Mercedes CLS W219, acea masina care a inceput toata isteria berlinelor coupe. Acele berline pe care le cumperi strict pentru statut si pentru aspect. Mercedes CLS W219, masina distribuitorilor de „faina” si de alte chestii tari.

 

In 2004 Mercedes era intr-o criza de identitate si nu stia ce sa scoata pe piata. Asa ca a venit cu ideea unei berline care sa aiba forma unui coupe si au roluit de pe portile fabricii pe Mercedes CLS W219. Si pentru ca orice idee noua trebuie valorificata la maxim, Mercedes CLS W219 a venit construit pe platforma lui E Class W211 si a fost pozitionat ca pret intre E Class si S Class.

Cu ce se deosebeste Mercedes CLS W219 de E Class W211?

  • In primul rand aspectul. W211 a fost intotdeauna o masina mult prea conservatoare. Daca W211 a fost Hannah Montana, Mercedes CLS W219 a fost Miley Cyrus din perioada „Wrecking ball”. La fel ca si Wrecking Ball, Mercedes CLS W219 a fost un succes instant si controversat.
  • Totusi, acest aspect vine cu cateva dezavantaje: Vederea in spate este aproximativ inexistenta asa ca parcatul cu spatele depinde aproape in totalitate de senzori. Din fericire, Mercedes CLS W219 a venit standard cu optiunea asta. De asemenea, spatiul din spate este foarte limitat datorita plafonului curbat asa ca daca ai cativa baieti vanjosi care trebuie sa mearga in interventie, asigura-te ca nu vor petrece prea mult timp in spate.
  • Spre deosebire de versiunea clasica, mai sobra decat un profesor de matematica care scoate la tabla un elev care a refuzat sa mearga la pregatire la el, Mercedes CLS W219 are doar 2 locuri in spate, in mijloc avand loc doar sa pui faina sau alte lucruri. Gen munitie.
  • Motoarele de pe Mercedes CLSW219 sunt numai din categoria grea. Cel mai mic si mai ieftin este un diesel de 3 litri, asigurand astfel o oarecare exclusivitate si o superioritate fata de saracii cu 2.2 cdi sau 2.7 cdi.

Motoare Mercedes CLS W219

Benzina

  • 3.0 V6 de 228 cai – Clasicul M272 deschide lista de optiuni pentru Mercedes CLS W219, venind sub forma de CLS280 si CLS300. Faimoasa problema a axului balansier ar trebui sa fie rezolvata pentru acest motor, dar exista totusi sansa ca sa primesti un sut in testiculele financiare.
  • 3.5 V6 de 268 si 288 cai – Acest M272 a fost produs in perioada 2004 – 2010, exact in perioada de aur a fiabilitatii Mercedes. Problema serioasa este data de axul balansier care se toceste si trebuie schimbat. Daca nu este depistata problema la timp, trebuie schimbat motorul. In ambele scenarii vorbim de cateva mii de euro, asa ca e bine sa verifici la sange istoricul unui asemenea motor. Problema a fost rezolvata in 2007 – 2008, cu unele probleme izolate raportate prin 2009, asa ca 2008 ar trebui sa fie un punct bun de plecare.
  • 5.5 V8 de 302 si 382 cai – Aici sunt doua (*doo, daca e sa fiu corect gramatical in 2019) motoare complet diferite. Versiunea de 382 cai, produsa intre 2008 si 2010, are nume de cod M273 si – ai ghicit – este inrudit cu M272. Atentie la modelele din 2008 care pot avea probleme cu axul balansier. Versiunea de 302 cai este M113 si este unul din cele mai fiabile motoare V8 din istorie, lansat in 1998. Ambele motoare au nume de cod CLS500.

Diesel

  • 3.0 V6 de 221 si 272 cai – Acelasi OM642 folosit in diverse forme de tuning, CLS320 si CLS350 vin cu o fiabilitate decenta alaturi de acest motor care a propulsat toate masinile mari din gama Mercedes. Ocazionale probleme la turbina si la injectoare, dar nimic spectaculos.

Probleme generale Mercedes CLSW219

Aici as putea sa dau copy paste de la articolul despre W211 E Class, dar am sa scriu totusi si aici cateva probleme.

  • Suspensia fata este un punct de interes pentru toate, fiind la fel de strasnica precum articulatiile lui Viorel Lis. Arcuri, brate, bielete, bucse si toata satra.
  • Pompa de apa este un punct slab pentru toate motoarele. Ca un cascaval schweitzer, incepe sa aiba gauri peste tot si trebuie inlocuita. Doar ca in cazul cascavalului schweitzer, cu cat ai mai multe gauri, cu atat ai mai putin cascaval. Cu cat ai mai multa cascaval in schimb cu atat ai mai multe gauri. Asadar, cu cat ai mai mult cascaval cu atat ai mai putin cascaval.
  • Mercedes CLS W219 a venit cu suspensie adaptiva de tip AirMatic, iar pompa ABC responsabila pentru acest sistem pica la fiecare 50-60.000km. Sau 1000km, daca mergi zilnic pe ruta Visan – Dancu.
  • Rugina, rugina, rugina. Nu exista Mercedes fara rugina cum nu exista spectacol reusit de stand-up tinut undeva la un teatru. Cat despre Mercedes CLS W219, rugina incepe de la aripi, praguri si oglinzi.

 

Verdict Mercedes CLS W219

O masina fabuloasa, pentru cei cu foarte multi bani. Oricum ai da-o, este o masina foarte scumpa la intretinere. O masina cu un usor iz de interlop care se adreseaza celor care trebuie sa ajunga repede, in stil. O masina care a fost privita ca o ciudatenie in 2004 si care este privita ca responsabila pentru stilul berlina-coupe si care va fi privita ca un Mercedes clasic. Mercedes CLS W219 – masina oficiala a oamenilor obsedati de stil.

Si totusi, de ce sa dai atatia bani in plus pe un Mercedes CLS W219, cand poti cumpara un E Class care este mult mai ieftin? Daca il iei la aceeasi bani, il iei mult mai dotat. Si ai acces la fantasticul 2.2 cdi. Si este mult mai practic. Singurul lui minus este ca arata cam anost. Dar un posesor de E Class nu va intelege niciodata un CLS, pe cand un proprietar de CLS nu va intelege niciodata un E Class. Un proprietar de CLS nu va intelege niciodata de ce sa dai peste 50.000 euro ca sa arati anonim prin trafic. Sau sa nu arati.

Ce motor recomand? Daca tot ai de gand sa iti dinamitezi contul bancar, macar fa-o cu stil. CLS500 cu motorul de 302 cai (M113) pentru benzinar, iar daca doresti ceva mai domol si mai econom, atunci CLS320cdi este suficient. Dar oare poti pune cuvintele „CLS” si „econom” in aceeasi propozitie?