Ajuns la a 7-a generatie, masina oficiala a oamenilor care vor o masina dar nu stiu exact ce model, VW Golf VII a venit sa repare imaginea dubioasa a hatchback-ului clasic. Iata cum a reusit, in articolul de astazi.
VW Golf VI a fost masina oficiala a electrocasnicelor construite sa tina exact cat garantia. Cred ca acesta a fost obiectivul principal al inginerilor VW: Sa creeze o masina care sa tina exact cat garantia, cu o precizie milimetrica. Sunt foarte multe cazuri raportate de VW Golf VI care s-au stricat la piese la exact 1 luna dupa garantie sau 2000km. E greu de a obtine o asemenea precizie fara sa iti doresti si fara sa te implici.
Doar ca asta a ruinat din reputatia VW, venind cu foarte multe modele cu probleme, fie ca vorbim despre motoarele diesel sau despre cutiile DSG. A trebuit apoi ca in 2015 sa apara scandalul Dieselgate, iar VW a fost nevoit sa faca din nou masini bune. VW a trebuit sa inteleaga ca trebuie sa isi reconstruiasca reputatie si ca respectul se castiga in timp si se mentine prin efort constant. Iar VW Golf VII este un restart al brandului, un restart pentru compacta de clasa medie.
Cu ce vine nou VW Golf VII fata de Golf VI?
- In primul rand vine cu o fiabilitatea mult superioara modelului anterior. S-a lucrat intens pe partea de motoare, de transmisie dar si de calitate generala a interiorului. Este o masina mult mai butucanoasa, care aminteste de VW Golf IV, un telefon Nokia 3310 intr-o lume a smartphone-urilor.
- S-a impins noul VW Golf VII spre zona premium, venind cu tehnologii de varf imprumutate de la modele de top, cu optiuni aduse chiar si de pe Audi A8, cum ar fi cazul stopurilor LED curgatoare. Acum in echiparea standard vine si un sistem de infotainment si un interior foarte asemanator cu cel de pe VW Passat. VW Golf VII are radacini modeste dar incepe sa se cizeleze si sa devina o masina eleganta, daca iti permiti sa arunci cu bani in optiuni cum arunca Becali cu bani in 2006 prin Ferentari, promitandu-le ca le va plati inclusiv facturile la electricitate.
- Motoarele TSI au trecut de la distributia pe lant la clasica distributie pe curea. Da, au un interval de schimbare mai mic, de 4 ani sau 60.000km, dar macar nu se mai rup si intra in motor provocand dauna totala, cum faceau vechile TSI de pe VW Golf VI.
- Cutiile automate DSG7 au fost imbunatatie considerabil si nu mai sunt la fel de pline de probleme ca un manelist ce a baut 5 beri talpa, a intrat intr-o bodega de roacari si este pus pe fapte mari! Totusi, asta nu inseamna ca sunt indestructibile.
Motoare VW Golf VII
Benzina
- 1.0 TSI de 115 cai – Un motor foarte nou care pare sa isi faca treaba linistit. Nu sunt probleme notabile reportate la el, sa speram doar ca au invatat de la Ford ce probleme pot aparea la un motor de 1.0 benzina supra-alimentat pus pe o caroserie mare. Update: Problema notabila la consumul de ulei. Pas.
- 1.2 TSI de 85 si 105 cai – Gata, acum are distributie pe curea si poate fi in sfarsit folosit. Varianta de 85 de cai este cam la fel de anemica ca o studenta de anul II la medicina, asa ca e bine sa muncesti unpic mai mult si sa mergi pe versiunea de 105 cai.
- 1.4 TSI de 122, 125, 140 si 150 cai – Unul din cele mai dezastruoase motoare de pe VW Golf VI adus pe linia de plutire de catre o distributie pe curea. Doar ca, fix in momentul in care incepea sa fie bun a fost inlocuit de catre un motor si mai bun.
- 1.5 TSI de 150 cai – O surpriza mai mare decat aparitia lui Titus Steel la Chefi la Cutite, motorul de 1.5 TSI a luat prin surprindere lumea auto prin rafinament si putere. Cu 4 cilindri si o tehnologie care dezactiveaza cilindrii din mijloc la sarcini reduse gen condus prin oras, acest motor este momentan cea mai buna alegere pentru VW Golf VII, indiferent ca vorbim despre diesel sau benzina. Treaba suna mai promitatoare decat participarea Simonei Hapciuc la Survivor, pana afli ca incepe sa consume ulei talpa.
- 2.0 TFSI “GTI” de 220, 230, 300 cai – Rezervat la loja in timp ce restul motoarelor stau la peluza sud, acest fiu celebrat al lui VW Golf VII sta doar sub capota lui Golf GTI si Golf R. Fantastic motor, dar care sufera de consumuri ingrijoratoare de ulei.
Diesel
- 1.6 TDI de 90 si 105 cai – Dupa toate problemele cu acumularile de span, cu EGR-uri picate, turbine distruse si filtre infundate, 1.6 TDI-ul revizuit promite ca s-a facut baiat cuminte si ca a doua oara nu o va mai face. Momentan se tine de cuvant.
- 2.0 TDI de 110 si 150 cai – Acelasi clasic 2.0 TDI montat pe majoritatea masinilor VW, care este tinut la standarde mari de fiabilitate si calitate. La urma urmei, este cel mai important motor pentru VW, e de asteptat ca sa primeasca doar ce e mai bun.
- 2.0 TDI de 184 cai “GTD” – Mentiune speciala la acest 2.0 TDI “sport” pentru consumul de ulei ridicat. Totusi, sa iei un motor diesel pentru sportivitate este ca si cum ti-ai lua bocanci cu varf de fier pentru alergare. Este ca si cum ai comanda bors de cartofi la un restaurant cu stele Michelin. Este ca si cum ai merge la cinema si te-ai uita la Capatos.
Hibrid
- 1.4 TSI “GTE” – Primul Golf electric vine cu un furios 1.4 TSI de 150 cai si un motor electric de 100 cai. Lucrand in tandem ajung la 205 cai, dar atentie la faptul ca este o tehnologie foarte noua iar 1.4 TSI nu este un monument viu al fiabilitatii.
Probleme generale VW Golf VII
Asa cum era de asteptat, VW Golf VII a venit cu o revizuire a problemelor lui Golf VI. Problemele sunt putine, spre deosebire de generatia anterioara.
- Sunt in continuare probleme la cutiile DSG cu ambreiaj uscat. Transmisia DQ200 are obiceiul sa dea rateuri, motiv pentru care este esential sa tii mentenanta din scurt, cu un schimb de ulei si microfiltru la fiecare 60.000km. In orice caz, fiabilitatea este mult superioara generatiei anterioare.
- Diverse probleme pe partea de navigatie, navigatia de tip MMI imprumutata de la Audi. Problema este cunoscuta in special de la debutul tehnologiei, afectand masini precum Audi A6 C6 si A4 B8.
- ACC – Adaptive Cruise Control are obiceiul de a pune frana singur, ceea ce poate fi amuzant, frustrant sau mortal. Daca ai scapat cu viata din aceasta situatie (ACC-ul poate pune frana la 2 km/h sau la 200 km/h), atunci mergi la service si fa un update de software ca sa reglezi ACC-ul.
- Chederele portierelor sunt de o calitate indoielnica asa ca ai sanse ca 1. Sa cada chederul si 2. Sa vina ploaia la tine in masina. Si ca tot am vorbit de inundatii, conducta de scurgeri a unitatii de Aer Conditionat poate iesi din loc si te poti trezi cu inundatie pe la pedale. Tot ce poti sa faci este sa il astepti pe Victor Ponta sa vina cu barca si sa te viziteze, cum a facut in 2014.
Verdict VW Golf VII
O masina foarte noua si butucanoasa, care aduce ceva din farmecul primelor generatii de Golf. Pentru multi oameni, un VW Golf VII este toata masina de care vor avea nevoie vreodata. VW Golf VII este o masina polivalenta, care poate face cam tot ceea ce are nevoie un sofer obisnuit. Personal imi place VW Golf VII, pentru ca a mers si in zona premium, avand un interior adus direct de pe VW Passat B8.
Ce imi place mai putin este ca VW Golf nu mai este masina poporului. Tot luxul si tehnologia aia inseamna ca un Golf este o masina din ce in ce mai scumpa. Iar pentru banii pe care ii cere VW pentru un Golf ai putea sa te uiti la alte masini, chiar si din clasa superioara. Nu te lua dupa pretul de ponire, pentru ca in echiparea de baza primesti un 1.0 TSI de 85 de cai si o placheta lipita de bord pe care scrie “trebuia sa muncesti mai mult”.
Ce motor as alege pentru VW Golf VII? De departe, 1.4 TSI de 150 cai..
Teo. Salutare tuturor. Revin cu un mic comentariu la 1 an și jumătate de la comentariul din 2022. Dețin același Golf 7 – 2.0 TDI variant. Spuneam ca după 1 an cheltuielile cu întreținerea și reparațiile săreau de 2000 €. În prezent după 33.000 km parcurși de mine ( 260000 km total), cheltuielile au depășit 3000€. Singurul lucru fiabil este motorul, dacă faci reviziile la timp. În aproape 3 ani, ma aflu la a patra revizie. Ulei Lique Moly 5w-30 și filtre Man. Toate celelalte componente sunt de calitate medie. Amortizoare fata, spate, discuri frână fata, spate +etriere cu motoraș pentru frână electrica, plăcute, arcuri fata(arc fata stânga rupt), oglinda dreapta(cea originala am pierdut-o pe drum), etc. În service am avut neșansa ca golful meu sa stea langa un pasat, amândouă ridicate pe elevator. Când m-am uitat dedesupt la pasat și apoi la a mea, mi-a venit sa plâng. Trageți voi concluziile.