Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW, diferenta fata de Tesla in privinta vanzarilor europene de vehicule electrice

Vanzarile Tesla au scazut cu 16% in aceasta luna, in timp ce vanzarile de vehicule electrice ale BMW au crescut cu 35%, conduse de castiguri puternice pentru iX1 si i4.



                                                                                                                                                         Sursa: carmagazine.co.uk


Brandul BMW aproape a detronat Tesla ca cel mai bun vanzator de vehicule electrice cu baterii din Europa in iulie, incheind luna la doar 629 de vanzari in spatele Tesla, campioana de multa vreme EV, potrivit cifrelor Dataforce.


In spatele rezultatelor puternice pentru SUV-ul compact iX1 si i4 berlina medie, vanzarile de vehicule electrice ale BMW au crescut cu 34% in iulie, pana la 14.687 unitati, comparativ cu aceeasi luna din 2023.


In acelasi timp, vanzarile Tesla, pentru toate vehiculele electrice, au scazut cu 16% pana la 15.216 unitati.


Cifrele reprezinta o inversare radicala fata de iulie 2023, cand Tesla a vandut 18.025 de vehicule electrice, iar BMW a vandut 10.988 de vehicule electrice. Volkswagen, care se afla pe locul al doilea in iulie 2023, cu 17.767 vanzari, a scazut pe locul trei cu 12.177 vanzari.


Vanzarile lunare ale Tesla tind sa creasca la sfarsitul fiecarui trimestru. In iunie, ultima luna a celui de-al doilea trimestru, Tesla a vandut 40.751 de masini in Europa, potrivit Dataforce. BMW a vandut 14.835 de vehicule electrice pe luna.


BMW a fost si mai aproape de Tesla in aprilie, prima luna a celui de-al doilea trimestru. Tesla a vandut 14.668 de masini in acea luna, in timp ce BMW a vandut 14.070, o diferenta de 598 de vanzari.


Cifrele Dataforce pentru iulie nu includ Slovacia. Vanzarile generale de vehicule electrice au scazut cu 6,7%, deoarece piata isi continua incetinirea in acest an, ca urmare a reducerii stimulentelor pentru vehicule electrice, in special in Germania, si a scepticismului consumatorilor.



                                                                                                                                                          Sursa: driving.co.uk


Dintre primele 10 marci de vehicule electrice in iulie, Volvo, pe locul patru, a avut cel mai mare salt procentual in spatele noului SUV mic EX30. Vanzarile au crescut cu 265%, pana la 10.953 in iulie. VW a fost cel mai mare invins, cu vanzarile in scadere cu 31%, scazand de la al doilea la al treilea.


Numerele Dataforce includ tarile Uniunii Europene, Marea Britanie si pietele Asociatiei Europene de Liber Schimb (EFTA) din Norvegia, Elvetia si Islanda. Datele nu includ Slovacia, care nu a raportat inca inregistrari.

Similar Articles

Munteanu Ioana

22 August 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA