Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sfat achizitie - Masina pentru incepator, euro 5, buget 6,000 euro

Teodor este student la Clooj si are nevoie de prima lui masina, care sa fie neaparat Euro 5 pentru ca Boc vegheaza si trebuie sa ne conformam. Iata ce a iesit.


 


Salutare! Numele meu este Teodor, am 21 de ani, vin din Valcea si studiez agricultura la Clooj. Urmaresc si citesc constant blogul de vreo 3 ani si in sfarsit a venit momentul sa sparg niste bani pe o masina sh. Apelez la dvs pentru ca nu stiu ce sa-mi iau. Bugetul meu se invarte pe la 6000 euro. M-ar interesa o masina euro 5 (indiferent daca e diesel sau benzina) cu ceva caluti (minim 100). Masina va fi folosita majoritar pentru plimbari in jurul Clujului, excursii si deplasari extraurbane in weekenduri, concediu. Mentionez ca nu ma cred Titi Aur, dar uneori imi place sa mai calc pedala, mai ales pe curbe, deci implicit nu m-ar interesa barci (passat), suvuri (qashqai). Legat de cutie, nu sunt pretentios, deci nu conteaza daca e manuala sau automata. Nu in ultimul rand sunt student si chiar daca muncesc, nu-mi permit intretinere de lux la masini (traim in Romania pana la urma). Ca sa sumarizez ce am zis mai sus, am nevoie de o masina compacta sau subcompacta, euro 5, care sa nu ma rupa la buzunar si sa nu fie nici plictisitoare (gen toyota). 


 


 


 


Raspuns


Salutare Teodor,


 

Pretentiile tale sunt cam mari pentru bugetul tau, asa ca incerc sa lucrez cu ce am, atata timp cat e euro 5 si nu e barca si nici SUV. Iata cele mai bune optiuni pentru tine:


  • Skoda Rapid / Seat Toledo 1.4 TDI de 90 de cai - Cu masina asta pot pleca deja acasa, e cea mai buna alegere pentru tine. Dar doar cu motorizarea astea de 1.4 TDI.Doar ca bate foarte mult spre zona de masina practica si nu neaparat pe emotional.

  • Hyundai i30 si Kia Cee'd cu orice motor gasesti in esenta, si an cat mai nou. Nu sunt probleme specifice neaparat la masinile astea asa ca orice motorizare e buna.

  • Opel Astra J si Opel Insignia 1.6 benzina aspirat, 1.4 turbo benzina si 1.7 CDTI ( doar Astra ) - masini simple cu care iti faci treaba si care arata decenta. Daca vrei sa nu stai in service in afara reviziei anuale, atunci clar mergi pe motorul de 1.6 benzina aspirat. Insignia e ok dar e barca si e foarte joasa dar am inclus-o oricum.

  • Ford Focus III 1.6 benzina aspirat de 125 cai sau 1.6 EcoBoost de 150 cai - Cel mai distractiv din lista, daca vrei ceva sport si decent de capabil si in curbe, Focus III le bate pe toate. Cutia automata si motorizarile diesel sunt de evitat. 

  • Renault Megane III 1.6 benzina aspirat sau 1.5 diesel - Megane III 1.5 diesel poate ca nu e cel mai rapid din lista, dar consuma cel mai putin si e foarte fiabil. Cutia automata este de evitat.

  • Mitsubishi Lancer 1.8 diesel - Destul de rar si de jos, dar e o masina fiabila si arata diferit de restul traficului.

  • Kia Soul 1.6 diesel - Daca vrei ceva fiabil, care consuma putin si care arata diferit. Foarte spatios.

  • VW Golf / Seat Leon 1.6 benzina aspirat de 102 cai - Doar motorul asta. Atat. Nimic altceva. In rest grija la rugina si la clima care nu functioneaza de obicei.


 

Ce as alege din toate astea?

Cred ca alegerea cea mai echilibrata din lista, avand in vedere ca esti si incepator, este Opel Astra J 1.7 CDTi diesel manual, iar la distanta foarte apropiata sunt Hyundai i30,  Kia Cee'd si Kia Soul cu orice motor in esenta. Daca ma intrebi pe mine, personal mi-as lua un Ford Focus 1.6 benzina (preferabil EcoBoost), dar aici trebuie sa iei in considerare consumul si fiabilitatea si puterea, care nu sunt neaparat prietenoase cu un incepator. 

 

Daca mai ai intrebari, poti sa imi scrii oricand!

 

Succes!

 

 

*Intrebat de catre Razvan in data de 13 August 2024


**Daca ai vreodata intrebari, poti sa imi scrii pe [email protected]


 

Similar Articles

Aproape Masini

24 August 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA