Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Din Redactie: Berline sport buget 7000 de euro

Astazi discutam despre berline sport buget 7000 de euro. Practic, berline care sa te duca repede de la munca la mall. Daca esti pasionat de masini, vrei o berlina si nu iti place sunetul de pietris cazand din roaba, atunci acest articol despre berline sport buget 7000 de euro e pentru tine.




Astazi ii raspundei Silviei intr-un nou episod Din Redactie. Iata cum am ajuns la o lista despre berline sport buget 7000 de euro.


„Am un buget de aproximativ 7000 euro si imi doresc sa cumpar un vw.Am avut vw golf 3, polo 1.9 (motorina) si ma gandeam la un tiguan(ca estetic), dar am primit unele informatii cum ca daca pica motorul, pica de tot.

Ce imi doresc?!

O masina grabita pe care o voi conduce mai mult in oras, dar am zis „grabita” pentru ca mai fac drumuri lungi si imi place sa nu fac mult timp…bine recunosc, imi place sa bag piciorul in acceleratie!?(sunt o conducatoare auto RESPONSABILA, unde imi permite drumul o mai alerg).Usor si ieftin de intretinut.Cumpar masina pentru o perioada mai lunga, nu schimb masinile ca le sosete.Avand masinile pe motorina, am primit un sfat sa imi iau benzina si sa ii pun instalatie de gaz.

Diesel sau benzinar?

Motor mare sau mic?(sa impac si orasul si drumurile lungi)

La ce anume sa acord atentie in achizitionarea masinii?”


Culoarea este originală din fabrică. Golf 3 ediția Arlechin. Culoarea din talon este galben.


La cate criterii mi-a dat Silvia, e clar ca mi-a ocupat din spatiul pentru articol asa ca nu mai am loc pentru dejectiile si calamitatile mele literare. Sunt aproape Sorin Ovidiu Balan, sa ii dam drumul.



BMW E90 320i 150 cai pre-2007


Deschid lista mai ceva ca o doza de Stejar si incep cu una din cele mai linistite si complete berline sport buget 7000 de euro. BMW 320i dinainte de 2007 e o masina fiabila si simpla care a trecut destul de anonim prin istorie deoarece e benzina, nu diesel. Daca vrei ceva simplu si fara stres, un BMW E90 320i isi va face treaba cum trebuie.



Audi A4 B8 1.8 TFSI 160 cai


As fi putut lua oricare masina din abatorul VW, pentru ca au miliarde de berline sport buget 7000 de euro. De la Skoda Octavia pana la Audi A4, arhicunoscutul 1.8 TFSI e acel bunic care a refuzat sa se maturizeze vreodata. Are 98 de ani, dar joaca Pokemon Go!. E trist ca peste 2 ani nu va mai putea juca jocuri puzzle. Lansat in 1382, acest 1.8 T nu e inca in cea mai fiabila forma posibila, dar pe Audi A4 B8 te va face sa uiti de costuri. Pentru ca un Audi A4 nu e niciodata ieftin la intretinere. Atentie la consumul de ulei si distributia dubioasa.



Opel Astra J 1.4 Turbo 140 cai


Nu sunt cel mai mare fan Opel Astra J. Din contra, e una din masinile mai controversate de pe aceasta fosa septica a internetului. Totusi, am spus-o si in articol, o spun si aici: modelele de dupa 2012 sunt ok. Iar in versiunea berlina devine o masina decenta ca putere si totodata si cea mai noua din topul de berline sport buget 7000 de euro. Dar ai grija sa iei doar modele facelift, dupa 2012.



 


Toyota Avensis T27 1.8 VVT-i de 143 cai


Una din masinile mele preferate, Toyota Avensis T27 intra clar in lista de berline sport buget 7000 de euro. Mai mult decat atat, e un benzinar care consuma aproape la fel de putin ca un diesel. Practic, ai avantajul consumului, dar nu ai cheltuiala pieselor care fac viata unui diesel mizerabila. De departe cea mai rationala alegere din lista. Nu am pus-o castigatoare pentru ca un Avensis T27 benzinar e mai rar in Romania decat oamenii care te suna la modul sincer sa vada ce mai faci, fara sa vrea nimic de la tine. Toyota Avensis T27 – mancarea fast-food care te slabeste. Toyota Avensis T27 – tigara care vindeca cancerul.



Mazda 6 II 2.0 benzina 150 cai


Mazda 6 din a doua generatie, una din cele mai bune masini de care nu ai auzit niciodata. Iar cu un benzinar aspirat de 2 litri si 150 de cai, ai parte de una din cele mai bune berline sport buget 7000 de euro. De fapt, Mazda 6 II e un Mondeo care arata mai bine, care e decent de fiabil si care cu siguranta arata la fel de bine ca Salma Hayek. Mazda 6 II, una din cele doua masini de pe lista care se adreseaza acelor golani, pasionati de masini, care acum au crescut dar care au ramas cu acelasi spirt…asta, spirit liber. 



Honda Accord VIII 2.0 i-VTEC de 156 cai 


A doua masina din topul de berline sport buget 7000 de euro care se adreseaza huliganilor care au refuzat sa se maturizeze. O masina cu adevarat dedicata celor cu gusturi fine si carora le pasa de sportivitate, nu de emblema. Si cu asta ii recomand Silviei chiar si motorul de 2.4 de 190 cai, pentru ca genul de om care se uita la o Honda Accord in general isi permite sa dea 600 de lei in plus pe an la impozit. Pentru mine Honda Accord reprezinta Eva Mendes in timp ce se lupta in noroi cu Sarah Jean Underwood, lupta desfasurandu-se in timp ce pe fundal canta Axl Rose, imbracat in Darth Vader. E atat de buna Honda Accord VIII. De ce nu am o Honda Accord? Pentru ca pe drumurile pe unde merg eu, berlinele nu au ce cauta. Cu atat mai putin niste berline sport buget 7000 de euro.



 


Alegerea mea: VW Passat B6 2.0 FSI 150 cai


Nu stiu cati ani are Silvia si nici nu voi intreba. Totusi, eu daca ar fi acum sa ma uit la masini sport as alege ceva cu un 2.0 FSI de la VW.


De ce 2.0 FSI?


Pentru ca un VW Passat B6 2.0 FSI nu costa 7000 de euro, costa 4000 de euro. Cu restul de 3000 de euro ai bani de benzina. De o parte motorul nu e compatibil 100% cu GPL-ul, pe de alta parte motorul asta e foarte fiabil. Consuma mai mult decat un student scapat in Surubelnita dupa ultimul examen din sesiune. 


Nu e cel mai rapid de pe lista, nu e cel mai fiabil de pe lista, dar e una din cele mai ieftine metode de a pune mana pe o berlina sport. Asa ca inclin premiul pentru berline sport buget 7000 de euro lui VW Passat B6. Si mi-as asuma si consumul imens de benzina atunci cand ii dau talpa.


Cat de mult poate sa consume un Passat 2.0 FSI? Foarte mult, si inmulteste cu 12. Consuma o idee mai mult ca 1.8 TSI, e o idee mai incet ca 1.8 TSI, dar e mult mai fiabil ca 1.8 TSI. Nu stai in service, stai la benzinarie.


 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2019-12-14 21:00:57

    Salutare Adrian, Cea mai sigura optiune, singura cu GPL de altfel, ar fi benzinarul de 1.6 MPI si 102 cai. Pentru un condus mixt oras/exterior as recomanda un 2.0 TDI de 140 cai pentru ca ar avea parte si de condus in exterior deci filtrul de particule s-ar regenera. Pentru condus strict in oras recomand 1.6 MPI, iar pentru sport recomand 2.0 FSI de 150 de cai. Succes!

  • Adrian B

    2019-12-11 10:18:26

    Buna ziua, doresc sa achizitionez un Golf 5 sau 6 si nu stiu ce motorizare ar fi cea mai potrivita. Eu conduc mixt oras/exterior si as dori sa am ceva ce sa se impace bine la toate capitolele. As opta spre un benzinar cu posibilitate 100% GPL sau in ultima instanta un diesel. Multumesc anticipat pentru sugestiile voastre, care apropo le gasesc foarte bune (informatii bine documentate) si distactive (comparatii din folclorul romanesc). Pe curand

  • Silvia

    2019-05-23 18:15:22

    Multumesc mult pentru raspuns! Excelent articol! Am cu putin peste 30 ani si bugetul pana in 1000 euro.As da 9000 euro sa uit sa imi mai cumpar alta masina. 🙂 Seara buna!


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA