Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: Mitsubishi Outlander II ( 2006 – 2012 )

Mitsubishi are obiceiul de a crea masini geniale pe care apoi nu se mai oboseste sa le promoveze, iar Mitsubishi Outlander II e unul din acele exemple. Ce trebuie sa stii despre unul din cele mai populare SUV-uri de la noi, in articolul de astazi.



 


Mitsubishi in Europa mereu au facut masini cu minim de efort si maxim de succes. Singura lor masina pe bune a fost si este Lancer-ul, dar multe masini sunt mai ceva decat „Vara Manelelor 2005 – 16 Melodii, 17 Hit-uri”. Masini precum Mitsubishi Colt, Mitsubishi Outlander II, Outlander III PHEV sau ASX-ul. Masini de care nu le pasa absolut deloc celor de la Mitsubishi, dar pentru care oamenii se calca in picioare mai ceva ca pentru casetele cu Audrey Bitoni. Iar astazi a venit randul lui Mitsubishi Outlander II, unul din cele mai populare SUV-uri de la noi, si cand spun asta ma refer ca masina chiar e un SUV, nu un cross-over obosit care arata a fi de teren dar care se strica in momentul in care roata atinge altceva decat asfaltul.



De ce este Mitsubishi Outlander atat de bun?


Din greseala, in esenta. Mitsubishi nu mai are de ani buni interes pe partea auto din Europa si asta se vede. Interioare invechite, tehnologie invechita. Dar totusi s-au unit cu Peugeot si Citroen si face parte din concernul PSA. Astfel apare in 2006 triada Mitsubishi Outlander – Citroen C-Crosser – Peugeot 4007, care sunt aceeasi masina. Mitsubishi a construit sasiul iar pe partea de motorizari s-au adus doua din cele mai fiabile motoare diesel din Europa din acea vreme. Da, interiorul ala te duci cu gandul la o camera pentru studenti iar design-ul e atat de conservator incat poate intra lejer la categoria „mancare pentru munte”. Totusi, mecanica e undeva la capatul superior a ceea ce putea industria auto in 2005. Desigur, cea mai mare realizare a industriei auto in 2005 era primul Logan, dar si un Outlander e decent.


Chiar daca a trebuit sa se ia de gat cu BMW X3, Opel Antara, Renault Koleos, Nissan X-Trail, VW Tiguan, Nissan Qashqai sau Hyundai Tucson, Outlander-ul chiar ramasese unul din ultimele SUV-uri de clasa mica realmente capabile de off-road.



Motoare Mitsubishi Outlander II


Benzina


2.4 MIVEC de 140 cai – Vechiul 2.4 benzina de pe primul Outlander vine cu tehnologia MIVEC ca sa faca treaba. Probleme la sonda lambda si mai sensibil la benzina si ulei decat posesorii de Opel atunci cand vorbesti de rau masina lor, acesta este un motor fiabil, dar multa lume l-a evitat pentru ca e si supra-impozitat si baga si benzina talpa. Noi romanii vrem doar ieftin si bun, ca nu ne permitem mai mult si suntem prea saraci pentru a cumpara ceva ieftin, gen un Duster.


Diesel



  • 2.0 TDI de 140 cai – Unul din motivele pentru care acest Outlander s-a vandut atat de bine. Acest 2.0 TDI a fost cumparat de la VW si poarta nume de cod BKD. Practic, e acelasi 2.0 TDI de pe VW Golf V si Skoda Octavia II. Un motor cu relativ putine probleme, singura problema reala fiind apetitul pentru volante si ambreiaje. Totusi, sa vii si sa ii dai romanului un motor de VW e o reteta garantata, indiferent de caroserie sau marca. Daca e diesel de la VW, restul nici nu mai conteaza.

  • 2.2 de 155 cai – Venit din grupul PSA, motorul 2.2 de 154 de cai vine cu o singura turbina, distributie pe curea si cu o fiabilitate decenta. Singurul punct slab real este la simeringul de la vibrochen care daca nu este schimbat la fiecare 5 minute iti va contamina vibrochenul cu ulei iar acel ulei va lovi ambreiajul in moalele capului.

  • 2.3 de 175 cai – Multi trec motorul asta ca fiind tot 2.2, dar motorul e de origine Mitsubishi si vine cu distributie pe lant. Nu sunt probleme notabile la motorul asta dar nu e VW si e mai scump la impozit si asigurare deci marea majoritatea din cei 5 posesori de Outlander il vor evita.



Probleme generale Mitsubishi Outlander II



  • Multe masini vin si cu optiunea de 5+2, dar locurile din spate sunt doar pentru copii sau Adi Minune. Apropo, stiti care e cea mai nasoala treaba la Adi Minune? In grupul lui de prieteni e mereu ultimul care afla ca ploua.

  • Interiorul e la fel de vechi ca trupa RO-Mania si e lipit cu guma de mestecat, nu cu lipici sau suruburi. Asta a fost mereu un punct slab pentru Mitsubishi dar nu le poti avea pe toate.

  • Cutia manuala nu face fata la carat remorci si isi va da duhul prematur la fel cum isi da duhul un student care merge in Surubelnita si baga un shot de „Brain Damage”. De ce e asa de greu sa respectam indicatia medicului si sa bem 2 litri de apa in fiecare zi, dar cand e vorba de 3 litri de bere, 2 litri de vodka si 5 shot-uri nu avem nicio problema?


 


Verdict Mitsubishi Outlander II


O masina inchegata care e fiabila, mare si e si una din putinele masini cu 7 locuri si motor de pana in 2 litri. Chiar daca interiorul e tipic Mitsubishi, personal sunt fan al acestui SUV si il pot recomanda cu incredere. Desi, daca stau si ma gandesc mai bine cred ca as recomanda un Citroen C-Crosser care e aceeasi masina dar cu un bot mult mai agresiv decat domolul Outlander. Eu tot nu inteleg ce se intampla la Mitsubishi de fac masini atat de bune si deseori in mod absolut accidental. Au masini bune, dar refuza sa le promoveze si acum au atat de mult interes pe zona de auto din Europa pe cat are un angajat pe salariu minim care lucreaza duminica dupa-amiaza.


Ce motor recomand? Daca ai bugetul mai strans ca un Libresse, 2.0 TDI de 140 cai de la VW. Daca vrei experienta completa si ai de gand sa cari chestii, 2.3-ul de la Mitsubishi e de departe cel mai echilibrat motor pentru Outlander. Dupa parerea mea, un Mitsubishi Outlander II 2.0 TDI e un Outlander aspirational. Mi-as dori un SUV, dar nu chiar imi permit un SUV.


 


 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2024-03-21 11:34:46

    Salutare Denis, Foarte greu de zis, sunt foarte apropiate ca masini si foarte bune pentru ce iti trebuie. Cred ca se reduce discutia la masinile individuale pe care le vei gasi. Ambele au motoare frantuzesti si ambele sunt foarte capabile in off-road lejer spre mediu. Succes!

  • Denis

    2024-03-20 23:42:57

    Salut , oare ce îmi recomanzi intre mitsubishi outlander 2.2 2011 automat si nissan x-trail 2.0 dci automat 2011 ? Care este mai fiabila, si care are se descurca mai bine in condiții off rood ? Mulțumesc!

  • Mihai

    2023-02-19 13:51:57

    Salut. Posesor de Outlander II 2011/2,2 diesel automat/156 cp. Cumparat acum 3 ani la 265k, acum are 305k. Foarte multumit de masina: in afara de schimburi regulate intre 10-15k, am mai lucrat la bucsaraie, placute si discuri frana, suporti motor, telescoape spate, role si curea transmisie – dar acestea sunt consumabile. Impozit – 1000 lei, RCA – 850, consum intre 8%-11% ( mai mult vara si preponderent mers in oras ). Sa avem parte de drumuri bune si fara evenimente neplacute! Concluzie personala – foarte multumit.

  • Marius Daniel

    2022-09-01 12:56:06

    Mulțumesc frumos

  • AproapeMasini

    2022-09-01 12:39:10

    Salutare Daniel, Sunt efectiv aceeasi masina. Succes!

  • Marius Daniel

    2022-08-31 17:53:54

    Bună seara. Care auto din tripleta prezentata este mai capabila de offroad? Care auto din tripleta este mai fiabila? Care auto din tripleta este mai fiabila, atât în oraș cât și La munte? Întreb binenteles de auto SH MULȚUMESC

  • George

    2022-08-05 03:19:07

    Salut. Este super pe benzina2.0. consum decent în localitate 8-8,5 și oraș cam 10. 10,5. Îl conduc de câteva luni și încă sunt surprins cat de bine se comporta acest motor, cu o caroserie mare. Consumul menționat mai sus, condus la turații relativ ridicate în permanență, nu doar in depășiri, între 3000-5000, unde ajungi sa ai cuplul maxim. Nu simți nevoia de turbo diesel, doar sa ii dai turații și te va satisface.

  • Adrian

    2022-06-01 11:12:29

    Buna ziua ..Probleme la un Mitsubishi II ( 2011) 130KW- La turatii de peste 2500 i-mi arunca antigelul ( pe la surplus), am fost la 4 service-uri ( inclusiv reprezentanta) si nu pot rezolva problema .. schimbat la ea termostat, pompa de apa, radiator, turbina.Va rog cu un raspuns daca a patit careva la fel

  • Vasile

    2022-05-26 10:56:58

    Bună ziua,am un Outllander 2,2008,motor 2.0…. Se potrivește cutie de golf v sau Octavia ii?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA