Mitsubishi are obiceiul de a crea masini geniale pe care apoi nu se mai oboseste sa le promoveze, iar Mitsubishi Outlander II e unul din acele exemple. Ce trebuie sa stii despre unul din cele mai populare SUV-uri de la noi, in articolul de astazi.
Mitsubishi in Europa mereu au facut masini cu minim de efort si maxim de succes. Singura lor masina pe bune a fost si este Lancer-ul, dar multe masini sunt mai ceva decat „Vara Manelelor 2005 – 16 Melodii, 17 Hit-uri”. Masini precum Mitsubishi Colt, Mitsubishi Outlander II, Outlander III PHEV sau ASX-ul. Masini de care nu le pasa absolut deloc celor de la Mitsubishi, dar pentru care oamenii se calca in picioare mai ceva ca pentru casetele cu Audrey Bitoni. Iar astazi a venit randul lui Mitsubishi Outlander II, unul din cele mai populare SUV-uri de la noi, si cand spun asta ma refer ca masina chiar e un SUV, nu un cross-over obosit care arata a fi de teren dar care se strica in momentul in care roata atinge altceva decat asfaltul.
De ce este Mitsubishi Outlander atat de bun?
Din greseala, in esenta. Mitsubishi nu mai are de ani buni interes pe partea auto din Europa si asta se vede. Interioare invechite, tehnologie invechita. Dar totusi s-au unit cu Peugeot si Citroen si face parte din concernul PSA. Astfel apare in 2006 triada Mitsubishi Outlander – Citroen C-Crosser – Peugeot 4007, care sunt aceeasi masina. Mitsubishi a construit sasiul iar pe partea de motorizari s-au adus doua din cele mai fiabile motoare diesel din Europa din acea vreme. Da, interiorul ala te duci cu gandul la o camera pentru studenti iar design-ul e atat de conservator incat poate intra lejer la categoria „mancare pentru munte”. Totusi, mecanica e undeva la capatul superior a ceea ce putea industria auto in 2005. Desigur, cea mai mare realizare a industriei auto in 2005 era primul Logan, dar si un Outlander e decent.
Chiar daca a trebuit sa se ia de gat cu BMW X3, Opel Antara, Renault Koleos, Nissan X-Trail, VW Tiguan, Nissan Qashqai sau Hyundai Tucson, Outlander-ul chiar ramasese unul din ultimele SUV-uri de clasa mica realmente capabile de off-road.
Motoare Mitsubishi Outlander II
Benzina
2.4 MIVEC de 140 cai – Vechiul 2.4 benzina de pe primul Outlander vine cu tehnologia MIVEC ca sa faca treaba. Probleme la sonda lambda si mai sensibil la benzina si ulei decat posesorii de Opel atunci cand vorbesti de rau masina lor, acesta este un motor fiabil, dar multa lume l-a evitat pentru ca e si supra-impozitat si baga si benzina talpa. Noi romanii vrem doar ieftin si bun, ca nu ne permitem mai mult si suntem prea saraci pentru a cumpara ceva ieftin, gen un Duster.
Diesel
- 2.0 TDI de 140 cai – Unul din motivele pentru care acest Outlander s-a vandut atat de bine. Acest 2.0 TDI a fost cumparat de la VW si poarta nume de cod BKD. Practic, e acelasi 2.0 TDI de pe VW Golf V si Skoda Octavia II. Un motor cu relativ putine probleme, singura problema reala fiind apetitul pentru volante si ambreiaje. Totusi, sa vii si sa ii dai romanului un motor de VW e o reteta garantata, indiferent de caroserie sau marca. Daca e diesel de la VW, restul nici nu mai conteaza.
- 2.2 de 155 cai – Venit din grupul PSA, motorul 2.2 de 154 de cai vine cu o singura turbina, distributie pe curea si cu o fiabilitate decenta. Singurul punct slab real este la simeringul de la vibrochen care daca nu este schimbat la fiecare 5 minute iti va contamina vibrochenul cu ulei iar acel ulei va lovi ambreiajul in moalele capului.
- 2.3 de 175 cai – Multi trec motorul asta ca fiind tot 2.2, dar motorul e de origine Mitsubishi si vine cu distributie pe lant. Nu sunt probleme notabile la motorul asta dar nu e VW si e mai scump la impozit si asigurare deci marea majoritatea din cei 5 posesori de Outlander il vor evita.
Probleme generale Mitsubishi Outlander II
- Multe masini vin si cu optiunea de 5+2, dar locurile din spate sunt doar pentru copii sau Adi Minune. Apropo, stiti care e cea mai nasoala treaba la Adi Minune? In grupul lui de prieteni e mereu ultimul care afla ca ploua.
- Interiorul e la fel de vechi ca trupa RO-Mania si e lipit cu guma de mestecat, nu cu lipici sau suruburi. Asta a fost mereu un punct slab pentru Mitsubishi dar nu le poti avea pe toate.
- Cutia manuala nu face fata la carat remorci si isi va da duhul prematur la fel cum isi da duhul un student care merge in Surubelnita si baga un shot de „Brain Damage”. De ce e asa de greu sa respectam indicatia medicului si sa bem 2 litri de apa in fiecare zi, dar cand e vorba de 3 litri de bere, 2 litri de vodka si 5 shot-uri nu avem nicio problema?
Verdict Mitsubishi Outlander II
O masina inchegata care e fiabila, mare si e si una din putinele masini cu 7 locuri si motor de pana in 2 litri. Chiar daca interiorul e tipic Mitsubishi, personal sunt fan al acestui SUV si il pot recomanda cu incredere. Desi, daca stau si ma gandesc mai bine cred ca as recomanda un Citroen C-Crosser care e aceeasi masina dar cu un bot mult mai agresiv decat domolul Outlander. Eu tot nu inteleg ce se intampla la Mitsubishi de fac masini atat de bune si deseori in mod absolut accidental. Au masini bune, dar refuza sa le promoveze si acum au atat de mult interes pe zona de auto din Europa pe cat are un angajat pe salariu minim care lucreaza duminica dupa-amiaza.
Ce motor recomand? Daca ai bugetul mai strans ca un Libresse, 2.0 TDI de 140 cai de la VW. Daca vrei experienta completa si ai de gand sa cari chestii, 2.3-ul de la Mitsubishi e de departe cel mai echilibrat motor pentru Outlander. Dupa parerea mea, un Mitsubishi Outlander II 2.0 TDI e un Outlander aspirational. Mi-as dori un SUV, dar nu chiar imi permit un SUV.
1 noiembrie 2019 la 14:49
Outlander 2 2.0 tdi 140cp nu are cumva motor BSY? acel cod BKD a avut celebra problema cu chiuloasa poroasa la reviziile A si B.
14 noiembrie 2019 la 10:36
Atentie! Motorul de pe Outlander NU e BKD! Este BSY. BKD-ul este doar pe Lancer.
2 martie 2020 la 22:12
Buna seara , cineva mă poate ajuta cu un sfat?? Mitsubishi autlander din 2011 diesel , motor 2200,am schimbat filtrul de particule și tot im intra in regenerare la 100-150 km . menționez că am schimbat senzor de presiune,sonda de temperatura de pe filtru ,dar tot așa im intra in regenerare des.rog un răspuns . mulțumesc
2 decembrie 2019 la 12:58
Outlander cu motorul vw a fost prastie la capitolul fiabilitate, eu am pe benzina si e super fiabil.
4 ianuarie 2020 la 14:44
Salut! La capitolul consum cum sta?
10 ianuarie 2020 la 12:10
Sunt curios pe ce se bazeaza afirmatia ta? E plin internetul de modele ce au trecut fara nici o reparatie majora de 230k km. Dar din pacate la noi e plin de exemplare cu km dati inapoi samsarite si reparate grosolan. Motorul BSY de la VW de care vorbesti e una din cele mai fiabile din gama de 2.0 TDI. Singurele probleme cu frecventa mare raportate la acest model sunt defectiuni ale turbinei si volanta cu masa dubla care cedeaza la peste 200k km.Dar aceste lucruri se pot considera consumabile.
28 decembrie 2020 la 19:56
Se bazeaza pe intrebat si vorbit cu clientii si dealer Mitsubishi, pe asta, nu mai ridicati in slavi motorul VW ca e ridicol, vb cu ce proprietar de motor VW si va va spune cum sta treaba, hai sa vb pe realitate nu povesti, ca doar nu suntem ca astia cu covidul , care ignora cancerul cu 99% mortalitate….
29 decembrie 2020 la 9:40
Salutare Dan,
Stiu ca sunt doua versiuni de 2.0 TDI pe Mitsubishi. Primul e 2.0 TDI pur, scos din cutia de la VW si montat pe masina iar unul e cu modificat de catre Mitsubishi pe partea de admisie, ECU, turbina si tot asa. Lancerul are motorul modificat (cod BWC) iar Outlander are motorul standard. Plus ca Mitsubishi a venit cu propriile cutii de transmisie. Nu ridic in slavi 2.0 TDI-ul, doar ca pe vremea aia foarte multi producatori non-europeni au realizat ca trebuie sa vanda si un diesel daca vor sa supravietuiasca pe aici. Doar ca nu se pricepeau si au inceput sa cumpere cele mai populare motoare de pe la noi. In speta 1.6 HDi-ul de la PSA (Chrysler), 2.0 TDI-ul de la VW (Mitsubishi si Jeep), 2.2 si 2.7 dieselul de la Mercedes (Jeep, Chrysler, Ssangyong) si tot asa. Unii au pastrat motoarele asa, altii le-au modificat. Mitsubishi a modificat 2.0 TDI-ul de la VW, Volvo isi facea anexele proprii pentru dieselurile primite de la Ford si alea luate de la PSA, Saab isi modifica substantial dieselurile de la Fiat si tot asa.
31 octombrie 2020 la 18:10
2.0 ai tu? cel de 150 cai? Nu e cam mic pentru ea?
5 ianuarie 2020 la 18:13
Buna.
Am si un Mitsubishi Outlander din 2008 ( diesel). Ieri in timp ce mergeam cu masina pe drum dintr-o data sa limitat automat la 80km/h si la 2000 turatii. Tin sa specific ca nu am setat eu din greseala a cea limitare. In computerul de bord, nu imi indica nimic ca ar fi ceva probleme.
La prima verificare vizuala nu pare a avea furtune visurate sau iesite in turbina….in rest masina porneste foarte bine….singura probleme e asta.
28 ianuarie 2020 la 21:45
Am patit si eu asta la un model similar din 2007, se limita puterea masinii dar dupa repornire isi revenea. Problema era de la turbosuflanta, am reconditionat-o(doar curatare) si problema nu a mai aparut.
3 decembrie 2020 la 12:19
Salut,
Am avut aceeasi problema la un Mit Oulander 2.0, 140 cp, din 2008, pe langa turbosuflanta – inlocuita, am curatat clapeta de acceleratie si supapa EGR si nu au mai fost probleme.
7 iunie 2020 la 11:22
Buna ,am o problema cu mașina Mitsubishi autlander din 2011,intra in regenerare la 100 km , schimbat filtrul de particule , senzor de presiune ,sonda de temperatura ,IGR,oare ce poate fi ?
16 septembrie 2020 la 11:41
Salut, am un mitsubishi outlander din 2007,motor 2 litri.
Dc in panta fiind cuplat 4×4 mi se taie acceleratia si imi moare motorul?
28 decembrie 2020 la 19:59
Iti taie computerul puterea motorului daca se pierde aderenta….eu am automata asa ca mie nu mi moare motorul.
8 decembrie 2020 la 7:13
Ati uitat sa mentionati ca este printre putinele suv-uri cu 4×4 si cu 4×2 – este cel mai mare avantaj fata de cele care au 4×4 permanent – sa mai zic si de reductor?
28 februarie 2021 la 13:59
Am un outlander 2007 tdi 140cp cod BSY
VW de 4 ani. Are aproape 300mii km. Nu am avut probleme cu volanta.
Plafonarea de accelerație am rezoovat-o prin schimbarea calculatorului vacumatic.
Trebuie sa umblu la clapeta de accelerație dar ce spunea cineva ca moare în panta asta e pt ca nu are suficienta putere iar panta o fi abruptă
Sunt ff mulțumit de masina dar cearcăne e de off roud.
3 ianuarie 2021 la 17:18
Salut, ce parere ai de un Outlander 3sin 2015, 2L benzina 150 cp?
4 ianuarie 2021 la 10:25
Salutare Costin,
Motorul e decent ca si fiabilitate dar consumul si performantele nu sunt cele mai spectaculoase. Personal te-as indruma spre versiunea PHEV daca nu ai de gand sa faci off-road, ai consum comic de mic in oras.
20 ianuarie 2021 la 12:19
ce parere ai de cutia automata de la Outlander din generatia asta?
20 ianuarie 2021 la 14:57
Mitsubishi nu a fost niciodata renumit pentru cutiile automate, mai ales cutia SST care a fost pusa pe Lancer Ralliart si care a ajuns si pe Outlander. E o treaba complicata la care nu m-as baga.
30 decembrie 2021 la 13:19
am unul din 2012 156cp automat.daca aveti informatii despre cutie…imi patinaza..este cu disc de ambreiaj sau de care este daca stie cineva…maine cred ca o sa am un elevvator liber sa o ridic sa vad ce si cum
24 ianuarie 2021 la 16:44
Doar ca eu am cvt la masina din 2012, fabricata in 2011, Outlander benzina, cum am mai spus, si merge perfect, am observat ca este f important si ce fel de filtru de aer motor folosesti ca sa fie totul perfect,accelerare buna, eu Knecht Mahle.Inainte de asta numai Mitsubishi am condus, era un lag, dar in rest cutiile automate au fost fiabile.
31 ianuarie 2021 la 10:37
Salutare,
Te rog sa ne spui si câteva lucruri despre motorul 2.0 benzina pus pe Mitsubishi Outlander din 2011. Multumesc mult.
5 august 2022 la 3:19
Salut. Este super pe benzina2.0. consum decent în localitate 8-8,5 și oraș cam 10. 10,5. Îl conduc de câteva luni și încă sunt surprins cat de bine se comporta acest motor, cu o caroserie mare. Consumul menționat mai sus, condus la turații relativ ridicate în permanență, nu doar in depășiri, între 3000-5000, unde ajungi sa ai cuplul maxim. Nu simți nevoia de turbo diesel, doar sa ii dai turații și te va satisface.
7 februarie 2021 la 18:20
Salut. Chiar…..cum spune cel de mai sus, ceva ne poti spune despre motorul 2.o benzina mivec? Multam
5 august 2022 la 3:21
Salut. Este super pe benzina2.0. consum decent în localitate 8-8,5 și oraș cam 10. 10,5. Îl conduc de câteva luni și încă sunt surprins cat de bine se comporta acest motor, cu o caroserie mare. Consumul menționat mai sus, condus la turații relativ ridicate în permanență, nu doar in depășiri, între 3000-5000, unde ajungi sa ai cuplul maxim. Nu simți nevoia de turbo diesel, doar sa ii dai turații și te va satisface.
24 martie 2021 la 12:26
Salut! Se poate un articol cu problemele de la Outlander III, in special la cel PHEV? Mi se pare o alegere interesanta mai ales pentru deplasari urbane si posibilitatea incarcarii la priza. Multumesc si astept o parere!
24 martie 2021 la 15:09
Salutare Catalin,
Urmeaza si Outlander III si inclusiv cel PHEV. Sunt cateva elemente specifice pentru PHEV. In primul rand ai toata distractia cu sistemul hibrid, dar mai ai doua puncte mari de interes. Primul este ca multe componente ale motorului au fost coborate ca sa faca loc trenului hibrid iar asta inseamna o garda la sol mai mica fata de Outlanderul normal deci nu e asa de bun pe off-road. Al doilea punct de interes este ca la drum lung consuma mai mult decat in oras. Ideea e ca dupa ce ai terminat bateriile ramai doar cu un 2.0 benzina aspirat de 120 de cai, care trebuie sa traga dupa el 1810 kg + pasagerii + bagajele. Dar daca o cumperi pentru deplasari urbane si drumuri ocazionale, atunci e una din cele mai bune hibride posibile.
27 martie 2021 la 19:50
Salut! Cineva mă poate ajuta cu un sfat? Doresc sa achizitionez un Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD*XENON*TEILLEDER*8xALU*AHK motor 2268 ccm, diesel, 130 KW si 175 cp are 149.500 km, fabricat in martie 2012 . Orice sfat e binevenit . Multumesc !
22 aprilie 2021 la 20:31
Am masina de 9 ani, nu am avut probleme , motorul pe benzina e fiabil, am inteles ca cel diesel de la VW a fost cu probleme, consuma cam mult, daca merg linistit si nu e aglomerat pot sa scot 10l/100km, daca merg mai sportiv, nu.Nu am avut nici o problema cu cutia cvt, am si padele care sunt fixe ,pentru pante sau depasiri mai rapide.Nu regret ca mi am luat motorul japonez pe benzina avand in vedere ca cel nemtesc e prastie.La dealer veneau pe banda rulanta cu probleme la motor.
30 aprilie 2021 la 23:00
salut am o intrebare referitoare la outlander am achizitionat M OUTL AN 2020 2.0 BENZINA 150 cp am cumparat masina de la 1000km am o problema la cutia viteze manuala intra uneori greu in mansarier si agataturi de la mare la mic dar nu in toate vitezele am mers inapoi la dealer a zis ca totul e normal ma asat sa incerc alta masina cu 30 km la bord si face la fel nu mi se pare normal de noua sa intre in viteze asa .Mentionez ca am deja 15000km masina este luata in germania aici locuiesc momentan un sfat de la voi astept ,pareri…
5 mai 2021 la 5:29
Te salut. Ce părere ai de Mitsubishi Outlander PHEV?
5 mai 2021 la 12:04
Salutare Octav,
Foarte bun dar e foarte limitat la viata de oras.
Succes!
5 mai 2021 la 15:24
Respectele mele! V am citit multe pareri despre multe masini si va apreciez munca! Am nevoie de parerea d-voastra referitoare la achizitia unei masini decente de familie (4 adulti si 2 copii) pentru drumuri preponderent externe,km putini dar aproape toti in afara orasului! Vreau ceva putere,un motor de 2l de ex sa nu fie impozitul f mare,siguranta neaparat!Buget pana in 6500,maxim 7000 euro,va rog sa mi recomandati cateva masini fiabile,va multumesc anticipat!
5 mai 2021 la 15:54
Salutare Calin,
Ai ajuns exact unde trebuie. Mitsubishi Outlander II e perfect pentru asa ceva.
Succes!
5 mai 2021 la 22:46
Era o optiune serioasa,de fapt ramasesem sa ma hotarasc intre skoda superb 2 break de 2l si 170 cp sau mitsubishi outlander 2 cel de 2l,intre cele 2,tot spre outlander sa inclin? Stiu ca superb e de doar 5 locuri dar strict ca masina,ce sa aleg intre cele doua?
6 mai 2021 la 14:43
Salutare Calin,
Skoda Superb e una din cele mai samsarite masini de pe piata deci nu o recomand neaparat. Tot la Outlander raman.
6 mai 2021 la 19:05
Multumesc pentru parere,o sa continui sa va urmaresc postarile si va urez tot binele si multa sanatate!
16 iunie 2021 la 15:23
Va salut cu respect la recomandarea dvs,am cumparat un outlander cu motorul japonez de 2268 si 177hp,in afara de treaba cu impozitul de 910 roni sunt multumit de el .itrebarea mea este daca motorizarea aceasta este atat de fiabila precim am auzit de la toti mecanici si nemecanici, in comparatie cu cele dou ,motorizari mai vechi de WV si PSA ???Multumesc astept raspuns!!!
16 iunie 2021 la 18:10
Salutare Robert,
Toate 3 motoarele sunt top, Outlander in general fiind o masina fiabila.
Succes!
29 iunie 2021 la 17:03
As dori si un articol despre Outlander 3 daca se poate . Va multumesc!
29 iunie 2021 la 17:46
Salut ași vrea sa achiziționez un mitubisi outlander din 2012, motor 2.2 diezel, la 26 de mi km, o părere despre aceasta mașina
23 august 2021 la 19:32
Salut,va rog frumos să-mi spuneți la cîți Km trebuie schimbată distribuția unui model cu motor 2.2. Vă mulțumesc frumos!
24 august 2021 la 8:48
Salutare Ionut,
De obicei cand incepe sa bata lantul. Asta se intampla oriunde intre 150.000 si 250.000 km. Recomand inspectarea fizica a distributiei la fiecare schimb de ulei, daca te afli in zona asta de kilometraj. Plus ca viata distributiei poate fi prelungita prin schimburi mai dese de ulei, gen 8000 km.
Succes!
14 decembrie 2021 la 23:59
Buna ziua m ar interesa și pe mine un Mitsubishi autlander din 2008 cu motor de 2.2 pentru familie mi ar fii de folos ce consum are cat de greu este de întreținut anual impozit și RCA mi ar bine aceste informații pentru achiziționarea unuia
15 decembrie 2021 la 10:49
Salutare Radu,
Sunt foarte multe variabile aici, mai bine astepti sa vina un proprietar care sa iti spuna despre intretinere. Eu iti pot spune doar ca impozitul momentan este 900 lei +/- iar asigurarea variaza de la 1000 lei la 2500 lei, in functie de varsta, clasa bonus etc.
Dar in esenta o revizie, o asigurare si un impozit ar trebui sa te duca in 3000-4000 lei pe an, in conditiile in care nu se strica nimic altceva.
19 februarie 2023 la 13:51
Salut. Posesor de Outlander II 2011/2,2 diesel automat/156 cp. Cumparat acum 3 ani la 265k, acum are 305k. Foarte multumit de masina: in afara de schimburi regulate intre 10-15k, am mai lucrat la bucsaraie, placute si discuri frana, suporti motor, telescoape spate, role si curea transmisie – dar acestea sunt consumabile. Impozit – 1000 lei, RCA – 850, consum intre 8%-11% ( mai mult vara si preponderent mers in oras ). Sa avem parte de drumuri bune si fara evenimente neplacute! Concluzie personala – foarte multumit.
23 aprilie 2022 la 16:02
Salutare
Parere despre Outlander 3 te rog
Din 11.2013 diesel 150 cai , 7 locuri
Mult respec!( inca mai astept articolul despre Hyundai H1 ;))
26 mai 2022 la 10:56
Bună ziua,am un Outllander 2,2008,motor 2.0…. Se potrivește cutie de golf v sau Octavia ii?
1 iunie 2022 la 11:12
Buna ziua ..Probleme la un Mitsubishi II ( 2011) 130KW- La turatii de peste 2500 i-mi arunca antigelul ( pe la surplus), am fost la 4 service-uri ( inclusiv reprezentanta) si nu pot rezolva problema .. schimbat la ea termostat, pompa de apa, radiator, turbina.Va rog cu un raspuns daca a patit careva la fel
31 august 2022 la 17:53
Bună seara.
Care auto din tripleta prezentata este mai capabila de offroad?
Care auto din tripleta este mai fiabila?
Care auto din tripleta este mai fiabila, atât în oraș cât și La munte?
Întreb binenteles de auto SH
MULȚUMESC
1 septembrie 2022 la 12:39
Salutare Daniel,
Sunt efectiv aceeasi masina.
Succes!
1 septembrie 2022 la 12:56
Mulțumesc frumos