Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CITR a anuntat modificari ale perioadelor-limita ale falimentului Euroins

Lichidatorul judiciar al Euroins, CITR, a cerut aprobarea Tribunalului Bucuresti pentru a fi prelungite unele termene-limita pentru creditori si in cele din urma, solicitarea a fost aprobata de catre Tribunal.


Sursa: profit.ro


Asadar, scadentele sunt actualizate dupa cum urmeaza:



  • 04.08.2023 este data limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor la masa credala

  • 04.09.2023 este termenul-limita de verificare a creantelor, de intocmire si publicare in BPI a tabelului preliminar de creante

  • termenul de definitivare a tabelului creantelor este data de 28.08.2023

  • prima sedinta a adunarii generale a creditorilor este in data de 08.09.2023


De asemenea, datele care vor ramane neschimbate sunt:



  • maximum 90 de zile de la declararea falimentului conform legii si deciziei instantei sunt valabile, pentru ca detinatorii de polite emise de catre EUROINS, pana pe 08.09.2023 inclusiv, sa contracteze un alt furnizor de RCA;

  • maximum 90 de zile sunt valabile, de asemenea pana pe 08.09.2023 pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de dauna in situatia in care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o polita de asigurare in vigoare si/sau a cererilor de plata la Fondul de Garantare a Asiguratilor, sau 90 de zile de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior.


De retinut este faptul ca detinatorii de polite vor putea solicita in toata aceasta perioada rezilierea contractelor de asigurare si recuperarea restituirilor de prima sau, in caz, contrar, politele vor inceta de drept in 90 de zile, termenul fiind 08.09.2023.


Sursa: travelers.com


 


Totodata, termenul de 90 de zile nu se va aplica contractelor de asigurare incadrate in clasa de asigurari 15 – Garantii, care este prevazuta in sectiunea A din anexa nr. 1 la Legea nr. 237/2015 privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru care termenul de incetare este de 150 de zile de la data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii de faliment, mai exact 07.11.2023. De asemenea, in conditii similare, se vor incheia de drept si contractele de reasigurare.


Dreptul creditorilor de asigurari de a solicita plata tuturor sumelor de la Fondul de Garantare a Asiguratilor va fi valabil la data publicarii in Monitorul Oficial a Deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 262/17.03.2023.


Similar Articles

Munteanu Ioana

19 July 2023

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA