Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Autoliv va taia 6.000 de locuri de munca

Autoliv isi va reduce forta de munca cu 11% si va inchide mai multe dintre site-urile sale din Europa, noile initiative fiind asteptate sa fie implementate pe deplin pana in 2025.


Sursa: devdiscourse.com


Autoliv accelereaza reducerea costurilor, in special in Europa, asteapta sa reduca 6.000 de locuri de munca sau 11% din forta de munca, a declarat cel mai mare producator mondial de airbag-uri si centuri de siguranta.


Grupul suedez a adaugat intr-o declaratie de joi ca masurile din cadrul operatiunilor sale includ decizia de a inchide mai multe site-uri din Europa si se doreste ca aceste noi initiative sa fie implementate pana in anul 2025.


„Aceste initiative vor continua sa optimizeze amprenta noastra geografica pentru o structura mai eficienta”, a declarat CEO-ul Mikael Bratt. „Intentionam sa simplificam si sa consolidam modul in care operam in toate domeniile”.


Furnizorii auto au fost afectati de cresterea preturilor la materiile prime. Autoliv a declarat in ianuarie ca inflatia costurilor din 2022 a fost cea mai dezavantajoasa din ultimele trei decenii si ca urmareste sa transfere aceste costuri mai departe.


„Compania continua sa negocieze cu clientii sai pentru a asigura preturi care sa reflecte inflatia extraordinara si sa corecteze decalajele structurale ale preturilor”, a spus Bratt, joi.


Sursa: dw.com


„Cea mai mare prioritate si cea mai mare provocare sunt negocierile cu clientii din EuropaȚ, a completat acesta.


Autoliv, ai carui rivali includ ZF si Joyson Safety Systems, a reiterat previziunile pentru un an intreg in aprilie pentru o extindere a marjei operationale ajustate la aproximativ 8,5 pana la 9,0 %.


Autoliv ocupa locul 30 pe lista Automotive News Europe a primilor 100 de furnizori globali cu vanzari la nivel mondial catre producatorii de automobile de 8,2 miliarde de dolari in 2021.


Similar Articles

Munteanu Ioana

08 June 2023

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA