Aproape Masini

Acum avem si magazin online

UE respinge angajamentul de pret minim din partea exportatorilor de vehicule electrice din China

Comisia a refuzat sa ofere detalii cu privire la cele mai recente oferte, dar a spus ca le-a analizat in detaliu pentru a vedea daca respecta regulile antisubventii ale Organizatiei Mondiale a Comertului si ale UE.


                                                                                                                                                    


                                                                                                                                                            Sursa: deutscheranwaltspiegel.de


Comisia Europeana a declarat ca a primit oferte de la producatorii de vehicule electrice din China pentru preturi minime de import in Uniunea Europeana ca o modalitate de a evita tarifele, dar le-a respins pe toate.


Comisia, care desfasoara o investigatie antisubventie a vehiculelor electrice construite in China, a declarat ca mai multi exportatori de vehicule electrice au depus angajamente de pret, un angajament al unui exportator de a respecta preturile minime de import pentru a compensa subventiile.


„Evaluarea noastra s-a concentrat sa observe daca ofertele ar elimina efectele daunatoare ale subventiilor si ar putea fi monitorizate si aplicate in mod eficient. Comisia a concluzionat ca niciuna dintre oferte nu a indeplinit aceste cerinte”, a spus un purtator de cuvant al Comisiei.


In cele din urma s-a refuzat sa se ofere detalii despre oferte, dar Comisia a spus ca acestea au fost analizate detaliu pentru a vedea daca sunt respectate regulile antisubventii ale Organizatiei Mondiale a Comertului si ale UE.


„Comisia ramane deschisa unei solutii negociate, dar trebuie sa respecte pe deplin regulile OMC si sa remedieze pe deplin efectele daunatoare ale subventiilor identificate”, a spus purtatorul de cuvant.



                                                                                                                                                      Sursa: anews.com.tr


Seful UE pentru comert, Valdis Dombrovskis, se va intalni cu ministrul chinez al Comertului, Wang Wentao, pe 19 septembrie.


Comisia este pe punctul de a propune tarife finale de pana la 35,3% la vehiculele electrice construite in China, pe langa taxa standard de 10% la importul auto din UE.


Atributiile finale propuse vor fi supuse votului celor 27 de membri ai UE. Acestea vor fi implementate pana la sfarsitul lunii octombrie, cu exceptia cazului in care o majoritate calificata de 15 membri ai UE, reprezentand 65% din populatia UE, voteaza impotriva taxelor.

Similar Articles

Munteanu Ioana

15 September 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA