Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Presedintele VW doreste ca obiectivele UE privind emisiile sa fie „adaptate la realitate”

Hans Dieter Potsch spune ca factorii de decizie si-au stabilit ambitii dure privind clima, dar nu s-au gandit pe deplin la pasii necesari pentru a ajunge la acest punct.



                                                                                                                                                        Sursa: ft.com


Presedintele Grupului Volkswagen, Hans Dieter Potsch, a indemnat Uniunea Europeana sa-si modifice obiectivele privind emisiile si sa ofere claritate industriei auto, in timp ce producatorul de automobile urmareste reduceri de locuri de munca si inchideri fara precedent de fabrici in Germania.


Veteranul VW, care are legaturi stranse cu familia de proprietari Porsche-Piech, a spus ca factorii de decizie si-au stabilit ambitii dure privind clima, dar nu s-au gandit pe deplin la pasii necesari pentru a ajunge la acest punct. Tintele trebuie sa fie „adaptate la realitate” pentru a oferi industriei mai mult timp.


„Mobilitatea electrica este viitorul mobilitatii individuale, dar, si nu pot sublinia suficient acest lucru, politicienii au dat obiective industriei fara ca infrastructura necesara sa fie disponibila si fara sa se gandeasca daca clientii sunt alaturi in aceasta calatorie”, a spus Potsch pe 11 septembrie, la un eveniment la Viena.


Potsch supravegheaza VW intr-un moment de tulburari pentru industria auto germana, care se confrunta cu costuri ridicate si concurenta mai dura din partea Tesla si a producatorilor auto chinezi condusi de BYD si SAIC.


VW a renuntat marti la protectia locurilor de munca vechi de trei decenii in Germania, dupa ce saptamana trecuta a avertizat ca ar putea fi nevoita sa inchida pentru prima data fabrici din cea mai mare economie a Europei.


Discutiile cu reprezentantii muncii si sindicatele, care detin o influenta neobisnuit de puternica la VW, ar putea dura pana la sfarsitul anului, a spus Potsch in marginea evenimentului.


„In aceasta faza a procesului, este foarte important sa convingem oamenii ca nu exista nicio cale de a evita schimbarile structurale”. UE trebuie sa creeze acum conditiile pentru succesul electromobilitatii in ceea ce priveste retelele electrice, incarcarea, materii prime, vehicule si sprijin pentru investitii”, a declarat el.


Decizia de a pune capat acordurilor de securitate a locului de munca pregateste VW pentru ciocniri indelungate cu reprezentantii muncii. Reducerile de la compania din Wolfsburg sunt mai greu de realizat decat in ​​alta parte.


Jumatate din locurile din consiliul sau de supraveghere sunt detinute de reprezentanti ai muncii, iar statul german Saxonia Inferioara, care detine un pachet de 20%, se apropie adesea de organele sindicale.



                                                                                                                                                         Sursa: voanews.com


In declaratiile sale, Potsch a spus ca sectorul auto are nevoie de „produse inovatoare, competitive si o cooperare puternica din partea politicii, afacerilor si societatii”.


Luca de Meo, CEO-ul Renault, a spus ca producatorii auto ar trebui sa colaboreze cu firmele chineze si sa invete de la ele.


Inginer industrial din Austria, Potsch este, de asemenea, CEO-ul Porsche SE, vehiculul de investitii al clanului Porsche-Piech. 


Potsch s-a alaturat VW in calitate de sef financiar in 2003, dupa ce a fost CEO al Duerr AG si controlor sef la BMW. El este presedintele VW din 2015.


Similar Articles

Munteanu Ioana

15 September 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA