Lexus RX III, o masina care a reusit cumva sa treaca pe sub radarul celor care vor sa para jmecheri si plini de boni chiar daca ei cer de la iubi 200 de euro prin Western Union odata la 2 saptamani. Lexus RX III, masina patronilor de firme IT.
Lexus RX III, o masina mai meteosensibila decat Loredana Groza, Loredana Chivu si Bianca Dragusanu la un loc. Dar vom reveni mai tarziu despre meteosensibilitate. Voi continua in schimb sa spun ca Lexus RX III e genul de masina unde ai vedea-o pe Loredana Groza si Elena Gheorghe. Cu alte cuvinte, o masina de cucoane cu bani, cu bani pe bune facuti pe bune. Un fel de Rav4 dar cu cateva etape mai sus.
Doar ca Elena Gheorghe s-a inghesuit doar in Lexus RX din generatia a doua, pentru ca Lexus RX III probabil era prea mult un laptop pe roti pentru ea. Si nu e o ofensa catre tipa care o scos muzica pe banda rulanta prin 2010 cand muzica house era la putere si puteai sa bei vodka in timp ce o tipa imbracata sumar statea pe masa si turna din sticla de la inaltime. mmmmm. Ca sa nu mai zic ca pe atunci lumea era imbracata sumar si era pusa pe petrecere. Si acuma ar trebui sa spun despre vremurile nasoale de acum, dar cand ma uit la videoclipurile lui Lino Golden imi dau seama ca treaba inca e pe val si imi place ce vad. Imi pare rau Petrica „The Cat” Stoian, te voi asculta in alta viata.
Intradevar, avem foarte multa tehnologie pe acest SUV pompos de la Lexus si vine cu o lista de optiuni si dotari mai mare chiar si decat lista unui anunt imobiliar. Avem un singur motor disponibil, in varianta simpla sau varianta hibrid. Si pentru ca ai reducerea masiva de impozit pentru hibrid, e usor de inteles de ce nu vei gasi vreun Lexus RX 350 de vanzare. Cat despre Lexus RX450h, pe ala il vezi la vanzare, dar nu te atingi de el. Dar despre asta vorbim la probleme generale.
Benzina
3.5 V6 de 273 cai – Acelasi 2GR-FE cu care ne-am obisnuit de pe generatia anterioara, cu aceleasi probleme cu care ne-am obisnuit. Pompa de apa, bobinele de inductie si consumul de ulei sunt nelipsite din viata lui Lexus RX III la fel cum e viata mea nelipsita de videoclipurile lacrimogene despre tragica dependenta de pacanele a lui Viorel Lis. Exista totusi doua diferente mari intre motorul asta si cel de pe hibrid. Motorul asta ruleaza pe ciclul classic Otto si implicit are cuplu mai mare dar si un consum mai mare. De parca iti pasa de consum atunci cand iti permiti un Lexus RX. A da, a treia diferenta e ca motorul asta vine legat la o cutie automata clasica in 8 trepte, spre deosebire de CVT-ul in 6 trepte de pe hibrid.
Hibrid
3.5 V6 + electric de 299 cai – Am vorbit despre diferentele motorului termic mai sus pentru ca am lasat aici loc despre electric. In primul rand, Toyota / Lexus acorda o garantie de 10 ani pentru trenul de rulare hibrid iar durata lor reala de varsta e de 12-15 ani. Primele modele au aparut in 2009 asa ca te las pe tine sa faci matematica dar am sa te rog sa nu calculezi precum Nelson Mondialul prin live-urile lui de pe TikTok. Da, ascult Lino Golden si ma uit la live-uri pe TikTok, is un fel de „Livin’ la Vida Loca” si o fac pentru mine, nu o fac pentru a impresiona pustoaicele de 18-20 de ani pentru ca din pacate nu se uita la mine nimeni in mod ostentativ sau onanist. A doua problema este la meteosensibilitate si anume ca bateria se descarca mai repede in frig iar regula de Alianta pentru Unirea Romanilor la Toyota ESTE CA NICIODATA NU DAI CURENT PE DIRECT LA O HIBRIDA CU BATERIA MAI GOALA DECAT GINA PISTOL IN PRIMELE EI PICTORIALE. FOLOSESTE UN TRICKLE CHARGER CA DACA II DAI CURENT PE DIRECT AI MARI SANSE SA PRAJESTI TOT SI PRIMA VICTIMA E SISTEMUL DE INFOTAINMENT SI ALA COSTA MAI MULT DECAT MASINA MEA CU TOTUL.
O masina excelenta, completa, pompoasa, fiabila dar care pur si simplu costa mult prea mult. Eleganta, plina de tehnologie la fel cum e Lorena Lupu intedependenta si plina de boni si spune tuturor ce statut social ai. Si a fost una din primele masini de lux cu motor mare si impozit mic. As recomanda-o peste tot si tot timpul, dar la preturile second-hand din pacate trebuie sa dau un verdict negativ.
Ce motoare recomand? Oricum vei gasi pe piata doar hibridul Lexus RX450h asa ca descurca-te cu el si nu uita SA NU II DAI NICIODATA CURENT PE DIRECT DE LA ALTA MASINA. FOLOSESTE UN TRICKLE CHARGER CA DACA II DAI CURENT PE DIRECT AI MARI SANSE SA PRAJESTI TOT SI PRIMA VICTIMA E SISTEMUL DE INFOTAINMENT SI ALA COSTA MAI MULT DECAT MASINA MEA CU TOTUL.
Similar Articles
Am gasit pe un forum din UK nivelele de echipare si optiuni pentru acest Lexus. SE – jante pe 18 – geamuri dublu laminate pe fata si inchise pe spate si luneta – access si pornire keyless (keyless entry, keyless start) – scaune de piele incalzite cu reglare pe 8 pozitii – 3 setari de memorie pentru scaun sofer, volan si oglinzi – system audio cu 9 boxe si subwoofer, plus porturi aux, usb si bluetooth – faruri xenon cu active cornering – cruise control – senzori parcare spate – senzori ploaie – senzori lumini – tablete integrate in tetiere (optional) SE Navi – display LCD de 7inch cu camera marshalier – system audio cu 12 boxe si subwoofer – tablete integrate in tetiere (optional) SE-I – jante pe 19 – senzori parcare spate si fata – hayon cu deschidere din buton – camera marshalier (optional) – trapa electrica (optional) – pachet insertii lemn (optional) – tablete integrate in tetiere (optional) SE-L – suspensie pe perne (butonul de reglare inaltime pe partea stanga) – faruri led cu active cornering – camere laterale intregrate in oglinzi – a treia cheie de tip cartela – scaune incalzite si ventilate reglabile pe 10 pozitii – 3 setari de memorie pentru scaun sofer, volan si oglinzi – system audio Mark Levinson cu 15 boxe si subwoofer – trapa electrica (optional) – pachet insertii lemn (optional) – tablete integrate in tetiere (optional) SE-L Premier – cruise control cu radar – head-up display – trapa electrica – tablete integrate in tetiere – pachet insertii lemn (optional)
Boss vorbești din jurnalisme auto degeaba. Eu am condus toate mașinile alea, nu vorbesc degeaba. Și am citit o carte care ți-o recomand și ție, ca să înțelegi filosofia Toyota care descrie din ce zic angajații lor, nu din articole pseudojurnalistice ca ăsta care vorbește de o mașină și pune poze cu altă mașină. Ei merg mereu și mereu pe simplitate și piese testate pentru că piața lor primară e SUA iar acolo cerințele sunt total altele față de clientul european. Japonezii sunt foarte precauți și nu le place să își asume riscuri, și asta se reflectă și în filosofia lor. Ei sunt despre a îmbunătăți constant ceea ce au, și evită să introducă ceva total nou. Ceea ce ajută la fiabilitate dar la inovație nu prea. Nu e făcută să performeze, e făcută să fie fiabilă și apoi restul. Asta cu finisajele corect, se uită lumea la ele, dar oamenii care aprobă mașinile astea la Toyota sunt babalâci care demult trebuiau să iasă la pensie și se vede. Și dacă e vorba de ciuda neamurilor, hai să fim serioși că ultimul RX arată bestial si mult mai agresiv ca orice de la nemți si sigur ar genera ciudă la oricine o vede. Dar tot nu îmi place pur și simplu. E ca o barcă. Cartea se numește Toyota Production System
Mai multe aberatii per linie decat intr un slogan electoral. Toyota au fiabilitate buna nu din cauza ca folosesc carburator in 2015 cum zici tu, ci din cauza ca ei nu si testeaza masinile pe clienti cum fac nemtii. Desigur au un control al calitatii exigent, iar daca o piesa este slaba aceasta este inlocuita imediat in productie, iar masinile afectate sunt rechemate pentru inlocuire, au fost cazuri unde toyota au inlocuit motoare intregi. Ca si comparatie, hai sa vedem ce au facut vag cu motoarele lor tfsi? Toyota sunt slabi pe partea de infotaiment, ux si gimmickuri, desigur fanii vag spun ca sunt inapoiati, dar din nou toyota vrea sa vanda masini care functioneaza mai mult de 2 ani, atat in canada, cat si in africa. Lexus rx, rav4, highlander nu sunt masini de offroad. Nu inteleg de ce te intereseaza acceleratia 0to100, dar acceleratia 100to150hph este de 7sec, te las pe tine sa compari cu loganul tau. Motivele sa cumperi un lexus sunt: tehnologia hibrid, calitate si finisaje, confort, reliabilitate, scutiri de taxe. Motivele sa nu cumperi sunt: pretul, prestigiu, degeaba iti iei masina daca nu crapa inima in neamuri. In caz ca ti ai luat diezel premiu nemtesc, cel mai bine este sa memorezi vin ul 😀
Deci poza e una, articolul e alta. În poză ai modelul AL20, lansat în 2015. Cel de care vorbești este bănuiesc AL10? Sau de ăsta nou? Legat de tehnologie…nu, Lexus nu este despre tehnologie, este despre lux și fiabilitate. Vorbesc ca unul care chiar doream să-mi iau unul, dar am ales altceva până la urmă. Mă refer la ultima versiune, cel lansat în 2015. Lexus (Toyota în general) are fiabilitatea care-o are pentru că nu implementează chestii cutting-edge, merge pe tehnologie dovedită și relativ outdated. Ce tehnologie are RX450h? AL20 nu are decât suspensie clasică pe arcuri. Deci trebuie să fii foarte atent cu el. N-o poți comuta în sport sau confort, e mereu aceeași, doar confort. Înăuntru, camerele sunt de rezoluție slabă. Navigația are acel enervant touchpad cu care nu mă înțeleg nicicum. Carplay și Android auto doar din 2021, pe alte mașini este din 2015. Bordul are un LCD în 4 culori la care poți număra pixelii. Hibridul e aceeași tehnologie ca pe toate mașinile, cu acel motor electric în plus de pe spate. Din toate testele ce le-am găsit, dacă vreuna din roți pierde aderența, acolo rămâi. Nu știe frâna sau redistribui puterea. Are un HUD dar e opțional. Are scaune ventilate dar sunt opționale. Accelerație de Logan, peste 8 secunde. Sub 8 dacă ai bateria plină, și vorba ta, temperatura este optimă. Se vinde foarte bine în SUA pentru că e foarte ieftină la ei, se fabrică la vecini în Canada, dar nici nu merită mai mult. N-ai nimic interesant pe ea. E o mașină fiabilă și atât. Singurul lucru frumos la ea e designul exterior. E foarte impunătoare când apari cu ea în peisaj (mă refer strict la AL20). Dar cum sunt deja însurat, nu mă mai interesează aspectul ăsta așa mult 🙂
Sa inteleg ca „n-oi oflot inca secretul femeilor intedependente si pline de boni?”
Detalii tehnice 450h: 1. Motor atkinson 3456cmc, cod 2GRFXE V6, 245cp, euro 5, injectie mpi, distributie pe lant. 2. Motor electric fata 167cp. 3. Motor electric spate 68cp (optional). 4. Baterie hibrida de 288volti, formata din 30 celule panasonic nichel in serie. 5. Cutie e-cvt Puterea maxima a intregului sistem este de 297cp la 6000rpm si 317Nm cuplu, consum declarat extra-urban 6litri, real intre 8 si 10litri. Tractiune, modelul vine standard cu tractiune fata, iar pentru doar 10 000e primeai al doilea motor de 68cp. Toyota spune ca este o tractiune „AWD”, eu zic ca e o vrajeala, masina merge doar pe fata, iar cand ecu „simte” ca pierde aderenta invarte si rotile spate. In practica patineaza cu randul: cand pe fata cand pe spate. Garantie de 10 ani la sistemul hibrid, alta vrajeala, defapt garantia standard este de 5 ani si 100mii km, apoi urmatorii 5 ani trebuie sa platesti 220lei in fiecare an sau 15mii km si iti mai ofera garantie inca un an DOAR DACA (BIG IF) sistemul este functional cel putin 67%. Designul, slab dpdv, nu arata ca un suv mare, impunator, ci mai mult o jucarie din transformers, interiorul e cam șui, dar macar au pus o cotiera. Pretul, pleaca de la 15 000e pentru un exemplar pre-facelift in stare „impecabila” si ajunge la 20 000e pentru unul ingrijit cu istoric service si proprietar.
Salutare Claudiu, Lexus e un producator premium deci si preturile vor fi pe masura. Din fericire se strica destul de rar. Practic, piesele la Lexus se strica cum face Nikita dragoste – „Rar da’ bine” Succes!