Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Accident cu victima . Ce trebuie sa facem ?

Sursa : Radar Oficial Iasi


De ce tratez acest subiect morbid și urât ? Din păcate din cauza criminalilor ca acel tip care a provocat acest carnagiu din Podu Roș. Cu toții cred că ați auzit de el. Unii dintre voi poate chiar l-ați văzut. Pentru cei care nu sunteți din Iashington, vă fac un rezumat : Un tip care era drogat a coborat de pe un pod cu 100+ km/h, a trecut pe roșu și a lovit lateral un Logan, pe care l-a și răsturnat. În Logan se aflau 5 persoane care se intorceau de la biserică. 2 dintre ele se vor intoarce la biserică, din păcate cu picioarele inainte. Dumnezeu să ii ierte !



Nu are treabă cu articolul. Doar că mi se pare cea mai tare pancartă.


Un alt motiv pentru care scriu acest articol este că dacă vei da un Google sub forma ”accident cu victimă” și scrii orice ( ”procedură”, ”ce trebuie făcut” ), apar doar link-uri cu avocați și proceduri de asigurări. Dar despre ce trebuie făcut acolo, efectiv, nu spune nimeni nimic, de parcă ar trebui să știm asta din naștere.


Pentru acest articol nu voi vorbi din fund, așa că am apelat la 2 medici, 1 prieten de la ISU ( Inspectoratul pentru Situații de Urgență ) și la experiența mea de lucru cu echipajul vesel și profesionist  de la ISU Bacău.



Iată care sunt pașii care trebuie urmați în caz de accident cu victima . Având ca și studiu de caz accidentul din Podu Roș, putem considera procedura completă, pentru că a fost aproape cu de toate.


1.Mașina


Deși prima noastră reacție este să sărim la oamenii din mașinile avariate, trebuie să ne păstrăm calmul și trebuie mai intâi verificată mașina.


Bateria de la mașină(i) trebuie deconectată cât mai repede pentru că este risc maxim de incendiu / explozie. Dacă nu știi cum se deconectează bateria, roagă pe cineva să facă asta. Este primul și cel mai important pas care trebuie făcut.



Trebuie verificat de asemenea dacă sunt scurgeri de carburant. Dacă sunt lichide vărsate din botul mașinii, nu trebuie să ne panicăm, sunt lichidele adiacente ( lichidul de frână, uleiul de motor, lichidul de parbriz, servo, etc. etc. ). Dacă va curge lichid din zona rezervorului trebuie evacuată de urgență zona pe o rază de 50 de metri. Cei de la ISU propun o rază de 100 de metri, cu tot cu locatarii din blocuri/case, dar sunt conștienți de faptul că trebuie acționat foarte rapid și sub stres. Trebuie doar evacuat cat mai departe de accident.


Acestea sunt lucrurile care trebuiesc făcute la mașini in caz de accident cu victima. Rezervoarele de carburant moderne sunt proiectate să reziste la șocuri foarte puternice, dar nu se știe niciodată.


2.Victimele


Sursa : Radar Oficial Iași


 


Pentru a mă documenta despre procedură am apelat la 2 prieteni medici. Unul dintre ei a lucrat pe SMURD, iar celălalt la chirurgie pediatrică. Amândoi au văzut lucruri oribile cauzate de criminali ca tipul cu Audi.


Prima oară trebuie analizată situația victimelor.


Victimele nu trebuiesc mobilizate / mișcate sub nicio formă !!!!!!!!! Toți medicii știu asta, nici măcar ei nu pot interveni dacă sunt in timpul liber. Iată care sunt riscurile :


1.Hemoragie internă – este foarte posibil ca bucăți din mașină să fi penetrat corpul victimei și posibil chiar o arteră. Dacă am mișcat corpul, acea arteră poate să cauzeze o hemoragie internă iar persoana să moară in câteva minute.


2.Paralizie – Dacă am mișcat victima este posibil să ii afectăm vreun nerv care il poate lăsa paralizat pe viață. De aceea victimele sunt ridicate cu atenție doar de cei de la Smurd. Dacă victima este motociclist(ă) casca nu trebuie scoasă sub nicio formă !!! Nu atingeți deloc victimele !



Înainte de a suna la SMURD / 112, trebuie să fim pregătiți să le dăm informațiile de care au nevoie. În funcție de informațiile pe care le vom da ei vor ști cum să acționeze, câte ambulanțe, tipurile de ambulanțe, numărul de medici la bord, echipament special, dacă trebuie apelat la ISU pentru a trimite autospeciale ( descarcerare, pompieri, etc. ) și toată procedura standard.


Iată care sunt cele mai importante informații de care au nevoie cei de la dispecer 112 : 











Ce s-a intamplat














Unde













Câte mașini













Câți oameni implicați













Dacă sunt încarcerați













Sau dacă au ieșit













Daca respiră













Dacă sunt conștienti

Dacă sunt scurgeri de carburant











 

 


 Acestea este procedura care trebuie urmată in caz de accident cu victima. Nu este nimic haios in acest articol pentru că este o temă extrem de serioasă. Este datoria noastră civică de a ne informa despre procedura in caz de accident cu victima, să ne informăm și să acționăm atunci cand se va intampla. Niciodată sper.


Fosa septică AproapeMașini își va relua activitatea normală, cu nivelul de inteligență aferent ( dacă citești prima oară un articol aici, vreau să îți spun că acesta este de nivel universitar versus cele normale ), în weekend ! Până atunci..


Drive safe & drumuri bune colegii !

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA