Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Istoria Tesla și de ce am diaree

Acum că tot e nebunie totală cu mașina personală a lui Elon Musk care a plecat în spațiu fiind convinsă că umanitatea nu mai poate fi salvată, haideți să trecem printr-o mică prezentare și să vorbim despre istoria Tesla.



N-ai cum să nu iubești internetul.


S-a tot vorbit despre mașina lui Elon Musk care a ajuns în spațiu și care trebuia să ajungă unde în orbita planetei Marte, dar acum se îndreaptă spre centura de asteroizi de la granița Sistemului Solar. Uite că există și oameni care ajung mai sus decât țintesc în viață.


Dar acesta este un pseudoblog auto, unde aproape vorbim despre mașini și despre problemele mele. Așa că vom vorbi astăzi despre istoria Tesla, de unde a pornit, unde a ajuns și încotro se îndreaptă.


Tesla Roadster – 2008



Istoria Tesla începe în 2006 când apar primele prototipuri Tesla Roadster. Lansată cu nu foarte mult fast, mașina ajunge în ediție limitată la câțiva acționari Tesla și câțiva prieteni ai acestora. Mașina lansată în spațiu este un Tesla Roadster, care era mașina personală a lui Elon Musk.


În esență un Lotus Elise cu trenul de rulare aruncat, Tesla Roadster a fost prima mașină a companiei acum devenite celebre. Lansată în 2008, până în 2012 s-au vândut 2450 de bucăți. O cifră enormă pentru o mașină ușor controversată. O mașină cu îngrijorător de multe rechemări, primele modele având probleme cu transmisia care pica după câteva mii de kilometri, varianta finală venea cu 248 cai putere, o accelerație 0-100 km/h în 3.9 secunde și o viteză maximă de 201 km/h (limitată electronic).


Tesla Roadster este renumită pentru 2 recorduri: A fost prima mașină electrică care oferea o autonomie de peste 500 de kilometri, iar al doilea record a fost stabilit de către un neamț în 2012 când a confirmat că deține un Tesla Roadster cu 520.000 km în bord. Istoria Tesla se scrie în același timp cu istoria contemporană a mașinii electrice.


2012 – Tesla S


Poză preluată direct de pe tesla.com


Doar că planul lui Elon Musk a fost următorul: Lansăm o mașină foarte sportivă și foarte scumpă – etapa 1. După care urmează etapa 2 în care lansăm o mașină sportivă și scumpă. Iar în etapa 3 lansăm o mașină nu foarte sportivă dar accesibilă maselor. Iată că acum vorbim despre etapa 2 din istoria Tesla: Tesla Model S.


E plin internetul de acest Starbucks pe roți, acest laptop care te face mai superior decât retarzii care încă folosesc combustia internă. Această mașină ar trebui livrată cu un card de membru Starbucks valabil 1 an, un laptop MacBook, un iPhone, niște ochelari vintage și o sesiune de tatuare. Da, este un progres pentru mașina electrică, dar nu este verișorul cu 4 roți a lui Iisus.


Cu ce a venit Tesla S nou?


Mașina electrică exista și înainte de Tesla S. Doar că Elon Musk s-a decis să intre în lumea supermașinilor cu o mașină electrică, lucru care nu mai fusese făcut până acum. Mai mult decât atât, un Tesla S poate schimbă hărțile de configurație ale motorului foarte simplu, venind cu diverse valori de putere, care începe de la un modest 382 cai putere până la șutul în testicule 762 de cai putere în varianta Tesla S 100D. Cât despre autonomie? De la 224 kilometri în varianta ristretto până la 540 de kilometri pentru varianta Death Wish Coffee.


2015 – Tesla X


Tot de pe tesla.com pentru că am diaree și mi-e lene să caut pe net.


Istoria Tesla semnează în condică și un SUV. Cum SUV? Normal că SUV. Doar retrăim 2008, când strada era plină de Porsche Cayenne, BMW X5, Audi Q7 și alte monstruozități. Doar că a venit criza și le-a luat, în 2018 sunt în vogă crossover-ele, gen X3, Porsche Macan, BMW X2 (dați-mi hârtie igienică) etc. Iar Tesla a văzut potențialul acestei piețe și a lansat primul SUV 100% electric. Văd zilnic unul în Iași și pot confirma că arată bine.


2017 – Tesla 3


Ultimul episod din istoria Tesla curentă


Și am ajuns în final la Tesla 3, o mașină care reprezintă etapa 3 din istoria Tesla: O mașină nu foarte sportivă dar accesibilă din punct de vedere financiar. Cu un preț de lansare de 35.000$ în SUA, Tesla 3 concurează la preț cu o Toyota Avensis bine echipată sau cu un BMW Seria 3 chel. Normal, dacă mașina nu ar fi avut o grămadă de probleme pe linia de ansamblare (gen unele mașini au fost livrate fără scaune), atunci ar fi fost o lovitură. Nu are sens să vorbesc despre tot marketingul din spate la Model 3, deci să vorbim despre specificații.


Tesla 3 vine în 2 variante: Standard Range și Long Range. Standard Range are o autonomie de 350 kilometri iar varianta Long Range 500 kilometri. Desigur, adaugă o variație acolo, mai ales că ești român și vei consuma multă baterie ascultând Campionii Manelelor Vol. 3. Cu o accelerație 0-100 km/h de 5,1 secunde sau 5,6 secunde și cu o viteză maximă de 220 km/h, Tesla Model 3 este o propunere interesantă la mașinile convenționale.


Fun fact: Tesla a denumit noua mașină Model 3, deși inițial a vrut să o numească Model E. Doar că modelelor ar fi fost Tesla Model S, E și X. Mmmhmm…


De ce am diaree?


Am băut niște lapte bătut și după am băut niște Cola. Imaginează-ți că ai bea bere și ai mânca pepene, după care ai începe să faci genoflexiuni.


Ne vedem săptămâna viitoare. Până atunci, mai avem și alte articole dedicate istoriei auto.


Citește aici istoria auto a companiei Volvo iar aici poți citi istoria lui VW Golf GTI.


Similar Articles

AproapeMasini

11 February 2018

D'ale Șoselei , Stiri



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA