Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Skoda prezinta aspectul noului Elroq EV

SUV-ul compact este primul care prezinta limbajul de design Modern Solid al producatorului auto ceh.



                                                                                                                                                        Sursa: skoda-storyboard.com


Noul SUV compact complet electric Skoda Elroq va fi primul model al marcii cu limbajul sau de design Modern Solid, a declarat filiala Grupului Volkswagen.


Skoda a tachinat aspectul noii masini in schite care arata noul design cu grila frontala „Tech Deck” subtire, farurile de conducere digitale inguste si inscriptia Skoda pe marginea de fata a capotei. Spatele, intre timp, are un spoiler proeminent pe acoperis si lumini spate cu LED mai subtiri.


Elroq va fi dezvaluit la 1 octombrie inainte de livrarile care vor incepe la sfarsitul primaverii 2025, a spus compania.


Elroq are 4500 mm lungime, pozitionandu-l sub SUV-ul mediu Enyaq pentru a oferi Skoda o alternativa electrica la SUV-ul sau compact Karoq. Derivatul Elroq cu cea mai lunga autonomie va avea un acumulator de 82 de kilowati/ora care promite mai mult de 560 km (348 mile) de condus per incarcare, potrivit Skoda.


Variantele Elroq cu raza mai scurta de actiune vor fi disponibile cu o baterie de 55 sau 63 kWh.


Elroq va concura cu modele precum Renault Scenic E-Tech, Peugeot e-3008 si Ford Explorer. Elroq va fi construit pe platforma MEB a Grupului VW care sta la baza tuturor modelelor electrice de la marcile de volum ale producatorului auto, precum si Q4 de la marca premium Audi. 


La interior, SUV-ul compact are un ecran tactil central de 13 inchi, in timp ce soferul primeste informatii suplimentare de la un ecran de instrumente de 5,3 inchi. Noul model va oferi un spatiu de portbagaj de 470 de litri cu pana la 1.580 de litri atunci cand scaunele din spate sunt rabatate, a spus Skoda. Cabina ofera inca 48 de litri de spatiu de depozitare.


Caracteristicile optionale ale lui Elroq includ un nou buzunar pentru depozitarea unui cablu de incarcare si un raft reglabil pentru portbagaj.


Elroq  este prima dintre cele patru noi masini electrice pe care Skoda intentioneaza sa le lanseze in urmatorii cativa ani.



                                                                                                                                                     Sursa: completecar.ie


SUV-ul compact va fi urmat de Epiq, un SUV mic de 4100 mm lungime, care urmeaza sa fie lansat in 2025 si se asteapta sa aiba un pret de pornire de 25.000 de euro.


Cel de-al treilea model este electric de dimensiuni medii, care va avea loc in 2026.


Al patrulea model este versiunea de productie a lui Vison 7S, un SUV de 4900 mm cu optiune cu sapte locuri. Conceptul Vision 7S a prezentat aspectul de design Modern Solid cand a debutat in 2022.

Similar Articles

Munteanu Ioana

15 September 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA