Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Opel Corsa D ( 2006 – 2014 )

Opel Corsa D, masina oficiala a instructilor auto care refuza sa dea bani in plus pe un VW Polo. Opel Corsa D, masina oficiala a oamenilor de oras carora nu le pasa. Opel Corsa D, supa cu taitei a lumii auto.




Opel Corsa D a fost si este una din cele mai de succes masini ale Opel din istoria recenta. Masini de scoala, masini de inchiriat, masini de incepatori, masini de taxi, faketaxi, nu a fost munca pe care Opel Corsa D sa nu o faca. Si sincer, cand mi-am facut temele despre Opel Corsa D (de obicei vorbesc din partea de unde nu rasare soarele, dar acum am zis sa fac un efort de 15 minute) am ramas surprins sa aflu de ce. Opel Corsa D s-a vandut si se vinde pentru ca este ieftina de cumparat, ieftina de intretinut, fiabila, spatioasa si cu toate dotarile necesare. Ma asteptam sa fie o masina cu probleme grave, avand in vedere ca e un Opel construit cu piese GM si Fiat. Dar, la fel ca si in cazul The Office, aparentele inseala.


 


Opel Corsa – supa de taitei a lumii auto


De ce?



  • Oricine si-o permite.

  • Isi face treaba si te hraneste, fara sa fie spectaculoasa. E strict functionala, e acolo.

  • Nu e memorabila si nu vei tanji dupa ea, dar intotdeauna va fi buna la gust.

  • Este foarte economica si te va tine mereu in forma.

  • Nu vei aplauda niciodata cand vezi o supa de taitei dar nici nu ii vei duce dorul, pentru ca o vei avea mereu la indemana.

  • E practica, e ieftina, e buna si tine cu casa. Opel Corsa D – supa de taitei a lumii auto.



Motoare Opel Corsa D


Benzina



  • 1.0 de insuficienti cai – Nu e nimic gresit la motorul asta in ceea ce priveste fiabilitatea, dar cei 60 sau 65 de cai sunt pretabili strict pentru oras. Consuma foarte putin, e fiabil, dar n-ai vrea sa iesi din afara orasului cu asa ceva. Ocazionale probleme la debitmetrul de aer.

  • 1.2 de 80 si 85 cai – Faimosul 1.25 MultiJet de la Fiat a venit si aici sa faca treaba. Un motor absolut decent si de departe cel mai popular motor pe Corsa D. Probabil pentru ca oamenii care cumpara o Corsa D nu sunt interesati de sportivitate, ci doar vor o masina ieftina care sa le transporte dorsalul de colo-colo. 

  • 1.4 de 90 sau 100 cai – Acest onorabil ” 1.4 rup asfaltu’ ” e de departe cel mai echilibrat motor pentru Corsa D. Doar ca e si mai scump decat 1.2-ul si nu mai e doar o masina ieftina care te transporta de colo-colo. Pentru ca atunci cand cumperi o Corsa D, fiecare suta de euro din pret conteaza.

  • 1.4 Turbo de 120 cai – Motorul de 1.4 Turbo de pe Astra J vine si pe Corsa D odata cu facelift-ul din 2012. Un motor absolut decent, dar daca cel de 1.4 aspirat abia s-a cumparat, ce sa mai zic de 1.4 Turbo? 

  • 1.6 Turbo de 150, 192 si 210 cai – Rezervat pentru Opel Corsa OPC, acest motor reprezinta spiritul Opel – O masina extrem de rapida in linie dreapta, foarte slaba in viraje. Opel Corsa D OPC – succesorul spiritual al lui Vectra C.


Diesel



  • 1.3 CDTi de 75, 90 si 95 cai – Acelasi 1.3 CDTi folosit si de catre Alfa Romeo, acest motor e mai sensibil decat o fata cuminte careia i se zice „esti usa de biserica, hai sa iti dau o clanta”. Inrudit spiritual cu1.2 TDI de pe Polo,  in sensul ca se strica la fiecare 100 de metri de condus in oras. Probleme serioase la DPF si EGR. 

  • 1.7 CDTi de 125 si 130 cai – Un motor de provenienta Isuzu, care isi are locul pe vehicule comerciale, dube si Opel Astra. La fel ca si la 1.3 CDTi, este total inadecvat condusului in oras, mediul natural al lui Opel Corsa D. Un motor vechi si legendar ca fiabilitate, dar care e gatuit si asfixiat de filtrele de particule moderne. De asemenea, are nevoie de distributia pe curea schimbata la timp.



Probleme generale Opel Corsa D



  • Unele modele de Corsa D au probleme la inchiderea centralizata asa ca e important sa verifici daca functioneaza. Apasa butoanele de la cheie, trage de usi, de portbagaj, arunca cu o caramida in geam ca sa verifici daca suna alarma. Taie cauciucurile, ca sa fii sigur ca nu va pleca nicaieri criminalul care va incerca sa iti fure masina. Pune reziduuri metabolice de pisica in torpedou ca sa nu iti fure actele.

  • Pentru cei doi proprietari de Opel Corsa D cu o cutie automata, trebuie sa va spun ca viata masinii voastre e limitata si zilele sunt numarate. Cutia automata are obiceiul sa sufere de incontinenta uleioasa iar reparatia de multe ori costa cat jumate de masina. Pentru ca ai cumpara o Corsa D, e clar ca n-ai dat prea multi bani pe ea. Pentru ca vrei ceva ieftin si bun. Doar ca o Corsa D cu o cutie automata nu e nici ieftina, nici buna. In special sunt afectate motoarele de 1.4 „rup asfaltu’ „.

  • Canalul de drenare al apei de sub parbriz are obiceiul sa se blocheze iar apa se infiltreaza pe dedesubt. Primul care cedeaza in situatia aceasta e unitatea ECU, care va costa pe putin 10 lei. Serios acum, un calculator ECU pentru orice motor de Corsa D pleaca de la 800 lei second-hand, asa ca ai grija sa nu ai canalele blocate de chestii banale precum praf sau frunze.

  • Suspensia e demna de articulatiile unui rezident de Camin 60+. Probleme in special la articulatia pe fata, dar si arcurile pe spate sunt la fel de fragile ca stima de sine a unui proaspat absolvent de facultate care abia acum imparte primele CV-uri si isi cauta un loc de munca.

  • Pentru motoarele pe benzina se reporteaza problema suruburilor de la axa cu came. Aceste suruburi nu sunt prinse bine, se rup si axa cu came se poate rupe in doua. Chiar daca problema e cunoscuta la Corsa C, exista posibilitatea si la Corsa D.



Verdict Opel Corsa D


Dupa cum am spus si la inceput, Opel Corsa D reprezinta o masina ieftina si buna. Nu e o masina pentru pretentiosi, e o masina pentru cei care vor ceva ieftin si fiabil care sa ii duca de colo colo. Da, e mai ieftina si decat un Sandero, dar asta pentru ca Sandero e o masina mai mare ca si dimensiuni. Daca nu stii nimic despre masini si despre mecanica si nici nu vrei sa afli nimic, atunci Opel Corsa D e pentru tine. O masina dedicata celor care vor ceva care sa ii duca din A in B si atat. Oameni carora nu le pasa daca jantele sunt de aluminiu sau tabla, oameni care nu stiu ce e aia „Cruise Control” si nici nu vor sa afle. Oameni care nu vor plange daca intr-o dimineata masina lor va fi furata. Oameni care doar vor ofta, vor pleca in piata si se vor intoarce cu un alt Opel Corsa D.


Scrie un raspuns
  • Marius

    2024-02-02 23:34:23

    Am cumpărat și eu recent un Opel Corsa 1,2 benzina si cutie manuala.
    Am schimbat la ea distribuția (am pus SKF), pompa de apa (cu un Hepu), cureaua accesorii (Dayco) și lichidele aferente: ulei („original” Opel) lichid de frana, antigel, ulei cutie de viteze. Plus câteva garnituri…
    Estetic nu arată extraordinar (cupola și capota au zone în care se exfoliază lacul), însă mecanic funcționează excelent.
    Spațioasă la interior și suficient de mică la exterior încât să găsesc ușor loc de parcare, o consider o mașină excelentă pentru oraș și pentru începători.
    Consumul de până acum îl estimez undeva la 8l/100 km in oraș. Bun.
    Mașina are cam 170000 de km și până acum nu a avut nicio problemă majoră. Un mic necaz cu schimbarea compresorului de aer condiționat: a trebuit schimbat de 2 ori de vechiul proprietar.
    In rest, benzina, ulei și kilometri…

  • Cristiano

    2023-08-08 14:33:28

    Buna am si Eu corsa d din 2009 motor 1.2 automata si sunt foarte multumit in afara de distributie nu am băgat în ea decat benzina

  • Bogdan

    2023-05-04 09:28:49

    Eu am achizitionat recent o Corsa D din 2012 cu 35000 km (da, reali, cu revizii si reparatii facute numai la Radacini – Opel; masina mai mult a stat), cutie easytronic (semi-automata), benzina 1.2, 85 cai, si are tot ce imi trebuie: geamuri electrice fata, cruise control (aka mentinator de viteza), AC, oglinzi electrice, cateva comenzi pe volan, senzori de ploaie, senzori de lumina.
    Ca masina de Bucuresti si de facut 200-300 de km pe autostrada din cand in cand e super-decenta. Consuma 8 la suta in oras si 5-6 la drum lung.
    La numarul astia de km nici nu am ajuns la problemele din articol si probabil ca nici nu o sa ajung prea curand. Am schimbat bateria, bujiile si bobina cand am cumparat-o.
    Ii fac in continuare reviziile la reprezentanta (asa cum a facut si tipa de la care am cumparat-o de noua) si imi vad linistit de treaba/drum.

  • Mihai

    2021-12-06 14:46:49

    Detin un 1.4T de 120 de cai, are performante extrem de bune si motorul pare sa fie destul de fiabil, l-am dus deja in 176000km, nu a mancat gram de ulei.
    Motorul de 120 e practic cel de 140 de cai doar ca este limitat electronic. Recomand

  • Marius

    2021-05-25 20:39:13

    Buna ,ce masina de clasa mica cu cutie automata îmi recomanzi.Buget 3000-4000€.

  • Manuel iftinchi

    2020-07-23 16:26:19

    Am corsa 2002 a avut 270000 si s a dus motorul acum am pus altul si am 140000dekm cu el, probleme : schimbat pompa de apa si rulment la 100000km 315 lei cu totul, arc față 100 lei, rupt butucul la cheie in volan 50 de lei, toba spate 200 lei…. Astea toate in ultimii 4 ani si 35000 de km( din cei 140000)…… Pur si simplu nu se strică, evident ma bucur de acest lucru. Cand o s o schimb sincer nu stiu daca as alege alta marcă poate logan 2010 2011 2012 cu motor de 1,6….cam atat am ca alternativa

  • Ccp

    2019-12-25 22:57:09

    Hmm,am o CORSA d 1.2 automat pe care am pus și gpl?..întreținere?mă costă service-ul bicicletei mai mult decit CORSA(2011,acum ajunge la 180000)…mașina asta pur și simplu nu vrea sa se strice(dusa in virful muntelui de n ori ,alergata cu pedala la fund la 40 grade prin Grecia de j de mii de ori,bătută de grindina cît mingea de tenis de camp)..apropo combustibilul costa cam 20ron/100km..
    neajunsuri(că are și așa ceva)degivrarea parbrizului iarna,daca te lași în voia aerotermei,durează cam 1 ora? și mașina se încălzește cam pe la Tg Jiu (eu locuind în Petroșani)..la fel vara daca mergi pe gaz, pornirea aerului condiționat îți va omori motorul la propriu..in rest țiplă..parca am citit ceva de oarece probleme de stabilitate?te contrazic,cu tărăboanța aia nu am concurenta pe Defileul Văii Jiului (ii traumatizez pe toți,indiferent de ce conduc..acum e adevărat că eu mă mai dau și cu motorul pe acolo și îl știu că în palmă?)..
    Ce s-au schimbat la mașina de cînd e la mine(am achizitionat-o la doi ani vechime și 70000 pe bord):
    telescoape fata,doua rânduri de discuri frina, și doua bobine inducție(poziționarea ei e foarte proasta ,chiar în capul bujiei,care e in capu pistonului,unde e temperatura cea mai mare..mai ales că gazul are și o temperatura de lucru mai mare că a benzinei…da merita?) și un termostat..astea in 110000 km…dintre multele mașini deținute asta a fost cea mai tare (vb de fiabilitate)..in familie mai avem ceva utilaje , da pe asta o forjam toți cu rindu(o lasă unu de obosita o ia celălalt de odihnita?)..mă bate gândul s-o dau dearece m-am plictisit de ea frate,daca ai văzut de astea????


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA