Polestar contracteaza pe cei de la ZF, Autoliv, Hydro, SSAB si ZKW pentru a ajuta la crearea unei masini neutre din punct de vedere al poluarii.
Polestar a apelat la specialistul ZF Friedrichshafen, liderul global in domeniul sigurantei, Autoliv si alti trei furnizori, pentru a-l ajuta in realizarea obiectivului sau autoproclamat de „moonshot” de a face o masina neutra din punct de vedere climatic pana in 2030.
Cand a anuntat proiectul Polestar 0, marca de performanta electrica detinuta de Volvo Cars si Zhejiang Geely Holding, stia ca va fi necesar sa regandeasca intregul proces de dezvoltare, ceea ce va impune noi cerinte lantului sau de aprovizionare. Polestar si furnizorii au anuntat miercuri ca au semnat scrisori de intentie de colaborare.
ZF va colabora cu Polestar la modalitati de a elimina emisiile de carbon si de a economisi resurse in sistemul de propulsie, in timp ce Autoliv va cauta sa furnizeze echipamente de siguranta, cum ar fi airbag-uri si centurile de siguranta. Companiile metalice Hydro si SSAB urmaresc sa furnizeze aluminiu cu zero carbon si, respectiv, otel fara fosile iar producatorul de iluminat pentru automobile ZKW va lucra cu Polestar la sistemele de control electric si cablaje ecologice.
„A fost clar de la inceput ca aceasta nu este o misiune individuala si suntem foarte incantati sa prezentam o gama atat de puternica de parteneri interesati, toti lideri in domeniile lor”, a spus CEO-ul Polestar, Thomas Ingenlath. ,,Profitam de inovatie si colaborare pentru a aborda criza climatica.”
Autoliv a spus intr-un comunicat separat ca obiectivul Polestar este in concordanta cu oferta sa de a fi primul furnizor de siguranta auto care sa aiba operatiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon pana in 2030 si sa obtina emisii nete zero in lantul sau de aprovizionare pana in 2040. „Suntem fericiti si mandri sa ne unim fortele cu Polestar. Pentru a ne atinge obiectivele ambitioase in materie de clima, trebuie sa colaboram de-a lungul lantului valoric”, a spus CEO-ul Autoliv, Mikael Bratt, in comunicat.
Cand Polestar a anuntat proiectul anul trecut, seful departamentului de sustenabilitate, Fredrika Klaren, a declarat pentru Automotive News Europe : „Un obiectiv moonshot este ceva pe care il folositi pentru a inspira o noua gandire, inovatie si un sentiment de urgenta. Asta este ceea ce vrem sa facem in interior”.
Polestar spune ca intentioneaza sa atinga obiectivul prin eliminarea emisiilor, in loc sa utilizeze tactici precum plantarea de copaci pentru a compensa CO2 produs de la crearea masinii pana la vanzare. Polestar a primit o indicatie despre provocarile cu care se va confrunta in 2020 in timpul evaluarii ciclului de viata a rivalului Polestar 2 complet electric al Tesla Model 3.
Cercetarile au aratat ca berlina compacta iese din fabrica cu o amprenta de carbon de 26 de tone metrice, mai ales din cauza carbonului creat pentru a oferi masinii aluminiul, bateriile si otelul. Scopul este de a aduce acel numar la zero.
Polestar, care intentioneaza sa devina publica printr- o fuziune cu compania de achizitii cu scop special Gores Guggenheim in prima jumatate a anului, a declarat ca furnizorii, cercetatorii si investitorii suplimentari sunt bineveniti sa se alature efortului.
Similar Articles