Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Brandul Lynk & CO nu va creste preturile din cauza tarifelor

Lynk & CO va lansa primul sau vehicul electric fabricat din China in Europa luna viitoare.



                                                                                       Sursa: dexigner.com


Lynk & CO, care va lansa luna viitoare prima sa masina electrica cu baterie fabricata in China in Europa, a declarat ca nu intentioneaza sa transfere consumatorilor costul tarifelor care se profileaza asupra vehiculului.


„Nu putem, multi dintre concurenti sunt produsi in Europa, trebuie sa stabilim un pret corect pentru masina pe piata si sa lucram de acolo”, a declarat directorul general al marcii pentru Europa, Nicolas Appelgren, intr-un interviu la targul Automechanika.


Totusi, ori de cate ori marca detinuta in comun de Geely si Volvo, lanseaza urmatoarea sa masina electrica cu baterie in regiune, aceasta va fi produsa in Europa, a spus Appelgren, adaugand ca Geely cauta locatii pentru o fabrica.


Masina electrica cu baterie a Lynk & CO, un SUV compact numit 02, ar fi supusa unui tarif de 18,8% conform planurilor actuale ale Comisiei Europene pentru a contracara ceea ce spune ca sunt subventii neloiale pentru producatorii de vehicule electrice care produc in China.


Producatorul auto nu a lansat inca un pret pentru 02, care se bazeaza pe aceeasi platforma ca EX30 de la Volvo si X de la Zeekr, care se vand intre 40.000 € si 45.000 € (49.621,50 USD) in Germania.


„Trebuie sa gasim o solutie, dar nu este un cutit in gat”, a spus Appelgren.


Comentariile sale contrasteaza cu cele ale CEO-ului marcilor auto Seat/Cupra, Wayne Griffiths, care a spus ca un tarif de 21,3% la Cupra Tavascan EV, fabricat tot in China, ar pune in pericol viitorul financiar al companiei.



                                                                                                       Sursa: chinapev.com


Fara vanzarile proiectate de Tavascan, Cupra, o marca detinuta de filiala spaniola a grupului Volkswagen Seat, ar rata anul viitor obiectivele de reducere a dioxidului de carbon impuse de UE din cauza vanzarilor sale de motoare cu ardere si se confrunta cu amenzi grele, spre deosebire de Lynk & CO care produce doar masini electrice.


Lynk & CO vinde si inchiriaza primul sau model european, SUV-ul hybrid plug-in 01, pe sapte piete europene si este in negocieri cu retailerii din regiune pentru a-si pune masinile in showroom-ul pana la sfarsitul acestui an, a spus Appelgren.


Planifica sa lanseze un alt hybrid plug-in anul viitor si sa-si extinda vanzarile catre cumparatorii de flote, care reprezinta majoritatea achizitiilor de vehicule electrice din regiune.

Similar Articles

Munteanu Ioana

11 September 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA