Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nio va adauga o varianta break la familia de modele ET5

Marca chinezeasca de vehicule electrice premium Nio va lansa o versiune break a berlinei ET5 in Europa pana la sfarsitul acestui an.


Sursa: insideevs.com


ET5 Touring, asa cum va fi cunoscut, este de asteptat sa fie lansat pana la sfarsitul anului 2023 in Europa.


ET5 Touring, care ar fi un rival pentru viitorul BMW i5 Touring, a luat parte la o sedinta foto in Norvegia inainte de prezentarea oficiala pe 15 iunie.


A fost proiectat avand in vedere clientii europeni, a declaratCEO-ul Nio, William Li.


„Este o masina foarte frumoasa. Are mult spatiu in interior, in special spatiu pentru spate”, a spus el in cadrul Salonului auto de la Shanghai din aprilie.


Nio are 4790 mm lungime, 1960 mm latime si 1499 mm inaltime, cu un ampatament de 2888 mm, conform documentelor facute de producator catre autoritatea chineza pentru drepturi de autor.


Pretul este de asteptat sa fie putin mai mare decat berlina ET5, care porneste de la 47.500 de euro cu o baterie de 75 de kilowati/ora, cu un abonament la 168 de euro pe luna in Germania. Abonamentul pentru baterii ofera acces la reteaua Nio de statii de schimb de baterii.


Break-urile sunt un segment mic, dar important in Europa. Ei au avut o cota de piata de 7,4% in primul trimestru al anului 2023, potrivit cifrelor Dataforce. De departe, cea mai mare piata a lor este Germania, unde break-urile au reprezentat dublul cotei medii europene in primele trei luni, cu 14,5%.


Sursa: nio.com


Sistemul de propulsie al lui Nio ET5 Touring este de asteptat sa se potriveasca cu cel al berlinei ET5, care are o putere de 489 CP dintr-un aranjament cu dublu motor si tractiune integrala. Autonomia maxima cu cea mai mare baterie a modelului, un pachet de 100 kWh, este de peste 590 km (367 mile) masurata pe ciclul WLTP, a spus Nio.


Nio si-a lansat brandul la nivel global in 2016 la un eveniment din Londra, dar a limitat vanzarile initial doar pentru China. Brandul a intrat in Europa in 2021, incepand din Norvegia, inainte de a se extinde anul trecut in Suedia, Olanda, Danemarca si Germania. De asemenea, compania se pregateste pentru o lansare in Marea Britanie, care este de asteptat sa aiba loc in 2024.


Similar Articles

Munteanu Ioana

08 June 2023

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA