Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Skoda, noi modele pentru tranzitia la EV

Skoda isi accelereaza tranzitia la EV cu un break complet electric si trei noi SUV-uri electrice cu baterie.


Sursa: motor1.com


Gama Skoda de vehicule electrice va include sase modele pana in 2026, acoperind aproape toate segmentele sale cheie. Cele patru vehicule electrice complet noi si doua modele Enyaq actualizate vor extinde gama BEV a marcii la sase vehicule, dupa cum a declarat Skoda.


Marca detinuta de Grupul Volkswagen a declarat ca va fi investit un total de 5,6 miliarde de euro in mobilitate electrica pana in 2027.


„Pana in 2026, noile noastre modele electrice cu baterii vor acoperi toate segmentele de vehicule care sunt relevante pentru clienții nostri”, a declarat Martin Jahn, seful de vanzari si marketing al Skoda.


Vagonul electric „Estate” cu lungimea de 4700 mm va fi lansat in 2026 si va fi primul vehicul electric cu baterie al marcii cu un stil de caroserie vagon.


Vagonul electric „intruchipeaza valorile de baza ale marcii si transporta punctele forte ale acestui stil de caroserie popular in era mobilitații electrice”, a spus Skoda.


Versiunile vagon ale masinilor cu motor cu combustie Octavia si Superb se vand mai mult decat versiunile hatchback, iar Octavia se situeaza in mod regulat pe primul loc in topurile de vanzari de vagoane din Europa.


Skoda va lansa anul viitor un SUV compact cu baterie electrica numit Elroq. Modelul lung de 4500 mm va fi succesorul electric al SUV-ului Karoq cu motor cu ardere.


Masina va avea „o combinatie similara de dimensiuni compacte si un interior spatios, foarte practic”, a spus Skoda. Modelul este de asteptat sa fie construit pe platforma electrica MEB a Grupului VW.


Noul SUV entry-level al Skoda va fi pus in vanzare in 2025. Modelul cu lungimea de 4100 mm are titlul „Small”.


Masina subcompacta va avea un pret de aproximativ 25.000 de euro si va face mobilitatea electrica accesibila, a declarat Skoda. Acesta va oferi marcii o alternativa electrica la SUV-ul sau mic cu motor cu ardere Kamiq.


Modelul va folosi platforma EV mica cu tractiune fata VW Group MEB Entry, comuna cu VW ID2, precum si un viitor SUV mic VW si Cupra Urban Rebel. Cele patru modele vor fi construite in Spania, Skoda fiind programata sa intre in productie alaturi de micul SUV VW la uzina Grupului VW din Pamplona.


Sursa: skoda-storyboard.com


Cel mai mare dintre viitoarele BEV-uri ale Skoda va fi Space. Acesta va avea o lungime de aproximativ 4900 mm si va rotunji capatul superior al portofoliului, a spus Skoda. Spatiul va fi pus in vanzare in 2026.


Conceptul Vision 7S a fost construit pe aceeasi platforma MEB care sta la baza SUV-ului ID4 al marcii Enyaq si VW. Conceptul avea un ecran de bord rotativ de 14,6 inchi care se conecteaza la smartphone-ul soferului pentru a oferi o mare parte din continutul sau.


SUV-urile electrice de dimensiuni medii Enyaq si Enyaq Coupe, care au fost introduse in 2020 si 2022, vor primi liftinguri „semnificative” in 2025, a spus Skoda.


Enyaq, construit pe platforma MEB a VW, a fost pe locul opt cel mai bine vandut masini electrice din Europa in ultimele trei luni pana la 31 martie, cu 9.963 de vanzari, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului precedent, potrivit analistilor de piata Dataforce.


Similar Articles

Munteanu Ioana

26 April 2023

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA