Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Compania chineza Nio deschide un showroom din Amsterdam, in ciuda amenintarii cu tarifele UE

Fondatorul companiei William Li spune ca vehiculele electrice „nu ar trebui niciodata folosite ca tinta politica”.


Sursa: ev-database.org


Startup-ul chinez de vehicule electrice Nio intentioneaza sa-si continue expansiunea europeana, in ciuda incertitudinii cu privire la daca Uniunea Europeana va impune tarife pentru vehiculele electrice chinezesti, a declarat joi fondatorul companiei William Li.


„Vehiculele electrice sunt foarte importante pentru dezvoltarea pozitiva a mediului, ele nu ar trebui niciodata folosite ca tinta politica”, a declarat Li, care este si CEO al companiei, reporterilor, cand Nio si-a deschis primul showroom la Amsterdam.


El a spus ca, daca UE impune tarife substantiale , ” Vom lua cea mai rezonabila decizie de afaceri „. Aceasta ar putea include intarzierea sau anularea introducerii in Europa a noilor modele de gama medie si viitoare entry-level ale producatorului auto premium, a spus acesta.


Expansiunea olandeza a lui Nio vine pe fondul unei miscari mai ample a producatorilor chinezi de vehicule electrice in Europa, asa cum UE ia in considerare cresterea tarifelor la vehiculele electrice importate.


Dar sefii producatorilor de masini europeni sunt ingrijorati de consecintele planurilor UE si spun ca tarifele mai rigide nu vor face nimic pentru a proteja industria.


In martie, Comisia Europeana a inceput inregistrarea vamala a importurilor chineze de vehicule electrice, ceea ce inseamna ca acestea ar putea fi afectate de tarife din acel moment daca o investigatie in curs de desfasurare concluzioneaza ca primesc subventii de stat neloiale.


Noul showroom al lui Nio este situat in inima Amsterdamului, intr-un colt unde un pod traverseaza unul dintre faimoasele canale ale orasului, un loc in care trec zilnic aproximativ 10.000 de oameni.


Sursa: topgear.com


In timp ce Nio este un brand de lux in China, luna aceasta a lansat o linie Onvo de gama medie la un pret mai mic decat Modelul Y de la Tesla si planuieste o marca Firefly mai ieftina pentru 2025.


Li a spus ca va lua in considerare construirea unei fabrici europene cu un partener local daca va putea creste vanzarile la aproximativ 100.000 de masini in Europa anual. Anul trecut, Nio a vandut 2.404 de masini in Europa, potrivit cercetatorului de piata Dataforce.


Actiunile companiei au scazut cu 48% pana in prezent, deoarece continua sa piarda bani, in ciuda cresterii vanzarilor pe fondul concurentei acerbe din China.


Utilizarea vehiculelor electrice creste brusc in Tarile de Jos, vanzarile s-au triplat la 128.000 anul trecut de la 43.000 in 2019, potrivit grupului industrial BOVAG, sau 30% din toate vanzarile de masini noi, Tesla fiind marca cel mai bine vanduta.


Similar Articles

Munteanu Ioana

28 May 2024

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA