Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Citroen DS5 ( 2012 – 2018 )

Daca dragostea dispare, viata mea n-are culoare, si doare tot mai tare, ploua-ncet…Am doar o intrebare: se gandește la mine, oare?! Unde sunt zilele cu soare? Unde esti tu? Cam asa se prezinta povestea Citroen DS5.



Si spun asta pentru ca Citroen DS5 trebuia sa fie succesorul lui Citroen C5 dar a fost o plecare din familie iar Citroen DS5 a fost acel moment mono-climatic….asta, mono-dramatic….asta, melo-dramatic cand ea sta in tocul usii si se uita spre el si, cu ochii in lacrimi, ii spune : „Lilllaaaaaa, mi-e foame!!!” Sau ceva pe acolo.


De ce nu mai are legatura cu Citroen C5 la fel cum nu are legatura tamaia cu heroina?


In primul rand Citroen experimenta si isi pregatea noul brand de lux DS, doar ca au vrut sa foloseasca lubrifiant ca sa se acomodeze piata si au lansat prima oara Citroen DS5, dupa care l-au mutat complet si si-a schimbat numele in DS 5 si atat. Deci e jumatate Citroen, jumatate DS si jumatate Peugeot, ca in South Park.


Si ca tot am vorbit despre Peugeot, Citroen DS5 nu mai este construit pe platforma lui Citroen C5 si Peugeot 508 cum ai crede, ci este construit pe platforma de cross-over a lui Peugeot 3008 si Citroen C4 Picasso.


Si acum probabil cea mai dureroasa si mai grava este ca au renuntat la suspensia hidro-pneumatica de pe Citroen C5 si de pe Citroen in general si i-au dat o suspensie conventionala si astfel dragostea Citroen dispare, viata mea n-are culoare, si ma doare tot mai tare, ploua-ncet….


 


Si cu ce ramanem in scenariul asta?


Cu aspectul in esenta. Din punct de vedere mecanic nu este nimic impresionant sau iesit din normele industriei la acea vreme, asa ca ramai cu aspectul atat exterior cat si interior asa ca daca nu te intereseaza partea mecanica dar vrei ceva diferit de Seria 3-ul si C-Class-ul si A4-ul vecinului, dar care sa fie si rezonabil de fiabil, atunci Citroen DS5 e o optiune diferita. Nu neaparat mai buna sau mai slaba, ci diferita. Asta pentru ca in 2012 Citroen o ducea destul de rau din punct de vedere financiar si noul CEO a luat multe masuri de reducere a costurilor si s-a conformat mai degraba normei industriei pentru a supravietui. Iar marea victima a fost suspensia hidro-pneumatica, practic motivul principal pentru care sa cumperi un Citroen. Dar macar acum arata bine sau diferit, depinde daca iti place sau nu.


 


 


Motoare Citroen DS5


Benzina


1.6 Turbo THP GDI de 163 si 200 cai –


Diesel


1.6 e-HDi


2.0 DW10 HDi si BlueHDi de 150,


Hibrid


2.0


Probleme Generale


Electricele multe


Farurile marsarier degeaba. Vizibilitate spate slaba.


Pompa de AdBlue pentru motoarele BlueHDi.


Suspensia nu e confortabila deloc.


Cutia robotizata 6ESG e si lenta si nici foarte fiabila, ca orice cutie robotizata din industrie.


 


Similar Articles

AproapeMasini

28 October 2023

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA