Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jaguar Land Rover va cheltui 19 miliarde de dolari pentru a ajunge din urma rivalii

JLR si-a lansat Jaguar I-Pace EV in 2018, dar nu a adaugat niciun alt model cu emisii zero de atunci.


Sursa: insideevs.com


Jaguar Land Rover va investi 15 miliarde de lire sterline (19 miliarde de dolari), in urmatorii cinci ani in vehicule electrice pentru a ajunge din urma cu rivalii.


JLR va lansa un nou Jaguar complet electric in 2025, pe masura ce marca va trece la vanzarea numai de masini electrice. Modelul GT cu patru usi va costa mai mult de 100.000 de lire sterline (124.200 USD ), a declarat JLR miercuri. Masina va fi construita la uzina Solihull a producatorului auto din centrul Angliei.


JLR a declarat ca fabrica sa din Halewood din nord-vestul Angliei va deveni o unitate de productie complet electrica. Fabrica va construi un SUV Range Rover complet electric incepand din 2025.


De asemenea, compania isi va reface actuala fabrica de productie de motoare din Wolverhampton pentru a produce unitati de actionare electrica si a asambla pachete de baterii. In viitor, JLR va fi principalul client pentru celulele bateriei de la o noua fabrica pe care proprietarul sau, Tata Motors, are in vedere sa o construiasca in Spania sau Marea Britanie, a declarat CEO Adrian Mardell.


JLR va pastra, de asemenea, instalatiile de stantare a metalelor de la sediul sau Castle Bromwich, desi producatorul auto a spus ca va „continua sa exploreze optiuni” pentru restul unitatii. JLR produce in prezent berline Jaguar, precum si masina sport F-Type la Castle Bromwich.


JLR a declarat anterior ca va investi 2,5 miliarde de lire sterline pe an in electrificare.


Presiunea asupra producatorilor de automobile de a se electrifica creste rapid, mai ales in China, unde concurenta se misca mai rapid si presiunea de a reduce preturile devine din ce in ce mai intensa.


JLR si -a lansat bine primit I-Pace complet electric in 2018, dar de atunci nu a mai lansat niciun alt model cu zero emisii. Concurentii germani Mercedes-Benz si BMW au lansat deja o serie de modele electrice.


Sursa: gtmotive.ro


JLR a raportat un profit trimestrial in ianuarie, dar a fost afectat mai greu decat alti mari producatori de automobile de pandemie si de deficitul de cipuri semiconductoare, deoarece rivalii mai mari au o influenta mai mare asupra furnizorilor.


In anul fiscal 2022 incheiat pe 31 martie a anului trecut, JLR a vandut 376.381 de unitati, cu 39% sub anul fiscal 2018, ultimul an pentru care a raportat un profit pe intregul an.


Miercuri, JLR a declarat ca vizeaza o marja de doua cifre pentru castigurile inainte de dobanzi si impozite (EBIT) pana in 2026. Ultima sa marja EBIT trimestriala, o masura cheie a profitabilitatii, a fost de 3,7%.


CEO-ul Mardell a spus ca pentru viitor compania isi propune sa aiba un flux net de numerar pozitiv pana in anul financiar 2025 si sa aiba castiguri „de doua cifre” inainte de dobanzi si impozite pana in 2026.


Similar Articles

Munteanu Ioana

23 April 2023

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA