Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Fiat Fullback ( 2016 – 2019 )

Fiat Fullback, Mitsubishi Triton si Mitsubishi L200. Practic, camioneta asta este Mihaela Tatu a lumii auto. Doar ca Fiat Fullback e o masina mai obscura decat aceasta fosa septica online.



Cu totii stim si cunoastem legendarul Mitsubishi L200, cel putin aici in Europa, iar in afara Europei camioneta oficiala a ciobanilor de la oi poarta numele de Mitsubishi Triton si e un nume mai rasunator chiar si decat Titus Steel, in special in Australia si Asia. Asa ca era normal ca polinezii de la Fiat sa doreasca propria lor versiune si au lansat Fiat Fullback si cu asta as punea spune ca mi-am facut norma si as putea pleca linistit la o Mona Radler sau la un cubafro con amigos. Nu stiu ce inseamna asta, dar da bine la public si imi place sa folosesc cuvinte periculoase pe care nu le inteleg, la fel cum imi place sa fotosinteza.


Doar ca lucrurile nu sunt atat de simple pe cat par la prima vedere, la fel ca si cu genul ala de tipa care se imbraca la modul incognito si care pare o persoana normala ca apoi sa afli ca de fapt are acei ochi de persoana nebuna si are o acasa o colectie de echipamente de care nici Titus Steel si nici Oana Oprea nu s-ar atinge. De ce imi vine sa scriu despre actori de filme pentru adulti atunci cand scriu despre un L200 pe care scrie Fiat?


Ideea este ca Fiat deja este extins in lumea din afara Europei si avea deja o camioneta de mici dimensiuni – Fiat Strada (construit pe platforma lui Jeep Renegade), si aveau nevoie si de o camioneta mai mare si s-au gandit ca decat sa faca o camioneta de la 0 mai bine fur…asta, cumpara sau face o colaborare cu un producator mai mic dar care vrea sa faca un ban cinstit. Si Mitsubishi le-a raspuns chemarii si asa a aparut Mitsubishi L200 / Mitsubishi Triton / Fiat Fullback / Ram 1200. Da, pentru ca Fiat detine si brandul Ram.


Fiat Fullback side aproapemasini


Ce are in special Fullback fata de L200?



  • Swahilii de la Fiat stiu ca piata din Europa e mai pretentioasa fata de restul lumii si Fullback vine cu mai multe dotari (in special pe partea de siguranta, pentru America Latina exista versiuni fara airbag-uri) si vine cu un singur motor diesel pentru ca oricum altceva nu se cumpara. Dezavantajul fata de L200 in schimb e ca are tendinta de a fi mai scump de nou pentru ca are ceva mai multe dotari. Pe piata second-hand in schimb e mult mai ieftin pentru ca e Fiat si in lumea camionetelor si a caratului de lemne automat conteaza sigla masinii pentru ca nu te poti lauda la ocolul silvic cu noul tau Fiat.

  • O piata aftermarket pentru o nisa care nu cred ca intereseaza prea multa lume, dar Fullback are multe accesorii facute de Mopar si care pot aduce Fullback mai aproape de Jeep Wrangler decat de L200. Asta daca intereseaza pe cineva din Europa, avand in vedere ca trebuie sa comanzi piesele de peste ocean.


 


Fiat Fullback front aproapemasini


Motoare Fiat Fullback


Diesel


2.4TD 4N15 de 154 si 181 cai – Fiat Fullback vine cu un singur motor pentru Europa, 4N15-ele de la Mitsubishi si asta in versiune normala, nu MIVEC. Un motor muncitoresc care nu te va lasa singurel la greu , doar ca ocazional se infunda EGR-ul si galeria de admisie, mai ales daca il plimbi prin oras. Dar ideea generala e ca au mers la sigur, ca atunci cand iei o cutie de farfurii cadou pentru o cununie civila. Sau ca atunci cand combini toate bauturile de la petrecere, ca sa stii sigur ca te vei face carton.


 


Fiat Fullback front side aproapemasini


Probleme Generale Fiat Fullback



  • Amortizoarele pe fata nu sunt cele mai calitative si cedeaza mai repede decat ar trebui dar asta nu se intampla zilnic si trebuie sa scriu ceva si aici la rubrica probleme.

  • Farurile sunt atat de inutile incat poti sa le scoti si sa pui lanterne de mana luate din Dragonu Rosu pentru ca efectul e tot ala.

  • O mare vorba din popor spune ca atunci cand auzi ca masina troncane, asculta sfatul celor de la Hi-Q si da muzica mai tare. Doar ca nu poti face asta intr-un Fiat Fullback, nu cu sistemul de sonorizare de fabrica.


 


Fiat Fullback cab aproapemasini


Verdict Fiat Fullback


E putin probabil ca sa vezi un Fiat Fullback pe strada si daca stau sa ma gandesc, e mai probabil sa vezi un Fiat Fullback e un Fiat Strada decat pe o strada efectiva. Dar daca esti in cautarea unei camionete si nu vrei sa spargi prea multi bani, Fiat Fullback poate fi cea mai buna alegere. E mai ieftin decat concurenta, inclusiv decat L200-ele cu care imparte tot mai putin sigla. Un fel de L200 mai ieftin doar ca e identic.


 


Ce motoare recomand? Pentru Europa au adus doar dieselul 2.4 4N15 si e bine asa. Pentru ca Veritasaga nu se asculta, se simte.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA