Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vehiculele electrice mai ieftine vor stimula o crestere rapida a cererii in Europa

Grupul de lobby T&E se asteapta ca vanzarile de vehicule electrice sa creasca pe masura ce sosesc modele noi, mai accesibile.



                                                                                                                                                  Sursa: topgear.com


Masinile electrice cu baterii ar putea atinge o cota de piata de pana la 24% in Europa anul viitor, deoarece producatorii de automobile incep sa lanseze modele mai ieftine pentru a contracara scaderea cererii de vehicule electrice, potrivit grupului de lobby Transport & Environment.


Se apropie „o multime de modele noi, mai accesibile”, a spus Lucien Mathieu, director auto la T&E.


Grupul a spus ca se asteapta la o „crestere rapida” a vanzarilor de BEV, citand propria analiza a vanzarilor si previziunilor de masini din prima jumatate a anului.


O cota de piata de peste 20% ar fi un salt semnificativ fata de anul acesta.


Din ianuarie pana in iulie, vehiculele complet electrice au reprezentat 12,5% din toate inmatricularile de masini noi din Uniunea Europeana, potrivit organismului industrial ACEA.


Industria auto europeana se lupta sa faca fata unei scaderi abrupte a cererii de vehicule electrice dupa ce guvernele au redus stimulentele si producatorii de automobile chinezi au inceput sa se extinda in regiune.


Grupul Volkswagen cantareste inchiderea fabricilor din Germania pentru prima data in istoria sa, in timp ce Renault din Franta a avertizat ca producatorii de automobile vor primi amenzi de miliarde daca nu indeplinesc obiectivele ambitioase ale UE in materie de clima.


Potrivit T&E, producatorii de automobile ar trebui sa continue cu planurile de vehicule electrice, care includ sapte noi modele electrice sub 25.000 EUR (27.810 USD) care vor veni pe piata in acest an si anul viitor.


Renault 5 si Citroen e-C3 de la Stellantis se numara printre cele care vor contribui la reducerea decalajului cu emisiile mai stricte ale UE din 2025, se arata in raport.


In timp ce T&E este optimist cu privire la cresterea viitoare a vehiculelor electrice, lucratorii de la fabricile care functioneaza sub capacitate resimt durerea. Mii dintre acestia au adus luni haos la Bruxelles, intr-o demonstratie de solidaritate fata de angajatii unei fabrici de masini Audi care se confrunta cu o posibila inchidere.



                                                                                                                                                  Sursa: theedgemalaysia.com


In nordul Italiei, productia de la uzina Stellantis Mirafiori a scazut cu 63% in prima jumatate din cauza cererii calde pentru Fiat 500 electric.


T&E a cerut legislatorilor UE si nationali sa faca mai mult pentru a sprijini cererea de vehicule electrice prin politici precum obiectivele flotei corporative, infrastructura de incarcare si programele de leasing social. Intre timp, producatorii de automobile care se lupta cu tintele de vehicule electrice anul viitor vor putea „sa se uneasca” cu alti producatori pentru a-si reduce in continuare emisiile medii, a adaugat T&E.


Deocamdata, producatorii de automobile din Europa raman impartiti in privinta regulilor de emisii de C02 care se profileaza. ACEA nu a luat inca o pozitie oficiala in aceasta privinta.

Similar Articles

Munteanu Ioana

18 September 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA