Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Conceptul Peugeot Inception stabileste directia viitoare de proiectare a vehiculelor electrice

Conceptul Peugeot Inception va stabili directia de design pentru urmatoarea generatie de vehicule electrice a marcii Stellantis.


Sursa: insideevs.com


Peugeot spune ca Inception introduce un „limbaj de design mai simplu si mai rafinat”, care va aparea pe modelele lansate in 2025 si ulterior.


Berlina mare se bazeaza pe platforma STLA Large a lui Stellantis, o arhitectura viitoare complet electrica. Va avea o raza de actiune de pana la 800 km cu o singura incarcare, distanta de la Paris la Marsilia sau Bruxelles la Berlin, spune Peugeot.


Conceptul foloseste o baterie de 100 de kilowati/ora cu o putere de 680 CP de la doua motoare electrice, unul care alimenteaza rotile din fata si celalalt pe spate si va putea accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de trei secunde.


STLA Large va fi utilizat pentru vehicule de inalta performanta de dimensiuni medii si mari de la marci precum Alfa Romeo, Chrysler, Dodge si Jeep.


Inception va folosi un sistem electric de 800 de volti, precum si capacitatea de incarcare prin inductie fara fir. Bateria incarca echivalentul a 30 km de autonomie intr-un minut sau 150 km in cinci minute.


Peugeot spune ca Inception introduce un „limbaj de design mai simplu si mai rafinat” care va aparea pe modelele lansate in 2025 si ulterior. Brandul se asteapta sa fie complet electric in Europa pana in 2030, dupa spusele CEO-ul Linda Jackson. „Numim designul „viitor felin”, a spus ea, o referire la simbolul leului Peugeot.


Grila frontala include luminile de mers cu „gheare” ale lui Peugeot, cu o singura bucata de sticla care incorporeaza iluminare si senzori. O „bara tehnica” care ruleaza orizontal peste usa trimite mesaje soferului, care poate fi recunoscut de tehnologia AI, care ajusteaza automat setarile si preferintele. Bara urmareste si durata de viata a bateriei si incorporeaza alti senzori.


Sursa: mezha.media


Interfata cu utilizatorul Inception se bazeaza pe cea mai recenta generatie de electronice de larg consum, a spus Jackson la expozitia CES din Las Vegas, cu comenzi: „atingeti, atingeti, glisati”.


Interiorul continua designul i-Cockpit al lui Peugeot, cu un volan mic, coborat, care nu blocheaza panoul de bord. La Inception, un volan conventional este inlocuit cu un sistem de control „Hypersquare”, cu un ecran patrat in stil tableta. Ecranul afiseaza informatii si are diverse comenzi accesibile folosind degetele mari in fiecare colt, precum si recunoasterea vocii.


Inception va fi un vehicul autonom de Nivel 4, ceea ce inseamna ca este capabil sa se conduca singur fara a necesita atentia soferului in majoritatea conditiilor. Cand masina preia controlul, Hypersquare se retrage in plansa de bord si un ecran mare iese din podea.


Jackson a spus ca tehnologia Hypersquare va aparea pana in 2026 pe modelele Peugeot. „Degetele tale conduc”, a comentata aceasta.


Similar Articles

Munteanu Ioana

08 January 2023

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA