Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : VW Polo 6R ( 2009 – 2017 )

VW Polo 6R , varul de la tara, uitat de timp si civilizatie. VW Polo 6R , masina facuta la plesneala 5 minute intr-o pauza. VW Polo 6R , masina oficiala a agentilor de vanzari entry-level.



Daca te astepti sa am o parere proasta si un articol plin de acid despre VW Polo 6R, atunci te anunt ca ai dreptate. Motivul principal pentru care sunt atat de suparat pe VW Polo 6R este ca prima mea masina a fost un Polo 9N si m-as fi asteptat ca VW sa fi facut o imbunatatire. Macar sa ia 5-ul. Dar nu, VW a simtit ca daca ar fi imbunatatit Polo atunci lumea nu ar mai fi cumparat atat de mult Golful.


VW Polo 6R – Verisorul de la tara, uitat de catre rude pentru ca a ramas in urma cu timpurile


In industria auto majoritatea masinilor au un ciclu de viata de 8 ani, cu un facelift intamplandu-se la fiecare 4 ani. Am explicat fenomenul in articolul despre Ford Fiesta, iar acolo am mentionat faptul ca masina aceea a fost atat de buna incat a avut o viata mai lunga decat filmele cu Titus Steel.


Dar in ograda VW lucrurile nu se fac normal pentru ca Germanezia si in felul asta masinile au o durata de viata de 4 ani, cum ar fi in cazul lui VW Golf, care a fost schimbat la fiecare 4 ani. Dar nu, VW Polo a ramas blocat in timp, primind doar un facelift modest si fiind tinut sub talpa de fier al lui Golf.


N-ar fi fost rau.


Si cum s-a descurcat VW Polo 6R?


VW Polo 6R a ramas in continuare o masina vanduta mai bine decat slanina si soricii in perioada sarbatorilor. VW Polo 6R a ramas in lumea subcompactelor ceea ce VW Golf a ramas in lumea compactelor – etalonul de referinta. Nu este cea mai distractiva masina, nu este cea mai ieftina masina, buna la toate dar excelenta la nimic. Un fel de Cristian Tudor Popescu in varianta de 1.42 metri inaltime.


Un alt lucru important de notat la VW Polo 6R este popularitatea. Foarte multi oameni au cumpara un Polo, uneori fiind cumparate chiar si in flote la bax, deci vei gasi miliarde de masini second-hand la vanzare. Chiar poti gasi orice. La fel ca si igrasia, il poti gasi la orice colt. Iti poti imagina oare cum a fost la reprezentata atunci cand a batut cineva la usa si a zis „Buna ziua, as dori sa cumpar si eu un bax de Polo” „Cate Polo?”


 


„Douasprezece”


Iar la fel ca igrasia, poate veni cu foarte multe probleme. E plin internetul de probleme documentate ale lui VW Polo 6R, dar asta nu inseamna neaparat ca este o masina mai proasta decat restul gamei VW. Foarte multe masini inseamna o comunitate foarte mare de posesori care au scris despre fiecare surub component al masinii. De asemenea, sunt si foarte multi conducatori auto care sunt la fel de buni la a intretine o masina cum este Doru Octavian Dumitru la a intretine (*antretine, daca ai absolvit scoala vietii) atmosfera prin glume la fel de bune ca atunci cand ii spui cuiva sa te traga de deget ca sa poti sa iti eliberezi intestinele.


 


Motoare VW Polo 6R


Benzina



  • 1.0 TSI de 60 si 75 de caiMotorul oficial al masinilor de livrat pizza si shaorma studentilor care sunt prea beti ca sa se mai deplaseze pana la shaormerie. Daca ai de gand sa iesi vreodata din oras, nu opta pentru motorul asta.

  • 1.2 MPI de 60 si 70 cai – Vechiul 1.2 MPI de pe Polo 9N, care este un 1.6 MPI cu un cilindru scos. Zgomotos, consumator de ulei si cu un lant de distributie care poate sari daca este neglijat. La fel de fortos ca Tamara Buciuceanu.

  • 1.4 MPI de 85 cai – Cam vechi, cam problematic. Nu il pot recomanda in mod deosebit. 

  • 1.2 TSI de 90 si 105 cai – Nu am sa scriu nimic despre el aici, va trebui sa dai scroll la sectiunea de probleme generale. 

  • 1.4 TSI de 140 si 180 cai – Motorul twin-charger este atat de prost incat merita sa fie uns cu grasime de mici si lasat in parcare peste noapte ca sa vina toti cainii bagabonti si sa il zgaraie in cautarea carnii pe care o pot mirosi, dar nu o pot vedea. De asemenea, motorul asta bea ulei de parca ar juca beerpong in varianta auto.

  • 1.6 MPI de 105 cai – Vechiul, anticul si fiabilul 1.6 MPI este mai prezent in lumea VW decat Liviu Varciu in lumea televiziunii. Consumator de ulei si bobine de inductie si cu un relanti neregulat, vechiul 1.6 MPI este un maldar de fiabilitate si sportivitate, in special pe VW Polo 6R.

  • 1.8 TSI de 192 cai – Montat doar in versiunea „GTI”, acesta este un motor corect si la fel de potent ca si Cristi Borcea. Atentie la consumul de ulei in schimb, care poate ajunge la 1 litru la 1000 de km.


Diesel



  • 1.2 TDI de 75 cai – Tentativa asta de motor se strica la fiecare 100 de metri de mers prin oras. Total inadecvat condusului in oras, cu probleme grave care pot fi evitate doar prin a conduce strict extra-urban. Este ca si cum l-ai pune pe Ion Paladi sa cante doar muzica rock, iar daca ar incerca sa cante populara i-ai da peste microfon.

  • 1.4 TDI de 75 si 90 cai – Vechiul 1.4 TDI de pe Polo 9N este gata sa salveze inca o data reputatia micului gigant.

  • 1.6 TDI de 90 sau 105 cai – Noi europenii avem o problema cu motoarele de 1.6 diesel. Chit ca vorbim despre VW, PSA sau Ford, motorul de 1.6 intotdeauna este la fel de bun ca un parfum vandut de catre un bisnitar in piata.



Probleme generale VW Polo 6R



  • Motoarele pe benzina care au si o turbina legata au probleme grave la intinzatorul lantului de distributie. Intinzatorul nu mai functioneaza, lantul sare in motor iar din torpedou sare NSYNC care incepe sa cante „Bye Bye Bye”. In special este vizat motorul de 1.2 TSI pentru problema asta. Din 2013 s-a trecut la distributie pe curea pentru motoarele TSI, care nu mai au problema aceasta. Asigura-te ca distributia este pe curea, nu pe lant.

  • Motoarele diesel au probleme grave la EGR si filtru de particule. Daca ai un 1.2 TDI sau un 1.6 TDI si vrei sa il conduci prin oras, va trebui sa iti pui pe repeat melodia „Puya si Don Baxter – Baga Bani”. Filtrele se infunda foarte repede, valvele EGR se strica si mai repede. Evita complet aceste motoare daca ai de gand sa conduci prin oras.

  • Luminile de zi de tip DRL nu sunt pe placul tuturor. Important de verificat daca iti plac sau nu. Ca oricum ai de unde alege atunci cand cumperi VW Polo 6R.

  • Cutiile automate de viteze DSG 6 si DSG 7 au nevoie de ulei schimbat la fiecare 60.000km, impreuna cu microfiltru. De asemenea, amandoua au unitatea Mecatronic care controleaza cutia de viteze si care se strica fara a putea fi reparata.

  • Discurile pe fata in continuare se ovalizeaza de parca Ozana Barabancea ar fi stat pe scaunul soferului si Oana Roman ar fi stat pe scaunul pasagerului timp de 48 de ore, iar masina ar avea arcurile si telescoapele scoase.


 


Verdict VW Polo 6R


Chiar daca lista de probleme s-ar putea sa te sperie, trebuie sa stii ca VW Polo 6R a fost o masina relativ fiabila. Maldarul de probleme este dat de multitudinea de masini si in modul asta toate problemele posibile sunt descoperite, documentate si rezolvate. VW Polo 6R ramane un Golf al subcompactelor, dar care a ramas blocat in timp. Germanilor le-a fost frica sa umble la Polo si sa il faca mai bun, pentru ca ar fi fost o masina putin mai slaba decat Golf, dar mult mai ieftina. Nu ai avea motive sa cumperi un Golf, daca ai avea un Polo decent.


VW Polo 6R – masina oficiala a „Potential am mai vazut”. VW Polo 6R – Acel copil care a invatat bine in scoala si a fost olimpic, dar pe care parintii nu l-au sustinut si acum lucreaza la un job cu mult sub nivelul lui potential. VW Polo 6R – varul de la tara, care a hotarat sa nu plece in strainatate si a ramas in satul natal. E in continuare foarte bun pe ceea ce face, este o persoana decenta, dar ar fi putut mai mult.


Similar Articles

AproapeMasini

22 December 2018



Scrie un raspuns
  • Bogdan

    2024-03-09 15:29:22

    Polo 6R , 1,6 tdi cea mai proasta masina pe care am avut-o in viata mea.In 4 luni mi-a mancat zilele si banii.In fiecare saptamana apare alta problema ba la motor ba la cutia automata 7 dsg. Fugiti de aceasta masina cat puteti!

  • AproapeMasini

    2023-10-05 10:15:29

    Salutare Dan, Motorul de 1.4 benzina aspirat e tot motorul de care ai nevoie. Succes!

  • Dan

    2023-10-05 00:52:46

    Salut, daca as vrea sa mi cumpar un polo 6r pentru o oras in principal si foarte putin in afara orasului, ce motor imi poti recomanda ? E ok vreunul pe benzina pe acesta masina ?

  • AproapeMasini

    2023-01-14 11:33:24

    Salutare Sergiu, Doar sa nu coste mai mult decat de noua. Si sa nu consume ulei prea mult.

  • Sergiu

    2023-01-13 18:50:26

    Salut! Sunt hotarat sa cumpar o masina mica pentru oras. Am gasit un VW Polo din 2017 cu motorizare 1.0 TSI BlueMotion, cum este motorul asta?

  • AproapeMasini

    2022-08-13 12:37:13

    Buna Mihaela, Masina este samsarita asa ca as avea mare grija la verificarea masinii. Plus ca 1.4 TDI nu este motor de oras, personal in locul tau as merge spre un 1.4 MPI benzina. Succes!

  • Mihaela

    2022-08-12 23:04:38

    Bună, vreau sa achiziționez un Polo din 2006, 1.4 tdi, 178k km, 70 cp e la 2890e dar o lasa la 2600..masina e pentru incepator și am și 2 copii asa ca o sa merg mai mult în oraș și mai rar câte o ieșire la tara…. dacă vreți sa îmi spuneți părerea.. mulțumesc! https://www.autovit.ro/anunt/volkswagen-polo-1-4-tdi-ID7H2Fg5.html

  • Mănânci rahat

    2022-04-26 20:27:22

    Ești un dobitoc !!! Ești foarte prost informat sau încerci sa faci reclama negativă VW ! Ai probat tu toate motorizările ? Eu dețin un polo 1.2 Tdi bluemotion de la 0 km , momentan am 378000 și am umblat doar la consumabile ( Distributie , transmisie, ulei, filtre ) Un articol de tot rahatul , faci niște comparații aberante între mașini și oameni ! Dacă ar fii sa te compar cu ceva , te-aș compara cu un radio stricat , produci doar zgomot de fond !

  • Dan

    2021-10-15 09:54:25

    Am polo 6R benzina 1,2 70 cai, de 11 ani. Singurul proprietar.Naveta zilnic de 3 ani 50 km Am avut grija de el intr-un mod cat se poate de decent: nici prea bagat in seama dar nici lasat de izbeliste dar cu schimburile de consumabile relativ la timp. Nu tin carte de service pentru ca nu vreau sa justific nimanui , nimic. Am mai si lovit-o, asa superficial, un far, o bara, chestii obisnuite.Stilul de condus: sa ajung linistit din punctul A in punctul B, nici foarte legal dar nici spaima soselelor..mai depasesc si eu viteza asa in limita 10-20 km/h dar doar pe unde se poate.Nu am avut nici o problema mecanica mare. NICI UNA! Niciodata nu m-a lasat masina in drum. Acum, daca am nevoie sa fac un drum de 2000Km, ma urc, bag benzina si plec! 180.000 km la bord. Dar, tu ce-ai vrea sa-ti faca masina asta tie, sa te simti bine?? Dupa 11 ani, nici o pata de rugina, luceste vopseaua pe ea aproape ca in ziua in care am luat-o. nu am tinut-o in garaj niciodata, poate sub vreun pom unde am gasit-o plina de gainat..am schimbat doar un difuzor si aeroterma pentru ca la mine astea merg atat timp cat merge si motorul, AC-ul niciodata oprit nici iarna nici vara! Si apari tu sa-mi spui ca: „Varu de la tara” Baiete, varu de la tara iti aduce tuica , garnita, sacu de faina, si-ti mai da si vreo doi poli sa-ti iei tigari ca tu nu mai ai bani ca i-ai spart prin cluburi…voi astia emancipatii, nu va mai ajunge Polo la nas..Ia-ti Maybach sa simti placerea, asta o fi varu din Germanica..

  • baubau

    2021-05-02 00:58:01

    Si pe tine te bate limba romana dom’ inginer.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA