Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vehiculele electrice vs. ICE evidentiaza cursele pe 2 segmente cheie

Tesla Model 3 si BMW Seria 3 se lupta pentru salarii, in timp ce VW ID4 incearca sa ramana in fata lui Skoda Kodiaq.


Sursa: skoda.ro


Doua dintre cele mai apropiate curse de segment din Europa infrunta masinile complet electrice cu modele cu motoare cu combustie interna.


Tesla Model 3 conduce BMW Seria 3 cu 1.904 vanzari pentru titlul din 2023 de cel mai bine vandut masina premium de dimensiuni medii.


Tesla a devansat BMW in segmentul cheie prin cresterea vanzarilor Model 3 cu 30% la 54.584 in opt luni, pe baza cifrelor preliminare ale cercetatorului de piata Dataforce. In timp ce Modelul 3 este in crestere, vanzarile din Seria 3 au scazut cu 3,3% in timpul perioadei.


Cealalta cursa stransa implica modele frati de la Volkswagen Group pentru lider in categoria SUV-urilor de dimensiuni medii. Pana in august, VW ID4 alimentat de baterii a avut un avans de 3.073 de unitati fata de Skoda Kodiaq.


Sursa: topgear.com


VW detine conducerea datorita unui castig de 83% din vanzari. Kodiaq are, de asemenea, un an bun, cu vanzari in crestere cu 23% dupa opt luni.


Castiguri mari de Tesla Model Y (+198%), ID4 si VW ID3 (+89%) si cererea continua puternica pentru MG4 au sporit vanzarile globale de vehicule electrice cu baterii in Europa cu 51%, pana la 1.195.466 pana in august.


Acesta este un castig de 405.335 de vanzari fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Vanzarile combinate ale modelului Y si Tesla Model 3 au reprezentat 17,4% din toate vanzarile de vehicule electrice cu baterii dupa opt luni. Aceasta este usor in scadere de la 17,6% dupa sapte luni.


MG4 a adaugat 41.196 de vanzari la totalul BEV pana acum in acest an. Modelul de la marca chineza SAIC a fost BEV-ul nr. 5 vandut in Europa pana in august, trecand de pe locul sase dupa sapte luni. MG4 a fost pe locul 8 in martie, a urcat pe locul sapte in aprilie si pe locul sase in mai. Compactul complet electric a sarit peste Fiat New 500 si acum conduce rivalul sau mai mic, complet electric, cu 648 de vanzari.


Similar Articles

Munteanu Ioana

20 September 2023

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA