VW Passat B4, probabil cel mai comod Passat creat vreodata. VW Passat B4, caruciorul oficial al celor care aduc motorina din afara. VW Passat B4, un alt clasic in viata care intra in arena Aproape Masini. Sa vedem sa vedem, ce-o sa iasa.
La fel cum a vazut lumea intreaga ce a iesit de pe portile VW in 1993, VW Passat B4. Ma rog, doar Germania si putin din America pentru ca VW nu era un brand asa mare pe atunci. Doar ca VW Passat B4 nu a fost Golf III in sensul de masina muncitoreasca. Nu a fost nici macar un Golf V care sa marcheze trecerea de la utilaje agricole cu aer conditionat la masini premium. Nu, VW Passat B4 a fost creat pentru confort si pentru familie si pentru inconjorul lumii. La propriu.
Da, la fel ca si Golf III, Passat B4 a fost una din primele masini din Wolfsburg care a trecut pe electronica, turbine la diesel si injectie multipunct. Doar ca pentru Passat-ul B4, sau Passat-ul intermediar dupa cum i se mai zice, a fost facut si pentru a bate recorduri. Si l-a batut si l-a detinut mult timp. In 1997, un VW Passat B4 1.9 TDI stock a parcurs bombastika distanta de 2137 de km cu un singur plin. Recordul avea sa fie batut in 2012 tot de un VW Passat, doar ca era un B6 Bluemotion 1.6 TDI 105 cai si care a parcurs 2457 de km cu un singur plin.
La Passat B6 vorbim de tehnologie bluemotion, motor mic si tehnologie moderna la modu general. Dar pe vremea lui VW Passat B4, majoritatea romanilor se uitau la Sandy Bell. Nu exista pe atunci electronica iar conceptul de „aerodinamica” era ceva abstract de prin lumea masinilor de curse. Daca B6 a atins recordul prin tehnologie si subtilitate, Passat B4 a atins recordul prin forta bruta. Se da un 1.9 TDI economic, o masina usoara pentru ca nu are optiuni si electronice prea multe, si un rezervor imens. Versiunea berlina avea rezervor de 70 sau 75 de litri, iar cea break avea 100 sau 105 litri capacitate. Practic, un plin la un Passat B4 1.9 TDI break e mai mare decat 2 plinuri la un VW Polo 9n 1.2 MPI.
Benzina
Diesel
1.9 TDI de 75, 90 si 110 cai – Cel de 75 e pe acolo undeva intr-un cotlon al istoriei, cel de 110 (cod AFN) e la comun montat si pe A4 B5 si impreuna cu legendarul 1Z de 90 de cai reprezinta cele mai fiabile motoare 1.9 TDI create vreodata de catre VW. Legenda spune ca merg prostiile astea si cu ulei de bucatarie, is atat de vechi si de rezistente.
E si asta un mod de a privi lucrurile. Sau de a merge pana in Ukraina si/sau Moldova si de a alimenta de acolo si apoi de a o revinde in Romania. Ca daca ai rezervor de 100 de litri si tu ai nevoie de 20 de litri ca sa faci un drum dus-intors, ramai cu 80 de litri de vandut. Pe vremuri se facea un profit de aproximativ 2 lei / litru. Asta insemna un profit de 160 de lei per drum. Daca imparti salariul minim pe economie de 1250 lei net la 160 de lei (ca doar nu platesti taxe la banii astia) iti dadea 7,8. Practic, dupa 8 drumuri din astea iti scoteai un salariu minim pe economie. Adica un drum in fiecare zi de weekend. Alea erau vremuri, ca astazi preturile la carburant is cam la fel si nu mai merita astfel de practici. Dar, in orice caz, Passat-ul B4 break ramane o masina memorabila in inimile romanilor. Nu se strica, era imensa, era al naibii de confortabila, consuma putin, iti producea si bani daca iti puneai mintea. Ce mai puteai dori de la o masina in acele vremuri? De fapt, si in zilele noastre, pentru ca VW Passat B4 ramane si la ora actuala cel mai confortabil Passat construit vreodata. Nu rapid, nu dotat, nu luxos. Comod.
Ce motoare recomand? Pentru benzina voi merge pe decentul 2.0 MPI, iar la diesel 1.9 TDI de 90 sau 110 cai.
Similar Articles
Acelas lucru mi s a intamplat si mie,senzorul de turatie de pe vibroken,oar eu am altă problemă,pornește greu dupa mai mult timp de staționare si nu mai are putere,i am schimbat regulatorul de presiune si pompa benzina si nimic,stie cineva ceva vreo sugestie
Subscriu la tablă foarte bună, și nu ruginește, tabla era zincată și sub aparenta rugină găseai o tablă perfectă nu mai bună de vopsit, dar cine plătește 5-6000 de lei pe o vopsire când mașina costă 4000. Am dat cu ea în cârligul unui sprinter la 60km/h, nu s-a întâmplat nimic. Am lovit un câine cât un porc mistreț și in afară de faruri care sunt de sticlă și s-au crăpat, ornamentul de plastic din față, mașina era intactă. Nu mai zic de faptul că am luat-o de la țăran care efectiv a mers cu ea pe arătură ani de zile și nu i-a schimbat nimeni uleiul (în afară de mine, că am zis să fiu băiat de treabă), și tot ce a picat la ea a fost o bobina de inducție.
Am un passat b4 2.0i 85kw ,se oprește în mers după după care trebuie să aștept 1,2 minute si porneste,nu inainte de a se auzi un clanț(declanșare in releul 30 din tablou),repetandu se din ce in ce mai des,dacă stie cineva.Am schimbat bobina,relele 30 si 18
Ai dreptate! Am avut un B4 cu 1.8. Mânca benzină de rupea dar mânca și asfaltul (și cred cu tărie că avea mai mult de 90 de cai). Pe lângă asta aveau o tablă foarte bună (am lovit un Logan și l-am făcut acordeon în timp ce la mine era doar spoilerul îndoit). P. S: nu au fost victime.
Sunt prea lenes pentru asta. Si oricum nu le stiu pe toate. Dar imi place site-ul asta, sunt informatii mult mai corecte decat majoritatea aberatiilor de pe internet.
Si tabloul de bord e de la un asa-zis B3. Difera volanul fata de versiunea post-facelift… Motorul 1.9 TD cu injectie indirecta (75 CP) a existat si pe facelift, la fel si 1.8 turbo G60 (in versiune syncro, 160 CP). Ca o paranteza, in nomenclatorul VW cele doua modele au codul identic: 3A2 (berlina) si 3A5 (Variant). Deci este un facelift, nu o generatie noua. In consecinta pot fi luate impreuna.
Diferentele sunt infime. Interiorul e acelasi, iar o singura poza e intradevar de la B3 pentru ca nu am gasit prea multe pentru B4. Daca are capac pus peste grila de la radiator, e B3. Daca e grila normala, e B4. Si cam atat ca si diferente, si ca B3 are motorizari mai vechi.
Vreau sa vad ce ofera voyo si pe urma vorbim….am renuntat la netflix si vreau mai mult!