Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Xiaomi, lanuri pentru a se alatura lui Tesla in ligile mari

Se spune ca Xiaomi planuieste un SUV similar modelului Y al Tesla inca din 2025.



Sursa: electrive.com


Sursa: semautomobile.com


Xiaomi este dispusa sa-si dezvolte bratul de vehicule electrice in devenire in detrimentul profiturilor deocamdata, deoarece se pregateste sa se alature Tesla si BYD printre cei mai mari producatori de automobile din lume in urmatorul deceniu sau doua.


Compania, cunoscuta pentru producerea de orice, de la smartphone-uri la masini de gatit la orez si bagaje, acorda prioritate cresterii afacerii cu vehicule electrice fata de marjele deocamdata, a declarat directorul financiar Alain Lam pentru Bloomberg Television. Afacerea veche de cinci luni va dura ceva timp pentru a opri pierderile, a spus el.


„Suntem concentrati mai mult pe cresterea noastra decat pe profitabilitate in acest moment”, a spus Lam, un inginer calificat si fost bancher al Credit Suisse, care a orchestrat unele dintre cele mai mari pariuri ale Xiaomi.


Filosofia raportului calitate-pret pe care Xiaomi obisnuia sa urce in esaloanele superioare ale afacerii globale de telefonie se va aplica si vehiculelor sale electrice, a adaugat el.


„Credem ca scara va aduce profit in viitor. In acest moment, am un singur SKU, este departe de ceea ce numim profitabilitate”, a spus el. „Trebuie sa continuam sa investim in aceasta afacere.”


Rezultatele pot alimenta speranta investitorilor ca Xiaomi a ajuns la o noua sursa de crestere. Ele servesc, de asemenea, drept o justificare timpurie pentru fondatorul miliardarului Lei Jun, care isi duce compania pe un teritoriu neexplorat dupa ce a formulat o revendicare asupra smartphone-urilor si a electronicelor de larg consum.


Lei s-a angajat sa investeasca 10 miliarde de dolari in fabricarea de masini, facand un pariu indraznet pentru a reproduce succesul de care s-a bucurat Xiaomi in smartphone-uri.


Compania sa si-a lansat primul sau EV intr-un spatiu deja aglomerat cu jucatori mult mai mari. Miliardarul a spus ca  isi propune sa devina unul dintre cei mai mari cinci producatori auto din lume in 15 pana la 20 de ani.



                                                                                                                                                         Sursa: mi.com


Dar asta necesita mult capital. Xiaomi a inregistrat o pierdere neta ajustata legata de vehiculele electrice inteligente si alte initiative noi de 1,8 miliarde de yuani (252 de milioane de dolari) numai in al doilea trimestru, pentru doar 27.307 vehicule livrate.


Lei a scris pe contul sau Weibo ca fabricarea de masini a fost dificila, cerand intelegere in timp ce soldatii Xiaomi trec printr-o „faza de investitie”.


Pe 21 august, presedintele Lu Weibing le-a spus analistilor ca se asteapta ca transporturile sa continue sa se accelereze in lunile urmatoare, iar pierderile sa se diminueze treptat.


Compania dezvolta acum mai multe modele in gama sa de vehicule electrice pentru a concura mai bine cu liderii din industrie, cu planuri de a vinde un SUV similar modelului Y al Tesla inca din 2025, a raportat Bloomberg News.


Intr-un flux live din 17 august, presedintele grupului Lu a spus ca Xiaomi studiaza cum ar putea sa-si duca masinile in Europa, potrivit presei chineze,desi Comisia Europeana lucreaza la tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate in China.


„Avem in minte expansiunea globala, desi acum incercam sa indeplinim toata cererea clientilor din China”, a spus Lam.

Similar Articles

Munteanu Ioana

22 August 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA