Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Parteneriatul VW Xpeng isi propune sa construiasca vehicule electrice in Europa pentru a reduce tarifele

Xpeng spune ca va construi masini in zona UE cu „riscuri de munca relativ scazute”.



                                                                                                         Sursa: carscoops.com


Stabilirea unei amprente de productie in Europa ar duce la Xpeng sa se alature randurilor tot mai mari ale producatorilor chinezi de vehicule electrice, inclusiv BYD, Chery si Geely's Zeekr, care cauta sa dezvolte productia in regiune pentru a minimiza impactul deciziei UE de a creste taxele asupra vehiculelor electrice fabricate in China, pana la 36,3%.


Xpeng urmeaza sa se confrunte cu un tarif suplimentar de 21,3%.


Taxele europene adaugate sunt doar un aspect al unei dispute comerciale globale mai ample.


SUA au impus tarife importurilor chineze de vehicule electrice care pot depasi 100%, deoarece cele mai mari doua economii ale lumii se lupta cu o industrie care a crescut rapid datorita partial subventiilor Beijingului.


Actiunile comerciale nu au facut decat sa se adauge provocarilor cu care se confrunta compania veche de 10 ani in ultimii ani.


Xpeng s-a luptat, de asemenea, cu vanzarile interne, disputele de planificare a produselor si un razboi prelungit al preturilor pe piata chineza. Pretul actiunilor sale s-a redus la peste jumatate din luna ianuarie.


Producatorul auto a livrat aproximativ 50.000 de vehicule in prima jumatate a anului, doar aproximativ o cincime din vanzarile lunare ale BYD.


Desi perspectivele sale de livrare pentru trimestrul curent au depasit estimarile analistilor, veniturile estimate au scazut cu mult sub asteptari, potrivit ultimului raport trimestrial.


Un punct luminos pentru Xpeng este parteneriatul sau vechi de un an cu VW. Sute de angajati ai producatorului auto german lucreaza acum la sediul sau din Guangzhou.


Managerii la nivel de vicepresedinte din ambele parti se intalnesc cel putin o data pe saptamana, a spus producatorul, mentionand ca „face toate eforturile pentru a se asigura ca parteneriatul functioneaza bine”.


Un exemplu al modului in care colaborarea aduce beneficii companiei chineze consta in gestionarea lanturilor complexe de aprovizionare.


Cu ajutorul VW, marja bruta a Xpeng in al doilea trimestru a urcat la 14% de la negativ 3,9% in urma cu un an.


Xpeng considera ca expertiza sa in inteligenta artificiala si functiile avansate de conducere asistata ii ajuta sa faca incursiuni in Europa.


Acesta este unul dintre motivele pentru care va trebui sa infiinteze un centru de date la scara larga acolo inainte de a putea introduce aceste caracteristici in regiune, a spus acesta.



                                                                                                         Sursa: electrive.com


Xpeng, listata in SUA, a investit, de asemenea, mult in cercetarea si dezvoltarea legata de inteligenta artificiala, inclusiv in propriile cipuri, a declarat producatorul, remarcand ca semiconductorii vor juca mai mult un rol critic in vehiculele „inteligente” decat celulele bateriei.


„Vanzarea a un milion de masini alimentate cu inteligenta artificiala va fi o conditie prealabila pentru companiile care vor deveni in sfarsit castigatoare in urmatorii 10 ani, in care soferul uman va atinge volanul mai putin de o data pe zi, in medie, in fiecare zi"


„Vom vedea companii care lanseaza astfel de produse din 2025, iar Xpeng se va numara printre ele.”


 

Similar Articles

Munteanu Ioana

27 August 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA