Opel Mokka, masina celor care vor un cross-over dar care nu au bani de cross-over. Afla in articolul de astazi de ce Opel Mokka se vinde ca spirtul Mona in mediul rural.
Am vrut sa deschid cu gluma asta despre Opel Mokka. In trecut era o vorba: “Daca vrei o decapotabila, dar nu ai bani de o decapotabila, iti cumperi un Astra G.”. Si ai putea aduce gluma asta si in curtea lui Opel Mokka, pentru ca un Opel Mokka de baza e mai ieftin decat un Hyundai Kona, Renault Kadjar, Skoda Karoq si mai scump decat Dacia Duster, Suzuki Vitara si Mitsubishi ASX. Asadar, Opel Mokka sta oarecum la jumatatea centrului ca si pret. Dar oare sta la jumatatea centrului si in alte aspecte?
Echiparea de baza incepe de la 120 de cai care e undeva pe la jumatate, calitatea materialelor interioare e undeva in zona inferioara, dar fiabilitatea e undeva in top. Ceea ce e ciudat de spus pentru un Opel, avand in vedere faptul ca ei pana in 2012 nu aveau cuvantul “fiabilitate” in vocabular.
Da si anume pretul. Mai exact ma refer la optiunile pe care le poti pune pe el si care explodeaza pretul mai ceva ca in filmele lui Michael Bay. Un model pe benzina, cu tractiune fata si o cutie manuala costa undeva la 18000 euro, pe cand un diesel cu tractiune integrala si cutie manuala (nu exista automata la tractiunea integrala) si cu tapiterie din chele ajunge la 29000 euro. Apasa pe toate casutele si ajungi la putin sub 33000 euro. Nu spune neaparat ca e mult pentru un Opel, dar e stratosferic pentru un cross-over. Si multe optiuni au preturi care te fac sa te intrebi daca nu au fost trecute la plesneala de catre cineva intr-o pauza de cafea, fiind convins ca nimeni nu le va cumpara. Chestii gen 800 de euro un carlig detasabil si 100 de euro covorase premium. Sau pachetul de iarna care include si volan cu incalzire, de parca eu conduc stand afara. Un Opel Mokka de baza, configurat pentru oras, e o masina decenta, aflata la jumatatea grupului de cross-overs. Un Opel Mokka cu dotari in schimb ajunge sa fie mult prea scump pentru ceea ce ofera. Oricum, sa fim seriosi, cati proprietari de cross-over fac off-road sau stiu ce inseamna “ 4×4 “? Majoritatea doar vor o masina care arata a SUV si care poate trece peste o bordura dintr-o parcare subterana a unui mall.
Benzina
Diesel
Ma asteptam sa rad de Opel Mokka. Ma asteptam sa fie o masina care se strica la fiecare 100 de metri. Dar iata ca realitatea e alta si Mokka e o masina realmente fiabila. Un cross-over de mijloc pentru oameni de mijloc, care nu stiu nimic despre masini si nici nu vor sa stie. O masina configurata foarte bine in plaja inferioara de pret si foarte prost in zona de “full fara piele”, “full fara trapa” sau “full-full”. Plus ca am dubii ca soferul tipic de Opel Mokka, si prin extensie de cross-over, chiar are nevoie de 4×4 si chiar de o cutie automata. De asta se vede ca lista de optiuni a fost facuta de catre cineva caruia nu ii pasa de masini, intr-o pauza de cafea.
Ce motor recomand? Pentru Opel Mokka, cel mai mult sens face benzinarul 1.4 Turbo, in versiunea de tractiune fata si cutie manuala. Asa ai o masina fiabila, rapida, economica si adaptata junglei urbane.
Similar Articles
Dar de ce benzinarul de 1,4 cc, tractiune fata, nu ar fi bun si in afara orasului? Eu am ajuns cu un TICO in Turcia, fara nicio problema!!! Si m-am intors si inapoi!
Salutare Ovidiu, Pentru ca daca vrei sa mergi mai mult extern, mai degraba mergi pe mana unui diesel. Succes!
Hello! Sunt incantata de articolele tale. Micile ironii fac lectura super gustoasa. Mersi pentru asta. Apropos, buget 23.000,00 Eur, fac naveta 30 km dus, 30 km intors, vreau un benzinar nou, mini SUV ( pentru garda la sol, nu pentru impresie), care ar fi recomandarea ta? (Opel Mokka, Suzuki Vitara, Suzuki Scross, Vw T Cross, etc.). Ma intereseaza fiabilitatea. Multumesc mult!
2 adulți de 1,80 cu 2 copii cu portbagajul fullllll.. E buna și a naibii de fiabila mokka mea de 1,6 benz manuala. Și vișinie pe deasupra. Și consum finuț.
Sincer, as vrea ceva mai nou, tot suvulet benz manual, fără turbine, egr uri, intercoolere.. Kkturi(scz!).. Dar nu știu ce sa aleg. Sportage/Tucson 1,6 gdi cică se aprind… Honda crv 2,0 benz consuma de sparge, prbl cu ambreiajul, Mazda cx5 2,0 benz e prea scumpa și spațiu mic…
Xtrail ul 1,6 dig t mi ar plăcea dar e turbo.
Asa ca, mai rămân tot cu mocuța mea.
Salutare Mircea,
Teoretic orice motor diesel e ok pe Qashqai, iar daca vrei cutie automata doar 2.0 diesel pentru ca are cutie cu convertizor de cuplu si nu CVT ca 1.5 si 1.6. Tehnic 1.5 dCi-ul K9K e cel mai economic, fiabil si ieftin de intretinut dar e si cel mai puturos. 2.0 diesel e mult mai bun dar intrebarea e daca ai nevoie de toti acei 150 / 177 de cai, personal l-as lua doar daca m-ar interesa cutia automata. Altfel probabil as ramane la 1.5 dCi, motorul universal de pe Logan / Duster / Renault / Mercedes si tot asa.
Succes!
Salut, aș dori să achiziționez un Nissan Qashqai an de fabricație până în 2014. Fac naveta aproape zilnic pe o distanță de 20 kilometri. Ce motorizare îmi recomandați. Mulțumesc.
Salutare Narcis,
Pentru benzina si pentru cutie automata, apasa tasta Opel Mokka. Pentru diesel si pentru cutie manuala, apasa tasta Nissan Qashqai. Personal nu as lua diesel daca as merge doar in oras, dar daca iesi o data la 1-2 saptamani la un drum lung, merge si Qashqai.
Succes!
Salut. Poți sa îmi dai o părere ce ai alege între Nissan Qashqai 1.6 și Opel Mokka aceeași vaiata sau chiar 1.4 turbo. Îmi plac foarte mult comentariile tale și sunt super interesante și cred ca m-ar ajuta sa iau o hotărâre între cele 2 .
Salutare Adi,
Daca nu ai nevoie de spatiu neaparat, Opel Mokka. Si daca vorbim de cutie automata la ambele, tot Mokka.
Succes!
Buan ziua, ce imi recomandati intre Opel Mokka 1.7 CDTI de 130 cai, din 2014, cutie automata si Ford Kuga 2.0 TDCi de 140 cai, din 2012?
Detin un opel mokka 1.4 turbo 4x4 mașina este super din toate punctele de vedere.recomand