Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Germania spune ca este nevoie de o „miscare serioasa” din China in randul de tarife pentru vehiculele electrice

Mini Aceman, complet electric de la BMW, fabricat in China, va fi afectat de un tarif de 38,1% conform noilor reguli UE.


Sursa: ev-database.org


Germania doreste „miscare serioasa” din China cu privire la chestiunea tarifelor la vehiculele electrice importate si spera ca discutiile din saptamanile urmatoare pot preveni escaladarea conflictului comercial despre care ministrul transporturilor a avertizat vineri ca ar putea fi catastrofal.


Guvernul cancelarului Olaf Scholz face presiuni pentru ceea ce numeste o solutie „amiabila”, dupa ce Uniunea Europeana a amenintat ca va impune tarife grele anti-subventii pentru a proteja producatorii de automobile europeni de concurenta.


Fiind cea mai mare economie a Europei, vocea Germaniei are o importanta deosebita, iar producatorii sai de masini s-au opus cu voce tare tarifelor UE, temandu-se ca masurile de razbunare le-ar putea afecta afacerile pe vasta piata chineza.


„Ar fi foarte de dorit sa se ajunga la o solutie pe cale amiabila, dar este, de asemenea, clar ca este nevoie de o miscare serioasa din partea chineza”, a spus purtatorul de cuvant in timpul unei conferinte de presa.


Vorbind in cadrul aceluiasi briefing, purtatorul de cuvant al Ministerului Economiei din Germania a spus ca UE trebuie sa gaseasca o solutie care sa fie conforma cu normele Organizatiei Mondiale a Comertului.


Ministrul Economiei, Robert Habeck, va calatori in China saptamana viitoare. Ministerul sau a declarat ca Habeck nu va fi implicat direct in negocierile tarifare, dar va face eforturi pentru conditii comerciale mai echitabile in timpul intalnirilor cu oficialii chinezi.


„Nimeni nu vrea un razboi comercial cu China”, a spus Volker Wissing, ministrul transporturilor din partenerul pro-business al coalitiei Democratii Liberi al lui Scholz.


Sursa: mercedes-benz.ro


Bloomberg News a raportat vineri ca Germania doreste sa impiedice intrarea in vigoare a tarifelor auto sau cel putin sa le inmoaie , dar oficialii germani nu au confirmat acest lucru.


Industria auto europeana a avertizat impotriva impunerii tarifelor, producatorii de masini germani fiind cei mai expusi oricaror contra miscari, deoarece aproape o treime din vanzarile lor au venit din China in 2023.


Mini-urile electrice BMW construite in China, Cooper Electric si Aceman, vor fi afectate de cel mai mare tarif pentru vehicule electrice de 38,1% conform planurilor UE, a declarat o sursa familiarizata cu problema.


Noile Mini-uri sunt produse de un joint venture BMW si Great Wall Motor. Cu productia inca in primele zile, JV nu a putut indeplini sondajul Comisiei Europene la nivelul de detaliu necesar pentru a fi clasificata drept companie care coopereaza cu ancheta, a spus sursa.


Temeri de escaladare a tensiunilor comerciale au lovit Europa, deoarece tarile inca isi revin din socurile economice generate de pandemie, inflatia si ratele dobanzilor mai mari si criza energetica dupa invazia rusa a Ucrainei din 2022.


Germania a calcat pe o linie fina cu Beijingul, dorind sa-si „elimine riscul” economia de a se baza prea mult pe China, dar in acelasi timp facand eforturi pentru un acces mai mare pe piata pentru propriile firme.


Similar Articles

Munteanu Ioana

16 June 2024

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA