Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla Model Y se pregateste sa fie vanzatorul nr. 1 in Europa in primul trimestru

Dupa scaderea preturilor, SUV-ul mijlociu al producatorului de automobile din SUA si-a dublat vanzarile europene atat in ​​februarie, cat si in martie, comparativ cu aceleasi luni ale anului trecut.


Sursa: motortrend.com


Cu peste 40.000 de unitati vandute in martie, modelul Tesla Y se preconizeaza sa devina cel mai bine vandut in Europa in primul trimestru. Ar fi pentru prima data cand un model Tesla a atins aceasta etapa.


Dupa ce a fost cel mai vandut in Europa in februarie, depasind Dacia Sandero cu 18.153 la 18.074 vanzari, Modelul Y a condus urmatorul sau cel mai apropiat rival, hatchback-ul Opel/Vauxhall Corsa cu aproape 20.000 de vanzari in martie, potrivit cifrelor preliminare ale cercetatorilor de piata Dataforce.


Acest lucru a lasat Modelul Y cu 66.623 de vanzari in primul trimestru, comparativ cu 56.030 de vanzari ale Dacia Sandero, pe locul doi, pe baza datelor reprezentand 92% din vanzarile din Uniunea Europeana plus tarile ETFA si Marea Britanie.


Reducerile de pret care au inceput in Europa in ianuarie au dat vanzarilor modelului Y un mare impuls. Tesla si-a dublat vanzarile de SUV intre ianuarie si februarie si a facut acest lucru din nou intre februarie si martie.


Tesla si-a crescut vanzarile totale cu 43% in martie, la 60.866 de unitati, lasand-o cu doar 700 de unitati in urma lui Ford pentru luna, iar volumul Tesla a crescut cu 58%, pana la 93.714 unitati in primul trimestru, potrivit cifrelor asociatiei industriale ACEA.


Tesla construieste in principal modelul Y pe care il vinde in Europa la uzina sa de langa Berlin, care se pare ca a atins o productie saptamanala de 5.000 de unitati si intentioneaza sa creasca productia la 10.000 pe saptamana sau aproximativ 40.000 pe luna, au declarat furnizorii pentru Automotive News Europe.


Tesla importa berlina de dimensiuni medii Model 3 pentru Europa de la fabrica sa din Shanghai, in timp ce un numar mic de berline mari Model S si SUV-uri X mari provin de la fabrica sa din SUA din Fremont, California.


Privind restul primelor 50 de vanzari din Europa, Corsa a fost intr-o cursa stransa cu Peugeot 208, Toyota Yaris Cross, Nissan Qashqai si Volkswagen T-Roc.


Sursa: topgear.com


Toate cele cinci masini aveau volume de aproximativ 23.200 pana la 20.300, pe baza cifrelor preliminare.


Asta inseamna ca ar putea exista o miscare in sus sau in jos pentru locurile doi pana la sase in clasament, odata ce toate pietele si-au raportat cifrele.


Fiecare model din top 10 creste vanzarile in comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, condus de cresterea cu 136% a modelului Y si cresterea de 97% a modelului Yaris Cross.


Alte masini care vor termina luna pe un nivel superior au fost Skoda Octavia 228% si VW ID3 131%.


Similar Articles

Munteanu Ioana

23 April 2023

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA