Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Toyota Verso II ( 2013 – 2018 )

Capat de drum pentru posibil cel mai anost monovolum? Nu as zice, pentru ca Toyota Verso II e un monovolum cu stil. I.A. cu stil. Apropo, nu te supara pe mine Iulia Albu si nu ma da in judecata (oricum nu citeste fosa asta septica).



Nu ma da in judecata Iulia Albu, dar eu nu inteleg cum de I.A. cu Stil inca e in grila de programe dar „Poftiti pe la noi” a lu Nea Marin a fost anulat. Practic, Iulia Albu e mai puternica decat Nea Marin, Stand-up Revolution, Acces Direct si posibil XNS. Despre ce vorbeam? A da, Toyota Verso II.


Unii spun ca e doar un facelift amarat, altii spun ca e o alta masina. Tot ce stim este ca Toyota Verso II a luat din limbajul modern de design de la Toyota si vine cu alta fata, alt interior si alte motoare. Practic, Toyota Verso e un fel de Bianca Dragusanu. Versiunea non-facelift nu are legatura cu versiunea facelift. Si la fel ca Bianca Dragusanu, in Toyota Verso II poate gazdui foarte multi oameni, oferind un pachet vizual atractiv. Probabil.


Dar se pare ca aceste argumente nu au tinut in fata pietei aka realitatea si a fost retras din cursa pentru ultima sansa in 2018. La fel ca si alte monovolume gen Meriva care deja erau retrase sau urmau a fi retrase sau urmeaza a fi retrase. Efectiv monovolumul nu mai intereseaza pe nimeni. Toti vor SUV sau cross-over in ziua de azi si, spre deosebire de Razvan Fodor in Asia Express, eu inteleg de ce. Un SUV poate veni cu 7 locuri, are o pozitie mai inalta de condus, nu arata a duba cu geamuri si, poate cel mai important, astazi vin cu motoare mici si eventual si cu tractiune fata. Adica, daca stau bine si ma gandesc, ai de ales ori intre Toyota Verso II ori un Rav4, pentru ca ambele sunt la fel de capabile. Singura diferenta reala e ca Rav4 nu are 7 locuri, dar nici Verso nu se poate lauda cu prea mult spatiu pentru locurile din spate.


Si atunci de ce sa cumperi un Verso?


Ca sa raspund pe scurt – fiabilitatea clasica Toyota. Sigur, sunt niste probleme la niste motoare, dar Toyota Verso II e probabil cel mai fiabil monovolum de pe piata, din generatia lui cel putin. Sigur, a fost afectat de faimoasa rechemare in service pentru airbag-uri, dar Verso ramane o masina fara probleme generale notabile. Si daca esti genul de om care cauta un monovolum, s-ar putea sa te intereseze fiabilitatea si practicalitatea mai degraba decat sportivitatea.



Motoare Toyota Verso II


Benzina



  • 1.6 Valvematic de 132 cai – Motorul de baza de pe Verso, pe care chiar ca nu l-a cumparat nimeni. Bine, Verso in general nu a fost cumparat de nimeni, dar in cazul lui Verso 1.6 benzina probabil ca cifrele de vanzari s-au limitat la 1, maxim 2 cifre.

  • 1.8 Valvematic de 147 cai – Ca si cu versiunea anterioara, avem acelasi 1.8 Valvematic si e singurul benzinar disponibil cu cutie automata. Ceea ce este o rusine, pentru ca din toate cele 2 motoare ai doar unul cu automata. A da, si ai aceeasi problema cu unitatea Valvematic. Am un sentiment ca nimeni nu a cumparat Verso pe benzina si de aceea nu s-au mai obosit sa aduca chestii noi.


 


Diesel



  • 1.6 D-4D de 112 cai – Ai putea cadea in pacatul ispitei asa cum a cazut Borcea de 10 ori legitim si cine stie cati copii nelegitimi mai are. Doar acest 1.6 D-4D este de fapt 1.6 dieselul N47 de la BMW, notoriu pentru problemele de distributie, distributie care este amplasata in spatele motorului. Si sa ai daor 112 cai la dispozitie in duba asta cu geamuri, e ca si cum ai incerca sa te imbeti cu bere Radler. Sau din salata cu otet, cum spun toti cand ii prind politia la volan rupti de beti sau sparti in cap.

  • 2.0 D-4D de 124 cai – Din fericire avem acelasi 2.0 D-4D de pe generatia anterioara, doar ca acum are si filtru de particule si e mai sensibil la condusul urban decat e Ana Birchall sensibila la mistouri pe seama ei.

  • 2.2 D-CAT de 150 cai – Toyota promite ca a rezolvat problema chiuloasei pentru motorul D-CAT, dar oare sa ii credem pe cuvant? Personal sunt mai sceptic decat Ion Cristoiu.



Probleme Generale Toyota Verso II



  • Pentru motoarele diesel, EGR-ul se infunda ca si conspiratiile Dianei Sosoaca in momentul in care s-a aflat ca e vaccinata cu schema completa. Cu alte cuvinte, trebuie curatat constant.

  • Ai nevoie de facultate pentru a putea folosi sistemul infotainment, care e atat de intortocheat incat ai mari sanse sa te descurci. La fel cum ai mari sanse ca bluetooth-ul sa nu recunoasca telefonul tau.

  • E o Toyota deci insonorizarea nu e cea mai reusita. Dar oricum copiii vor tipa mai tare decat orice zgomot extern asa ca nu e problema si nici deranj.



Verdict Toyota Verso II


A fost de departe cel mai fiabil monovolum din clasa lui. Arata destul de bine, mai ales pentru o duba cu geamuri. Si totusi se vede ca monovolum este la fel de decedat ca trupa Sistem si ale lor butoaie. Dar daca totusi vrei sa cumperi unul, sa stii ca am gasit cateva anunturi interesante. Cred ca stiu si de ce nu s-a vandut asa de bine. Pentru ca nu a avut optiunea de motorizare hibrida, niciodata. Asa ca de ce sa cumpar un monovolum simplu, cand pot cumpar un Avensis break sau un Rav4, ambele hibride? Pentru ca Toyota chiar si-a facut identitatea pe piata cu motoarele hibride.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina clar 1.6 MPI de 132 de cai, iar pentru diesel ramane 2.0 D-4D de 124 de cai.


 


 


Scrie un raspuns
  • Calin

    2023-11-18 21:45:48

    Felicitări! Foarte bun articolul, cu o mică observatie: nu cred ca a existat o motorizare hibrid pe Avensis.

  • Calin

    2023-11-18 21:45:48

    Felicitări! Foarte bun articolul, cu o mică observatie: nu cred ca a existat o motorizare hibrid pe Avensis.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA