Aproape Masini

Acum avem si magazin online

China spune ca UE a cerut producatorilor sai de vehicule electrice sa ofere informatii „fara precedent”

Presa de stat a sugerat ca Bruxelles-ul a cautat sa spioneze companiile de masini chineze, avand in vedere „multele solicitari nerezonabile” facute ancheta anti-subventie.


Sursa: dailymail.co.uk


Comisia Europeana a cautat o cantitate fara precedent de informatii detaliate despre lanturile de aprovizionare ale producatorilor auto chinezi in timpul investigatiei sale privind importurile subventionate de vehicule electrice din tara, a declarat Ministerul Comertului din China.


Comisia, care supravegheaza politica comerciala pentru Uniunea Europeana puternica de 27 de natiuni, a declarat ca va aplica taxe suplimentare asupra vehiculelor electrice chineze importate in urma anchetei anti-subventii , provocand mustrari din partea Beijingului si acuzatii de spionaj din partea presei de stat chineze.


„Tipul, sfera si cantitatea de informatii colectate de partea europeana au fost fara precedent si mult mai mult decat ceea ce este necesar pentru o investigatie privind taxele compensatorii”, a declarat He Yadong, purtatorul de cuvant al Ministerului Comertului, intr-o conferinta de presa. El raspundea la o intrebare a radioului de stat chinez despre faptul ca Bruxelles-ul a cautat sa spioneze industria chineza de vehicule electrice.


Comisia „a cerut in mod obligatoriu” producatorilor de automobile chinezi sa transmita informatii cu privire la aprovizionarea cu materii prime pentru baterii, fabricarea componentelor si stabilirea preturilor si dezvoltarea canalelor de vanzare, a spus purtatorul de cuvant.


De obicei, guvernele impun taxe anti-subventie asupra marfurilor importate pentru a proteja firmele nationale atunci cand suspecteaza ca articolul in cauza ar fi putut fi produs doar la un pret mai mic decat pretul pietei, deoarece a beneficiat de stimulente sau alocatii inechitabile.


Producatorii de automobile europeni sunt provocati de un aflux de vehicule electrice cu costuri mai mici de la rivalii chinezi. Comisia Europeana spune ca preturile sunt de obicei cu 20% mai mici decat cele ale modelelor fabricate in UE.


Sursa: express.co.uk


Producatorii de automobile chinezi pe care Bruxelles i-a considerat companii necooperante, cum ar fi SAIC, se vor confrunta cu un tarif de 38,1% odata ce taxele provizorii vor intra in vigoare, care este probabil sa fie iulie.


El Yadong a numit afirmatiile conform carora companiile de masini chineze nu au cooperat pe deplin „nefondate”.


Mass-media de stat CCTV a difuzat, de asemenea, un articol in care sugera ca Bruxelles-ul a cautat sa spioneze companiile de masini chineze, avand in vedere „multele cereri nerezonabile facute in timpul acestei anchete”.


Similar Articles

Munteanu Ioana

20 June 2024

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA