Deci nu mai pot. Daca nu scriu despre VW Golf III simt cum mi se umfla un testicul. Daca nu scriu acum simt ca fat. VW Golf III – una din cele mai cerute aproape masini de pe acest site. Sa ii dam drumul la treaba.
Direct spre lumea necuvantatoarelor care se cumpara pe 1500 de lei, nu de euro. Lansat in 1992, VW Golf III a fost si inca este masina oficiala a agricultorilor care nu au avut bani sau care au fost intimidati de dimensiunile lui Mondeo II break. Ferme si case intregi au fost ridicate cu ajutorul lui VW Golf III, pentru ca apoi sa devina masina oficiala a incepatorilor fara bani si care si astazi demonstreaza ca inca mai poate. Sigur, nu este un hit la fel de major ca Golf IV sau „Vara Manelelor 2005 – 16 melodii, 17 hit-uri”, dar VW Golf III ramane o masina importanta in inima europenilor.
La fel cum si VW Golf V a fost un pas important pentru VW, si Golf III a venit cu multe inovatii la vremea lui. Diferenta majora a fost ca Golf V a fost un pas in directia gresita in sensul ca au lucrat la imagine si la preturi dar au scazut din fiabilitate, iar VW Golf III a fost un pas in directia buna. Toate motoarele veneau cu injectie in loc de carburatie, a fost primul Golf cu airbag-uri standard din 1992 si ABS din 1996, a fost primul Golf in versiune break si, poate cel mai important, a fost primul Golf care a avut faimosul 1.9 TDI care avea sa ia cu asalt Europa mai ceva decat Eiffel 65 cu melodia Blue (Da Ba Dee). Si uite asa avem geneza masinii romanesti – 1.9 TDI break, manual, care merge pana la infinit si inapoi cu un minim de mentenanta. Ce conteaza ca bagi mana prin tabla de la atata rugina si ca interiorul e mai sarac si decat o camera de camin din campusul Bobocica, important e ca ai consumul mic si faptul ca iti poti lua cunostintele de mecanica de pe Dacie si sa le folosesti si pe VW Golf III.
Benzina
Diesel
O masina care nu a impresionat dar care a pus bazele a ceea ce inseamna VW modern. La fel ca si Audi A4 B5, Golf III vine dintr-o era in care masinile erau simple, fiabile, muncitoresti si erau departe de ideea de masini premium. La fel ca si Ford Mondeo II, oricat abuz mananca masina asta, oricat de neglijata ar fi, VW Golf III isi va cara cu demnitatea caroseria, sacii de ciment, jumatatile de porc, damingele de vin, vecinii beti morti care nu mai sunt deplasabili si cam tot ceea ce iti poti imagina ca se cara in mediul rural. Putea linistit sa fie lansat si sub licenta John Deree.
Ce motoare recomand? Pentru benzina voi merge pe 1.6 MPI de 90 de cai desi poti merge si pe cel de 1.8, iar pentru diesel clar 1.9 TDI, indiferent de care versiune de putere gasesti.
Similar Articles
FWD e distractiv, dar Syncro-ul e o placere pentru condus, in special pt ca are aceeasi punte spate ca si Passat Syncro (efectiv acelasi cod de piesa), cel care avea supranumitul „All Wheel Tracking”, tradus: niste bucse profilate care ajutau la modificarea in timp real a unghiului de convergenta al rotilor spate, tradus iar: „””””vireaza””””” si cu spatele. Efectul e minuscul, dar daca esti atent, se simte. E ca si cum ar intra in drift, doar ca are tractiune totala. Fuge spatele, doar ca nu fuge. Golf 3 a mai avut si multe alte dotari interesante ca si Webasto sau Climatronic. Scaune cu suport lombar reglabil si chiar si incalzite erau o dotare pe unele trim-uri de G3. Un Golf 3 chiar FULL (ceea ce e probabil imposibil de gasit in ziua de azi si trebuie facut pe piese) se bate cap in cap cu modele de semi-lux actuale ca si numar de dotari. Golf 3 tot ramane Golf-ul meu preferat. A adus cele mai multe lucruri noi seriei. A fost mult prea bine dotat pentru vremea lui.
Am și acum un Golf 3 1.9 Aaz 75cp, am pus cutie de 1.8 benzina(asa am găsit și s-a potrivit fără modificări) și mici modificări, aripi și praguri schimbate acum 5 ani, brațe si bucși fata, mulți rulmenți spate, dar o mașină extraordinara cu care îți faci treaba. În și acum mașină e folosita de naveta zilnica (24 km pe zi).
De asemenea a fost o varianta numita ecomatic, un 1.9d cu sistem start stop, consuma sub 4%
De acord în mare parte cu excepția părții cu VR6. E altceva, daca ai conduce o dată ai vrea și tu :))) nu contează că nu e foarte rapid pt acei cm3 e un concept interesant și chiar puțin inedit, ca motoarele boxer sau rotary. Cel mai balansat motor ce îl recomand ar fi clar 1.6 de 101 cai, asta e considerat GT sau 2.0 8v GTI. Diesel as lua 1.9d pentru injecția indirecta ce nu are moarte. O ruda de a mea a avut un 1.9d nepornit de 3 ani. A pornit la prima cheie după ce a ajuns motorina in filtru. Ruginituri e plin de ele dar daca cauți cu mare atenție vei găsi și exemplare fara rugina, dar mai scumpe.
Defapt geneza cu injecția directa. 1.6 1.8 2.0 au fost dezvoltate de audi in 74…
Curiozitatea a ucis pisica:cu ce plm te ocupi(mecanic) ,experienta,varsta..asa ,,de Kiki.. ca prea te pricepi??oricum,comentările tale despre masini ma binedispun dimineața înainte de munca,evident,când stau și mă cac.
1z e tăticul alh-ului Ce vremuri…când dieselul consuma jumate fata de benzina și costa jumate fata de benzina… Dar sa mergem înainte… Că înainte era mai bine
O mica corectare legata de ABS: aveau si inainte de 1996 dar depinde de nivelul de echipare iar ca exemplu,ti-l dau golful meu. Masina e din 1993, 1.8 GT(1.8 90cai) si are ABS din fabrica,deci nu in ’96 au pus prima data