Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Conceptul Mercedes Vision One-Eleven EV se incadreaza in trecut si viitor

Mercedes-Benz a creat un concept de roadster electric swoopy care arunca o privire spre viitor.


Sursa: topgear.com


Vision One-Eleven, inspirat de seria C 111 de masini sport experimentale din anii 1960 si 70, dispune de un motor electric de ultima generatie si tehnologie de baterie.


Conceptul de design, dezvaluit la Centrul International de Design Mercedes-Benz din Carlsbad, California, prezinta usi cu aripi de pescarus, o fata joasa si un spate musculos ancorat de un difuzor proeminent.


Mercedes a spus ca vopseaua portocaliu intens, „nuantata cu o nota de cupru”, aduce un omagiu culorii distinctive a lui C 111.


Seful de design al marcii, Gorden Wagener, a descris Vision One-Eleven drept „frumusete si extraordinarul unite intr-o singura viziune asupra viitorului”.


„Scopul nostru la Mercedes-Benz nu este sa facem stil, ci scopul nostru este sa cream icoane”, a spus Wagener intr-un comunicat.


In timp ce designul lui Vision One-Eleven aduce un omagiu trecutului, grupul sau de propulsie prezinta tehnologii destinate modelelor de productie. Conceptul include o tehnologie de motor de inalta eficienta dezvoltata de Yasa, subsidiara detinuta in totalitate de Mercedes.


Motoarele cu flux axial, numite si „motoare clatite”, genereaza mai mult cuplu, au mai putine probleme de management termic si folosesc mai putine materiale, reducand greutatea si costul total.


Motorul cu flux axial are aproximativ jumatate din dimensiunea unui motor electric radial, dar creste densitatea de putere cu mai mult de 30% si ofera o imbunatatire a intervalului de 5%, a spus Yasa. Motoarele vor alimenta platforma Mercedes-Benz AMG numai electrica.


Sursa: electrek.co


Vision One-Eleven are, de asemenea, o tehnologie a bateriei cu celule cilindrice racite cu lichid. Mercedes a refuzat sa dezvaluie detalii, dar producatorul auto a tachinat anterior o baterie AMG care dispune de un sistem de management termic conceput pentru a asigura o distributie uniforma a caldurii, esentiala pentru performanta si longevitatea blocului de alimentare.


Inginerii au dezvoltat noi iteratii care au o grosime de doar cativa milimetri pentru a raci individual celulele cu ioni de litiu din baterie. Lichidul de racire circula de sus in jos prin baterie, pe langa fiecare celula, cu ajutorul unei pompe electrice special dezvoltate.


Sistemul de management termic asigura ca bateria functioneaza constant la 113 de grade, indiferent de cat de des este incarcata sau descarcata.


Similar Articles

Munteanu Ioana

25 June 2023

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA