Daca piesele au in cod „WC”, atunci compresorul este fix cum suna. Ai nevoie de un compresor care sa aiba cod „WJ”.
- Cablajul inchiderii centralizate este prea scurt pentru portiera din dreapta spate. Mai mult decat atat, in vasta lor inteligenta, inginerii de la GM au facut ca acel cablu sa se uzeze la fiecare deschidere de portiera. Efectul este ca inchiderea centralizata nu mai functioneaza pentru acea portiera, iar tu ramai cu buza umflata si cu usa deschisa.
- Clapeta de acceleratie se infunda si/sau strica la toate motorizarile, trimitand masina in limp mode. Daca ai un Opel Astra H care nu tureaza mai sus de 3000 rpm, cel mai probabil e in limp mode.
- Odata cu schimbarea distributiei pe curea este esential sa schimbi si pompa de apa. In special valabil pentru italienescul 1.9 CDTI.
- Clapetele swirl, care au facut faimoase in mod negativ motoarele diesel BMW au venit ca sa strice distractia si la Opel. Aceste clapete se pot rupe si vor cade in galeria de admisie, distrugand motorul. Nu cred ca vrei sa ramai fara motor. Evident ca motorul 1.7 CDTI de 80 cai nu are aceasta problema.
- Claxonul la multe modele nu functioneaza. Pentru motorizarea de 1.7 CDTI de 80 cai oricum nu ai nevoie de claxon pentru ca oricum nu mergi suficient de repede pentru a face accident sau sa fii in pericol de a fi lovit.
- Stergatoarele sunt un alt punct slab pentru Opel Astra H, asa ca verifica inainte de a cumpara ca stergatoarele functioneaza la toate vitezele posibile si imposibile.
- Frana de mana are obiceiul sa uite ca este o frana si masina are sanse sa plece din locul de parcare unde ai lasat-o. Ca sa previi sa ajungi pe facebook sau pe youtube, lasa masina in viteza atunci cand parchezi.
Verdict Opel Astra H
Da, poate ca lista de probleme te poate indeparta de Opel si sa te faca sa te intrebi daca exista persoane sanatoase la cap care ar cumpara un Opel. La fel ca si cu VW Golf VI, chiar daca masina nu este stralucita per total, exista si versiuni care pot fi chiar decente. La urma urmei, calitatea masinii se reflecta si in pretul de achizitie, un Opel Astra H din 2009 costand 3500 euro in 2018. Repet, asta nu inseamna ca este o masina proasta, doar ca nu este o masina premium si nici facuta din beton armat marca Ceresit CM 33.
Ce motor as alege? Fara nicio rezerva, 1.7 CDTI 80 cai in versiunea Opel Astra H Caravan. Este o masina exceptionala pentru a face treaba: mare, spatioasa, ieftina, economica, fiabila. Foarte multe magazine mici si-au primit aprovizionarea din portbagajul larg al unui Opel Astra H. Poate ca versiune sportive nu sunt chiar atat de sportive, dar daca vrei o masina ieftina, buna si muncitoreasca, este greu de gasit ceva mai bun pe bani mai putini decat Opel Astra H Caravan 1.7 CDTI 80 cai.
17 februarie 2019 at 23:19
Salut, chiar astazi ti-am descoperit website-ul si este formidal, locuiesc in UK si doresc sa achizitionez o masina, momentan sunt limitat de buget si nici sa mai astept nu am cum. Ma gandesc sa iti las aici un link cu masina in cauza si daca mi-ai da un sfat, o indrumare, as fii tare recunascator. Mersi
https://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201902175023349?year-from=2008&advertising-location=at_cars&sort=price-asc&postcode=l64dh&radius=50&model=ASTRA&price-from=500&onesearchad=Used&onesearchad=Nearly%20New&onesearchad=New&make=VAUXHALL&body-type=Hatchback&quantity-of-doors=5&fuel-consumption=OVER_40&price-to=1500&page=1
18 februarie 2019 at 21:04
Salutare Tiberiu!
Din pacate, link-ul este expirat. Imi poti spune despre masina sau imi poti trimite alt link? Multumesc!
19 februarie 2019 at 1:39
Salut, si mersi pentru raspuns oricum, nici nu mai stiu ce model de masina era posibil opel astra, intre timp am mai citit ceva articole pe site-ul tau si pot apune ca ai o mare influenta fapt pentru care am ajuns la concluzia sa caut un hyundai i30 1.4 benzina (exact ce ai mentionat intr-un articol), numai ca am vazut acelasi model 1.6 diesel, crezi ca se merita dieselul ? Sau sa merg pe benzinar ? Ideea e ca la diesel am impresia ca este Euro 5 si road tax anual este 30 lire cu mult mai putin decat benzinarul i30 1.4, consumul este mai bun iarasi, numai ca nu prea stiu daca dieselul este la fel de fiabil ca benzinarul, chiar daca este aceeasi marca ( dar doar ce ti-am citit articolul cu ” ce sa aleg, benzina sau motorina ? ) Foarte bun articolul dar acum sunt un pic intre ciocan si nicovala :))) sau mai bine spus, in ceata :))))
19 februarie 2019 at 20:19
Salutare Tiberiu!
Observ ca esti din UK si m-as gandi foarte serios la diesel si la viitorul acestuia. Si modelul de 1.6 diesel este foarte reusit. Daca vorbesti despre Euro 5, probabil ca te uiti la a doua generatie de Kia Cee’d care este o masina foarte reusita, cu un interior cu mult peste cel din prima generatie.
Discutia diesel vs benzina e simpla: Conduci mai mult in oras, cumperi un benzinar. Conduci mai mult in afara, cumperi un diesel. Daca ai de gand sa faci sub 10.000 de mile pe an, atunci un benzinar face mai mult sens decat un diesel. Raspunsul tine de modul in care vei folosi tu masina. Daca ma intrebi pe mine, eu voi merge intotdeauna pe benzina. Momentan am un diesel si regret ca nu am mers pe un benzinar.
Succes!
19 februarie 2019 at 21:11
Am inteles, benzina sa fie atunci ! Chiar mi-ai fost de ajutor, daca ajungi la mare de 1 mai ai 587257325 beri din partea mea 🙂
19 februarie 2019 at 21:34
ps. Ma orientez spre un i30 de prin 2007-2010 (arata mai bine decat kia ceed, ce oi gasii acum ) chiar mi-a mai recomandat cineva sa-mi iau o masina asiatica, deci ma simt ca merg pe drumul cel bun, mai ales ca este prima mea masina proprie si personala :)))
19 februarie 2019 at 21:53
Iti doresc succes in a gasi o masina cat mai buna! Nu uita, nu conteaza kilometrajul ci starea masinii! Desi, toti propitarii de Kia Cee’d pe care ii cunosc se declara foarte multumiti de ele.
21 februarie 2019 at 12:45
Super, mersi mult de sfaturi, raman vesnic dator !
25 februarie 2019 at 21:39
Salut domnu’ scuze dar nu iti stiu numele 🙁 :))) O mica intrebare am, crezi ca ar fii ok si un diesel 1.6 CRDI cu conditia gen sa ies o data pe luna la un drum mai lung ca sa se ” curete ” ?! Ideea e ca nu prea gasesc benzinare acum, au cam disparut peste noapte, si nici sa astept prea prea mult nu am cum, desii din ce am vazut dieselul 1.6 gen de la hyundai i30 am consum mai bun, taxa de drum foarte mica, si ma gandesc acum ca nu cred ca dieselul i30 s-ar strica mai repede ca benzinarul i30 chiar daca functioneaza diferit. Ps. crezi ca putem discuta undeva mai ” rapid ” ? 🙂 Stima.
25 februarie 2019 at 23:03
Salutare Tiberiu!
Da, este ok si un Kia Cee’d 1.6 CRDI din generatia a doua, este o masina bine inchegata. Daca doresti sa ne auzim mai rapid, te invit sa imi scrii pe pagina de Facebook „AproapeMasini”
Succes!
18 februarie 2019 at 12:34
La cati km trebuie schimbat kit-ul de ambreiaj si cat costa?
18 februarie 2019 at 20:59
Salutare Florin!
Kit-ul de ambreiaj nu are o durata de viata standard pentru ca este influentat de modul de exploatare. Un ambreiaj folosit in oras se va uza mult mai repede decat unul folosit la drum lung. In orice caz, in momentul in care va incepe sa „agate” cutia de viteze sau intra greu in viteza, atunci trebuie sa stii ca urmeaza schimbul de ambreiaj.
Cat despre cost, depinde foarte mult de motorizare, marca etc. De exemplu, pentru benzinarul de 1.4 un kit de ambreiaj Luk sau Sachs te poate costa 3-400 lei, pentru un diesel de 1.7 CDTI poate costa 5-700 lei. Ce motorizare ai?
31 martie 2019 at 10:02
Salut, ma gandesc sa-mi cumpar un opel astra gtc ,sunt incepator si nu prea am idee pe ce sa ma axez (disel sau benzina) locuiesc la tara si cred ca 60% as merge in afara si restu de 40% in oras.. un sfat se poate?Multumesc!
31 martie 2019 at 10:27
Salutare Vladut!
Opel Astra H 1.4 benzina de 90 de cai este una din cele mai bune masini de incepatori la ora actuala. Daca vrei neaparat diesel, iti recomand motorul 1.7 CDTI de 80 de cai pentru ca e ridicol de fiabil. Singura problema majora este faimoasa cutie de viteze M32. Daca vrei sa zbori pe drumurile patriei (nu recomand ca si incepator) atunci mergi direct pe 1.9 CDTI de 150 de cai. Da, are probleme, dar macar are performante. Foarte periculos in schimb pentru un incepator.
Succes!
31 martie 2019 at 10:40
Dar de motorul 1.6 benzina ce zici?
31 martie 2019 at 19:19
Daca intrebi de 1.6 TwinPort, da, este un motor decent, dar si el vine cu mici probleme. E decent, dar nu indestructibil ca si 1.4. Daca nu te deranjeaza sa faci reparatii ocazionale, poti merge si pe benzinarul de 1.6.
21 aprilie 2019 at 12:55
salut si eu vreau sami cunpar un benzinar https://www.olx.ro/oferta/opel-astra-h-1-6-twinport-IDcedm7.html#b2a3e6e0c6
25 aprilie 2019 at 19:47
Salut!
Din pacate anuntul nu mai este disponibil…Astra H 1.6 benzina e o masina decenta, fara pretentii. In afara de problema compresorului de clima si celelalte probleme specifice, nu ar trebui sa iti creasca pulsul in timp ce detii un Astra H. Pretul in schimb mi se pare foarte mare, in special pentru o masina neinmatriculata.
Succes!
16 iunie 2019 at 6:40
Motoarele 1.6.16 v se duc foarte repede. Aici ma refer la consumul de ulei foarte mare, și fum albastru o grămadă.. Este deja segmentat a doua oara și după 1 an și ceva iar scoate fum ca la balamuc. Asa motorul merge și trage foarte bine. Păcat de mașină ca are caroseria tipla nici pic de rugina. Dar motorul lasă de dorit.. Și am văzut multe forumuri unde se plâng mulți de aceeași problema..
18 iunie 2019 at 20:17
Am un motor de 1,6 16v care tot insista sa functioneze pe o masina inca din 2001 si nu are nicio problema. Iti imaginezi ca avand atatia ani are si ceva km in bord.
Dar stii ce e culmea? De vreo 6 ani merge aproape 80% pe gpl, e chiar nebun de legat, nu consuma ulei (cam 300g intre schimburi), nu scoate fum, nu ii tremura genunchii si al dracului ce e el merge zilnic.
Totusi, in fiecare an are filtre si ulei nou, consumabile schimbate la timp si utilizare responsabila.
19 iunie 2019 at 19:06
Si eu detin un opel astra h, 1,6 benzina si nu am probleme,merge brici, adevarul e ca daca o intreti cum trebuie nu te va dezamagi,si am luat-o second hand,cu 213,000 km la bord,iam schimbat uleiul la motor si distributia, si merge nu am treaba….
24 iulie 2019 at 20:16
Motoarele cu codul Z16XEP au avut probleme cu membrana din capacul de la culbutori. Se rupe, mănâncă ulei, nu ți se aprinde niciun martor în bord și poți face motorul praf dacă nu ești atent. Dacă ai motor din ăsta trebuie să schimbi membrana periodic și să fii atent să completezi cu ulei dacă e nevoie.
Motoarele cu codul Z16XER nu mai au această problemă.
20 aprilie 2020 at 7:53
Te salut zimi si mie te rog ce se intampla de absoarbe aer deasupra de bobina exact unde este supapa in stangasi nu pot sa scot busonul de ulei nici cu ranga cand este pornit si nu scade nici sub 1000 rpm astra h 2005 1,616v twinport
31 iulie 2019 at 8:39
Esti putin pe langa subiect… 1.7 cu volant simplu vine cu cutie in 5 trepte. Doar 1.9, 1.3, 1.7(restul) vin cu m32. Atata timp cat nu accelerzi cu pedala la podea in tr6 merge mult si bine(oricum in romania nu avem autostrazi). La 1.9 16v nu pica clapetele in motor, se duce tija swirl, tija swirl este pozitionata deasupra admisiei(exteriorul motorului). Se demonteaza admisia cand se schimba distributia (manopera mai mica), se scot clapetele, se pune filet si se pune un dop, problema rezolvata pe vecie cu un cost de vreo 300 de lei extra. Cablurile usilor stanga se inlocuiesc usor si ieftin, gen inca 300 de lei. Cand nu functioneaza claxonul se demonteaza cim-ul si se curata pinii mufei, o munca ce se poate face si in parcare. De unde saracia ti-a rezultat tie 5-7000 de lei ambreiaj si volant? 600 manopera, volant 1100, ambreiaj +rulment 1100.
PS: nu are rost sa aduci in discutie volant cu masa dubla, aproape toti producatorii pe motorizarile diesel au pus volant cu masa dubla(da, inclusiv vw) si toate sunt la fel de (ne)fiabile. Benzinarele au volant cu masa simplu nu masa dubla
7 octombrie 2019 at 7:50
Buna ziua
Ce parere aveti despre opel corsa c cosmo 1,4 benzina 90 cp. Este fiabil? Are probleme electrice etc. Produs i anul 2005. Pentru oras si ceva drumuri la parinti, tara .
multumim
13 octombrie 2019 at 8:43
Foarte bun, foarte fiabil, dar e limitat la a transporta 2 persoane + bagaje. Daca il incarci cu 4/5 oameni + bagaje, mai bine mergi pe jos ca ajungi mai repede. Foarte fiabil in schimb. Problemele electrice sunt cele caracteristice Opel si principala problema ramane la cablajul de la portiera spate, dar in rest nimic spectaculos. Nu e ca si cum masinile de la alti producatori sunt 1000% indestructibile.
22 octombrie 2019 at 11:31
Buna ziua, am și eu o problema la mașina.
Când pornesc mașina și stau cu ea pe loc se aude un fluierat, când o ambalez mai tare fluiera foarte rau ceva și nu stiu ce ar putea fi , ma puteți ajuta cu un sfat de la ce ar putea fi?
2 martie 2020 at 14:51
Am aceeasi problema la un Corsa D si este de la rulmentul de la alternator
18 noiembrie 2019 at 10:27
Salut,despre astra g de ce nu faci un review?Imi plac foarte mult stilul si descrierea ta.
13 februarie 2020 at 10:31
personajul asta e atatde suficient si de narcisist incat orice om cu creier spune pas si isi vede de drum
asta o sa fac si eu, dar mai inainte imi place sa ma pis putin pe creierul lui de primata medievala, incapabila sa faca saltul in secolul asta
avand in vedere ca n o sa mai dau pe aici si mailul e fals, ramai cu sperma mea pe fata, distrusule
3 martie 2020 at 22:49
„1.8 de 125, 140 si 170 cai” – varianta 1.8 de 170cai nu exista, doar o varianta de 2.0T avea 170 cai.
Revenind la 1.8, cel de 125 cai s-a montat doar in primul an, 2005, fiind inlocuit ulterior de varianta 1.8 de 140 cai pana la sf. productiei.
12 aprilie 2020 at 9:02
Inca detin un astfel de atelaj, h hetch z16xep, cumparata de noua din Romania in 2004. Probabil printre primele. Are 97.000km reali ( stiu, nu ma crede nimeni dar nu ma intereseaza). Am avut mereu masina de companie…si de aia…
Puncte slabe: mananca o bobina de inductie la 30.000km. Capitonarea e dintr-un fel de plus oribil, s a decolirat ingrozitor in timp. Din cand in cand un martor o ia razna, isi revine dupa ceva timp. Celebra problema cu CB care recunoaste cheia, dar nu pkrneste masina. A avut toane asta vara, si a revebit singura. Conpresor de aer schimbat si electromotor. Mansonul de la schimbator arata….nu arata. Pielea aia ecologica se beleste toata dupa 45.000 km. Radioul in 6 butoane e ala care se deschide singur. Ala in 9 l-a inlocuit si nu are buba asta. Atentie ce radio are masina daca o luati SH. In rest masina e 90%originala.
Puncte bune : motorul asta suna bestial. Nu ma satur de el, se rureaza minunat. Mai am un 1.6 aspirat de la Renault pe alta masina. Cand il pornesc zici ca am scapat tigaile pe jos in bucatarie. Tabla si mai ales vopseaua pe ea sunt din alta epoca. Masina a stat numai afara 15 anul trecut are piscaturi de rugina. Vopseaua inca arata bestial si ma uimeste de cate ori o spal. Masina e foarte stabila chiar la viteze mari. Este relariv spatioasa pentru clasa ei. Ingrijita corespunzator duce mult si bine. Foarte ok in trafic urban, la ce bani a ajuns o recomand unui incepator care are 2000 e in buzunar. Ca atat mai e una de prin 2005-2006. Atentie, H ul s- a produs in Belgia dar ulterior si in Polonia. Cele cu facelift, parca dupa 2008 sunt ….putin altfel. Am avut la munca multe si erau mai problematice. Partea electrica era praf la multe si lucratura pe ele era de Europa de Est, vopseaua mai subtire, plasticile mai saracacioase. Dar in general masini care duc destul. Sunt masini cu valoare de revanzare foarte mica, deci daca luati una de 10 ani 90% o sa fiti ultimul proprietar……
Si sa nu uit, interiorul e proiectat la betie. Nu are niciun suport de pahar, nimic unde sa-ti pui telefonul. Cel de la acest departament era la toaleta cand au desenat interiorul….n-am inteles niciodata….
18 aprilie 2020 at 17:21
Astra H problem’ mare: am cumparat astra H sedan fabricat 2010, foarte frumoasa ca aspect, doar l107.000 km cu carte service DiBas, 1.6 benzina – motor Z 16 xer/ 116 CP si la 120.000 km a ramas blocat pe deschis termostatul, nu se aprinde nimic in bord. OK, dar in acest caz se schimba si un capac termostat cu 2 senzori care costa 800 LEI PLUS TERMOSTAT ELECTRONIC 280 lei = 1.080 lei fara manopera. Dar ca sa revina racirea normal, senzorii de pe capacul termostatului se seteaza numai la reprezentanta: 1.500 lei manopera, altfel consuma 15% in oras. Si pentru garantie, este necesara si schimbarea distributiei numai la reprezentanta la acest model, iar 1.500 lei! Total cca. 5.000 lei pentru un jeg de termostat prost conceput, ca masina sa consume normal 9% in oras si sa faca cald iarna. Termostatul a cazut in iarna lui 2018, veneam la 2 noaptea cu -2 grade de la Bucuresti, cu 145 km/h, aproape am inghetat. Cu termostatul blocat vine ceva caldura pana la 115km/h, dupa care trebuie sa ai toale groase. Alta problema: la denivelari se slabesc contactorii airbag de sub scaune si se aprinde martorul din bord – aproape in fiecare luna, mi s-a acrit sa caut sub scaune ca sa sting becul din bord! Servodirectia la pamant, cursa scurta, consum ulei 250 gr/3000 km, un jaf de masina! Nu am mai reparat nimic, masina arata ca noua, o aveam de un an si am vandut-o cu aceeasi bani. Nu incercati experienta cu un Astra H!!! Cat de ieftina vi se pare, e o mare teapa!
20 aprilie 2020 at 8:00
Buna ziua,ajutatima si pe mine am o problema ,detin un astra h 2005 1,616v twinport 105cp,cand o pornesc se aude un suierat in partea stanga deasupra de bobina e u orificiu acolo absoarbe aer,busonul la ulei nu pot sal scot nici cu ranga ,nu scade sub 1000rpm de loc nu stiu ce sa mai fac
20 aprilie 2020 at 8:02
Te salut zimi si mie te rog ce se intampla de absoarbe aer deasupra de bobina exact unde este supapa in stangasi nu pot sa scot busonul de ulei nici cu ranga cand este pornit si nu scade nici sub 1000 rpm astra h 2005 1,616v twinport
1 mai 2020 at 15:35
Salut! Am și eu o întrebare. Am o Dacia Logan ph2 din 2009 cu 93000 km, 1.4 mpi + gpl, versiunea Preference, foarte întreținută. Se merită să o dau la schimb pe un Astra h, 1.7 cdti 100 cp cu 190000 km? Mersi.
2 mai 2020 at 10:26
Salutare Andrei,
Chiar daca Golanul e mai slab echipat si are o tabla mai proasta decat Astra H, e o masina mult mai fiabila si mult la mai economica, atat la benzina cat si la piese. Plus ca stii intotdeauna ce dai, dar nu stii ce primesti. Mai ales daca zici ca e super intretinuta. Personal as pastra Golanul. Daca are motorul de 1.7 CDTI de 80 de cai, poate mai discutam. Dar asa, raman la Golan.
Succes!
9 mai 2020 at 11:23
Am un Logan 1, luat nou noiembrie 2011. Are 47.000. Schimbat : nimic in afara de consumabile, evident.
Detin si o Astra H…am scris mai sus. In 47.000 am schimbat in afara de consumabile: cel putin o bobina de inductie ( la 30.000 mananca una), un electromotor si am albit 2635267 fire din cauza senzorilor care o iau razna, isi revin singuri ….. Si mananca becuri pe fata.
Deci, desi vecinul te va admira mai mult in Opel decat on Dacie, pastreaza Dacia. Macar dai cheie si pleaca, reparatiile sunt ieftine si daca pana acum ai scapat de rugina inseamna ca ai prins serie cu tabla mai buna din Slovacia nu aia de la Galati care se dizolva in ploaie. Deci da, Dacia !
29 mai 2020 at 10:51
Salut, am urmat sfatul tau apropo de Astra h 1.7 cdti 80cp, fiind cel mai fiabil motor din gama, sunt incantat de masina, are consum 5 la suta in oras. Intrebarea mea este daca ii fac stage 1 ,ajunge la 110 cp, ar putea afecta ceva ? La motor,cutie,ambreiaj,turbina ? Felicitari pt articole, mi au fost de folos.
1 august 2020 at 0:48
Salut, am urmat sfatul tau apropo de Astra h 1.7 cdti 80cp, fiind cel mai fiabil motor din gama, sunt incantat de masina, are consum 5 la suta in oras. Intrebarea mea este daca ii fac stage 1 ,ajunge la 110 cp, ar putea afecta ceva ? La motor,cutie,ambreiaj,turbina ? Felicitari pt articole, mi au fost de folos.
3 iunie 2020 at 16:55
Salut, am gasit o astra h hatch back 1.6 benzina 105 cp, automata la 3000 euro. O recomanzi ca si prima masima? Nu prea merg cu masina decat ocazional de 2-3 ori pe saptamana si asta pe la prieteni
3 iunie 2020 at 18:03
Salutare Andrei,
As merge pe o cutie manuala pentru ca nu ai de unde sa stii cum o fost intretinuta cutia aia automata, mai ales la o masina precum Astra H. In general oamenii au tendinta de a evita operatiunile scumpe la masinile mai ieftine.
19 iunie 2020 at 22:45
Salut, vreau să îi cumpăr fratelui meu care este incepator un opel astra h 1.6. Atașez un link. O parere ar fii bine venită.
https://m.olx.ro/oferta/opel-astra-h-2005-1-6-benzina-IDdLJby.html?isPreviewActive=1
20 iunie 2020 at 11:03
Cam scumpa pentru ce ofera, parerea mea.
4 septembrie 2020 at 10:22
doresc sa cumpar un astra h 2011 1.6 116cp 96000in bord lluata de noua in reprezentanta facuze toate un singur propietar pareri
5 septembrie 2020 at 11:53
Salutare Traian,
Depinde foarte mult la ce bani se vinde. Desi am o vaga impresie ca pretul s-ar putea sa se apropie de pretul unui Astra J 1.6 benzina, care e o masina cu mult peste H.
7 octombrie 2020 at 4:09
Buna, doresc sa achiziționez un Opel Astra GTC 1.9 150cp din 2006 dar ce am vazut pe internet mi-a cam taiat elanul. Ce părere ai? Menționez ca mașina nu este noua, nu știu istoricul mașinii.
7 octombrie 2020 at 8:47
Buna Anna,
M-as orienta spre ala de 120 de cai sincer, ala de 150 nu e asa de reusit. Alternativ, poti lua un Astra GTC 1.8 benzina 140 de cai. Aia da masina!
21 octombrie 2020 at 9:52
Salut, doresc sa achiziționez un Opel Astra 2008 1.6 benzina 116 cai cosmo climatronic navi import Germania. Are preț 2750. E buna pentru un începător și ca mașina?Nu dispun de bani sa mai bag și multe alte reparații dacă ar fi cazul, în afara de înmatriculare, cauciucuri, asigurare, o distribuție. Mulțumesc
21 octombrie 2020 at 18:59
Salutare Marius,
As zice pas. Astra H e genul de masini care iti impune sa ai tot timpul bani pusi deoparte pentru situatii neprevazute. Dar e destul de buna pentru un incepator.
In locul tau m-as uita la un Fiat Bravo 1.4 MPI.
Succes!
24 octombrie 2020 at 16:11
Mulțumesc! Dar un Ford focus break 1.6 benzina 2009?
30 octombrie 2020 at 15:34
Bună. Vreau și eu ca începător să-mi cumpăr Astra H cam din 2006-2008 cu motorizare de 1.3 CDTI….deoarece la noi în R Moldova majoritatea sunt de 1.3 CDTI. La ce probleme să mă aștept? Mulțumesc
30 octombrie 2020 at 18:21
Salutare Mihail,
Motorul e foarte bun, e un motor de legenda dar cam lent pe Astra H..fiabil si economic in schimb. Problemele in schimb sunt alea clasice de pe Astra H si anume electricele, compresorul, portierele spate care nu se mai incuie, d’astea. Per total sunt masini bune, dar nu indestructibile. De alta parte, probabil ca vei face atat de multa economie la motorina incat vei avea bani si de reparatii.
6 decembrie 2020 at 16:50
Salut.detin un astra h an 2007 motor 1.9 veți 120.martorul spiralat nu se aprinde.masina pornește bine.
6 decembrie 2020 at 17:03
Salut.detin un astra h din 2007 motorizare 1.9 veți 120cp.martorul spiralat nu se aprinde deloc.masina pornește bine in schimb.ce ar putea fi?
7 decembrie 2020 at 19:53
Buna , vreau sa imi iau un opel astra h 1.9 tdi din 2006 si am auzit ca sunt problematice , care ar putea fi cele mai mari probleme la ele ? Ce parere aveti despre acest model
8 decembrie 2020 at 18:03
Salutare Florin,
Te invit sa citesti mai mult despre motorul asta in articolul despre Vectra C. In esenta, motorul de 120 de cai e ok, problemele sunt la cel de 150.
8 decembrie 2020 at 19:07
Si pe vectra c e acelasi tip de motor ca pe astra h ? Sau de ce ai zis de vectra ?
23 ianuarie 2021 at 11:16
Salut, as vrea sa achizitionez si eu acest tip de opel. Sunt incepator, si as avea nevoie de ea pentru facultate (ca sa am cu ce ma intoarce acasa in weekend-uri – 100 km dus-intors + plimbarile aferente studentimii)
Am gasit urmatoarea oferta: https://www.facebook.com/marketplace/item/441608790326522/?ref=category_feed&referral_code=undefined
Opel Astra H ~ 1,7 CDTI ~ 110 CP ~ An 2009 ~ pret: 2950 e
imi puteti da o parere?
24 ianuarie 2021 at 13:25
Salutare Cristi,
Anuntul imi apare ca fiind indisponibil dar in general Astra H 1.7 diesel e o masina foarte prietenoasa cu incepatorii si destul de rezistenta. Recomand!
Succes!
25 ianuarie 2021 at 10:54
Salut, 3000 de euro e mult pentru un Astra H vechi de 12 ani. Ar merita pentru unul de 10 ani.
25 ianuarie 2021 at 12:55
e ok, eu am un opel astra h 1.6 benzina, model twinport din 2004,merge super, pe partea cu motorul nu am avut probleme..
24 ianuarie 2021 at 22:45
de ce suma dispui…..din ce judet esti
25 ianuarie 2021 at 13:26
3500 e, Sibiu
25 ianuarie 2021 at 14:01
am eu un opel astra h 1.6 benzina la 2000 euro