Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Din Redactie: Masini de oras buget 7000 de euro

Iar masini de oras? Da, dar astazi vorbim despre masini de oras buget 7000 de euro. De ce? Pentru ca asa hotarat Ombladon. Si Valentin. Iata ce a iesit.




Imi cer scuze fata de Valentin pentru ca scriu atat de tarziu acest articol despre masini de oras buget 7000 de euro. Intre timp cei doi cititori s-au transformat in trei cititori fideli, mi-am cumparat Starcraft Remastered si am descoperit berea artizanala. Lesne de inteles ca am o perioada ocupata. Dar sa trecem direct la intrebarea lui Valentin:


„As prefera benzina( am auzit ca ar fi mai ieftin de intretinut si mai fiabile), cat despre condus, mai mult in oras. Berlina, break, hatchback…nu ma deranjeaza, mai mult ma intereseaza ca interiorul sa fie confortabil.“



Normal as fi putut sa fiu roman adevarat si sa ii fi trimis articolul cu masini de oras buget 10000 de euro, dar la 7000 de euro deja vorbim despre alte masini. Sunt aproape Sorin Ovidiu Balan, sa-I dam drumul. Masina trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:



  • Sa fie ori compacta, ori berlina. Pentru ca Valentin este roman. Masa sa fie masa, femeia sa fie femeie, alcoolul sa fie alcool si masina sa fie masina. Patru portiere si portbagaj.

  • Sa aiba motor pe benzina, pentru ca aceste masini de oras buget 7000 de euro sunt obligate sa stea departe de un motor diesel. Majoritatea motoarelor diesel moderne au probleme grave daca sunt conduse 100 de metri in oras.


Sunteti pregatiti? Sa-i dam drumul.



Skoda Rapid 1.2 TSI 105 cai distributie curea / Seat Toledo III


Daca vrei ceva simplu si fara batai de cap, Skoda Rapid sau Seat Toledo sunt o alegere mai sigura decat o vacanta la Techirghiol cu familia. Am vorbit despre Skoda Rapid si am zis ca e in esenta 75% Skoda Octavia. Oare chiar ai nevoie de tot spatiul unei Octavia atunci cand strabati jungle urbana? Cat despre motor, singurul motor care se incadreaza la lista de masini de oras buget 7000 de euro e clasicul 1.2 TSI de 105 cai. Mare atentie sa cauti motorul cu distributie pe curea, nu pe lant.



 Hyundai i30 GD 1.4 benzina 99 cai


Nici o masa fara peste si nici o lista fara Hyundai i30 sau Kia Cee’d. Doar ca aici vorbim despre masini de oras buget 7000 de euro si deja ne permitem a doua generatie a acestei compacte. Daca nu iti pasa de sigla si de statutul social atat de mult incat sa faci sacrificii, Hyundai i30 GD e una din cele mai bune alegeri. Plus ca inca mai poti prinde modele cu garantie. Partea proasta e ca la bugetul asta esti limitat la benzinarul de 1.4 si 99 de cai, care e departe de a fi ultimul cuvant in materie de performante.



BMW Seria 3 E90 318i pre-2007 de 129 sau 143 cai


Ca are 129 sau 143 de cai, anticul 318i ramane unul din cele mai fiabile si simple BMW-uri. Daca nu suferi de mania vitezei sau de a arata oamenilor cata valoare ai, BMW E90 318i e o alegere foarte buna. Atentie in schimb la costurile premium de intretinere si la faptul ca spatiul interior nu este grozav.



Dacia Logan II 0.9 TCe de 90 cai


Cea mai noua masina din lista vina sa le traga un sut in testicule celorlalte. Dacia Logan II s-a dovedit a fi o masina fiabila si gata de actiune. Evident, cu motorul de 0.9 TCe care s-a dovedit a fi o surpriza neasteptata. Desigur, nu e cea mai dotata sau performanta masina, dar daca vrei ceva fiabil, ieftin si relativ nou, e greu sa bati Dacia Logan II.



Audi A4 B8 1.8T 160 cai


La polul opus se afla Audi A4 B8 1.8T de 160 de cai. De departe cea mai spectaculoasa, cea mai scumpa la intretinere si cea mai rapida masina din lista. Dezavantajul major la Audi A4 B8 atunci cand faci un top de masini de oras buget 7000 de euro este ca la banii astia vei prinde un motor 2008-2009, pe cand restul masinilor se afla in zona 2010-2014. Dar daca vrei sport si lux, asta e masina pentru tine.



Dacia Duster I 4×4 1.6 MPI 110 cai


De ce nu si un SUV? Chiar daca prima generatie de Dacia Duster e o masina decenta dar nu foarte confortabila, e unul din cele mai capabile masini de teren din sectorul low-cost. Iar la banii astia poti nimeri si un model 4×4 si clasicul benzinar 1.6 MPI. Probabil ca in oras nu ai nevoie de 4×4 si poti merge si pe un 4×2 ca sa mai economisesti bani. Si evita tapiteria din piele ecologica pentru ca vei transpira atat de mult incat te vei simti la volan ca Spongebob.



Alegerea mea: VW Golf VI 1.4 MPI sau 1.6 MPI de 102 cai


Cum? VW Golf VI e alegerea mea pentru masini de oras buget 7000 de euro? O masina pe care am criticat-o mai aspru decat o profesoara de liceu care e frustrata ca nu a prins loc la universitate? Am spus-o si in articol, o spun si aici: Sunt unele combinatii care pe Golf VI sunt absolut decente. Doua dintre ele fiind 2.0 TDI cu o cutie manuala si 1.6 MPI cu o cutie manuala. Sunt masini absolut decente si fiabile. Iar daca vrei o masina buna la toate, un Golf VI poate fi o alegere buna pentru tine. Da, mai este si motorul de 1.4 MPI care e facut mai degraba pentru oras si pentru a da bine in brosuri de genul “VW Golf VI, cu preturi incepand de la…”, dar daca nu gasesti un 1.6 MPI, poti sa te tarai si cu un 1.4 MPI. Asadar, VW Golf VI 1.6 MPI reprezinta alegerea mea pentru masini de oras buget 7000 de euro. O masina simpla, fiabila, care arata bine, spatioasa, relativ economica si cu performante decente. Da, nu e la fel de noua ca restul masinilor din lista minus A4 B8 sau BMW E90, dar in configuratia asta 1.6 MPI + cutie manuala va rezista la fel de mult ca restul. Singurul, dar singurul dezavantaj real este norma de poluare Euro 4, dar asta se aplica pentru multe masini din lista.



Asadar Valentin imi cer scuze inca o data pentru intarziere si sper ca acest articol sa iti fie mai util decat o bere rasuflata, uitata in soare.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2022-11-26 11:21:19

    Buna Ioana, Orice Kia sau Hyundai cu cutie automata e ok. Succes!

  • Ioana

    2022-11-25 14:05:24

    Salutare, te urmaresc cu interes, si vreau sa iti cer sfatul. Am un buget de 6.5k E,, si am nevoie de o masina cu transmisie automata, care sa nu consume prea mult si sa fie ieftin de intretinut. Am vazut golfuri 6, dar cu motor de 1.4tsi, ceea ce nu ma incanta. S-au scumpit toate si nu prea gasesc variante.

  • AproapeMasini

    2021-02-15 16:03:52

    Salutare Daniel, Suzuki Swift, Hyundai i20, Toyota Yaris

  • Daniel

    2021-02-12 14:42:35

    Salut! Te rog un sfat pentru achizitie masina de oras fiabila, an fabricatie dupa 2010, euro 5, 4 usi, benzina, cutie automata, consum decent. Bugetul alocat 6000 – 7000 euro. Exclus gama mini (Vw up, Citroen C1, Peugeot 107, Toyota Aygo, Hyundai i10, etc.). Eu personal oscilez intre Toyota Yaris si Honda Jazz. La Yaris am vazut review-ul tau dar la Jazz nu am vazut niciun material. Multumesc !


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA