Opel Omega B. Un Opel de lux, fiabil si sportiv, cu tractiune spate, menit sa se ia de par cu segmentelor barjelor de clasa medie. Da, chiar a existat un asemenea Opel. Dar mai exista Opel Omega B in 2020? Probabil prin curtea cuiva.
Opel Omega B. Cadillac Catera. Vauxhall Omega. Lotus Carlton. Nu te-ai gandi ca Opel a fost candva un brand care se batea cu numele grele din industrie si cu siguranta te-ai gandi ca Opel Omega B e doar un alt rablament marca Opel. Venind cu o tractiune spate clasica dar cu un aspect de coupe, Opel Omega a intrat direct in cursa cu Audi A6 C5, BMW Seria 5 E39 sau Mercedes W210 E Class. Aveai interior de piele de moda veche, cu hectare de piele. Aveai o navigatie decenta care era undeva pe la nivelul celor de pe Audi si BMW, aveai GPS, aveai ESP, aveai motoare pentru toata lumea.
Simplu. In primul rand Opel Omega B e un Opel iar asta nu a atras niciodata amatorii de lux. Prea scump pentru cumparatorul mediu de Opel si cu sigla gresita pentru cumparatorul mediu de masini premium, era simplu de vazut de ce Omega-ul nu o sa ajunga prea departe in vanzari. Adica, un Opel Omega B costa de nou intre 16750 – 31700 lire in 1994, adica intre 33400 si 63500 lire in banii de astazi, adica intre 36700 si 69800 euro adjustat la preturile din 2020. Sa dai 70000 euro pe un Opel, asta inseamna sa nu iti iei pastilele. Nu trebuie sa iti explic mai departe ca nu multa s-a aruncat la Opel Omega B, chiar si daca era un competitor pe bune pentru tripleta germana.
Apoi a venit problema fiabilitatii. Chiar daca ne aflam intr-o perioada in care masinile inca se faceau cu dalta si cu ciocanul, masini facute pe logica „nu se strica nimic pentru ca nu are ce sa se strice”, Opel Omega B totusi a reusit si a venit cu numeroase probleme de fiabilitate. Iar ironia sortii face ca exact motoarele cele mai cautate aka cele de 2 litri sa fie cele mai slabe ca si fiabilitate, iar motoarele din gama de sus sa fie mai tari decat diverse parti ale corpului atunci cand ma gandesc la emisiunea Xtra Night Show din 24.04.2014.
Diesel
E greu de crezut ca Opel a facut candva o masina premium care sa se bata cu Audi A6 si cu Seria 5. Dar iata ca au reusit. Nu le-a reusit si cu fiabilitatea, dar daca mergi pe mana motorului de BMW sau cu benzinarul de 2.5 V6 atunci chiar ai o masina ieftina de cumparat, fiabila si al naibii de relaxanta. Dar oare genul de om care isi permite un motor de 2.5 ( diesel sau benzina ), oare se va uita la un Opel Omega B?
Ce motoare recomand? Opel Omega B nu a fost o masina low-cost deci nu veni cu motoare mici la mine. Pentru benzina recomand clar 2.5 V6 de 170 cai, iar pentru diesel va trebui sa te imprietenesti cu dieselul de 2.5 si 148 cai de la BMW.
Similar Articles
Cunoscatorii cand aud de 8 valve stiu ce inseamna. Singura eroare capitala din articol e motorizarea pe benzina. Motorul cel mai amarat, X20SE de 115 CP, e urmasul legendarului C20NE (motorul de Calibra si Omega A 2.0). Cu ulei si distributie facute la timp, tine o vesnicie, porneste mereu si nu dezamageste. Si este fara interferenta. Vine cu cutie, cardan si diferential dimensionate pentru V6-le mic de 170 CP. You do the math, cam cat tine transmisia la o asa masina 🙂
Sanc u! Am corectat! Intradevar, singurul element comun e motorul dar si ala o fost un fel de bicicleta a satului, fiind pus atat pe E39 cat si pe Omega B cat si pe Range Rover P38.
A fost o exprimare eronata la inceput de articol legata de tractiune, dar in afara de motorul diesel cu 6 cilindri in linie nu are nimic comun cu E39 sau orice alt BMW.
„Un Opel de lux, fiabil si sportiv, cu tractiune fata”,subliniez eu „tractiune fata”. Sasiul Opel -ului Omega a fost facut cu ajutorul celor de la Bmw(care le-a dat si motoarele diesel),e similar bmw-ului e39 si are Tractiune spate(propulsie). E inrudit cu Holden commodore,pontiac gto coupe si cadillac catera(defapt e aceeasi masina).Toate Opelurile Omega din toti anii de productie au fost cu tractiune spate.
Omega s-a batut cu Scorpio vreme de doua generatii, urmand traditia predecesorilor Rekord si Granada. Asta pana s-au luat la brat si au iesit la pensie sau au plecat dintre noi, aidoma celor care le-au cumparat, ca si-au dat seama ca spectatorii au cam plecat. N-a fost competitor cu BMW si Mercedes, poate doar pentru Audi (au fost si vremuri cand Audi nu avea inca fite de premium, nici tractiune spate precum o masina serioasa sau un decent motor macar in 6 cilindri).
2.2dti pe omega avea 120/125 cai probleme la ecu nema, si la chiuloasa nema, doar termoflotu care se fisureaza si baga ulei in antigel(prob comuna la omega)