Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : VW T-Roc I ( 2017 – prezent )

E mai ieftin sa cumperi un Tiguan decat un VW T-Roc I, care e o masina mai mare. Plus ca daca deja scriu un articol despre o masina lansata in 2017, iti dai seama despre cat de buna e. Sunteti pregatiti? Sa-i dam drumul!



Daca mai tineti minte conceptul cu Dacia Duster, cand am facut toti pe noi? Asa a fost si cu T-Roc I. Initial aparut ca un concept care ne-a obligat sa facem moale, acest pseudo-cross-over a ajuns intr-un final in productie. De ce spun ca e mai ieftin sa cumperi un Tiguan? Pentru ca un Tiguan 4×4 incepe de la 28600 euro, iar VW T-Roc I 4×4 incepe de la 31200. Da, doamnelor, domnisoarelor, domnilor si tot ce este intre, VW T-Roc I e mai scump decat Tiguan-ul, o masina mai mare si mai dotata. Bine, nu vorbim de Gina Pistol versus Raluca Badulescu, dar tot vorbim despre Simona Patruleasa vs Roxana Ionescu.



Astfel, punctul forte al lui VW T-Roc I si anume de a fi masina de teren a celor de la VW devine si punctul lui slab. E mult mai scumpa decat alte masini mult mai capabile si mai mari. E cu peste 10000 euro mai scumpa decat rivalul direct, Suzuki Jimny. Cu Jimny ar fi trebuit sa se paruiasca mai ceva decat s-a paruit Daniela Roba cu Sexy Morosanca la „Un show pacatos!” pe 24.04.2014. Dar poate ca nu vrei o cutie de sapun pe roti care sa faca 4×4, poate vreau ceva mai mare si mai strasnic si nu vreau sa dau banii pe care ii cere un VW T-Roc I. Atunci ai Isuzu D-Max double cab 1.9 diesel 4×4 la 26700 euro.


Dar poate nu vreau un 4×4, vreau un T-Roc pentru cum arata. Atunci ia-ti un Seat Ateca, care e aceeasi masina dar cu 1000 euro mai ieftina. Sau as lua un Mitsubishi ASX 2.0 benzina 150 cai care vine cu un benzinar mai fiabil, vine cu 35 de cai in plus si e cu 3000 de euro mai ieftin. Doar ca, trebuie sa recunosc, Mitsubishi mereu a stat prost la capitolul interior si dotari. Practic, e ca o camera de camin pe roti. Iar VW T-Roc I e o camera de hotel din Mamaia pe roti. Nu neaparat excelenta, dar foarte scumpa.



Motoare VW T-Roc I


Benzina



  • 1.0 TSI de 115 cai – Un campion mondial care mananca ambreiaje cu aceeasi viteza cu care Adda i-am mancat zilele lui Catalin in sezonul 3 din Asia Express. Bine, nu e chiar atat de dramatic, dar motorul asta e notoriu pentru apetitul pentru ambreiaje.

  • 1.5 TSI de 150 cai – Mai complicat decat o reteta prezentata de catre Gordon Ramsay, acest motor trebuia sa fie bicicleta satului. Sau a grupului, in cazul asta. Trebuia sa fie pentru ca e notoriu pentru consumul de ulei, un consum ce ne aduce aminte de vechiul 1.8 TSI.

  • 2.0 TSI de 190 si 300 caiOcazional mai bea ulei, dar la minim 190 de cai putere, chiar mai conteaza? Per total un motor foarte fiabil si exceptional pentru ce ofera.


Diesel



  • 1.6 TDI de 115 cai – Motorul de baza pentru VW T-Roc I, microscopicul 1.6 TDI e mult mai fiabil decat primele versiuni de pe Golf 6. Singura problema majora la motorul asta e ca are instalatie AdBlue, dar vorbim la probleme generale despre asta.

  • 2.0 TDI de 150 cai – Bicicleta diesel a satului vine si pe T-Roc, doar ca la plaja superioara de pret. Un motor iesit din stratosfera cross-over la nivel de pret si care trebuie sa ofere un consum cat mai mic de carburant pentru a-si justifica pretul porcesc. Pe langa asta, ocazional are nevoie de volanta cu masa dubla si ambreiaje.



Probleme generale VW T-Roc I



  • Motoarele diesel vin cu instalatie AdBlue, ca la camioane. Din pacate asta e viitorul sumbru al motoarelor diesel, ca sa poata sa intre la clasa 6 de emisii. Acuma, daca nu ai AdBlue in rezervor, masina nu va porni. Mai mult decat atat, instalatia AdBlue se va strica si de obicei costa in sume de 4 cifre in euro.

  • Revine cutia automata DSG cu probleme clasice asa ca ai grija ce faci, cu cine te bagi. Si vezi cum poti, sa fii peste tot. A da, si sa aprinzi o lumanare ocazional pentru ca unitatea Mechatronic sa nu se strice pentru ca atunci cand se va strica te va costa si el o suma de 4 cifre in euro.

  • Locurile din spate cat si portbagajul sunt puse mai la caterinca decat pune note un profesor universitar. Dar asta nu ar trebui sa fie o problema pentru tine. Daca faci alegeri in viata de genul sa dai 20-30.000 euro pe un T-Roc, probabil ca nu ai familie sau prieteni.


Verdict VW T-Roc I


Daca il faceau mai ieftin sau daca urmau ideea originala si il faceau un 4×4 ieftin, ar fi fost un succes aproape la fel de mare ca „Vara Manelelor 2005 – 16 melodii, 17 hit-uri”. Dar asa e doar un Tiguan mai mic si mai scump si nici foarte fiabil. Pana cand VW nu va intelege ca pretul dicteaza de cele mai multe ori alegerea in lumea cross-over, nu voi putea fi de acord cu masina asta. Genu de om care isi cumpara un cross-over vrea in primu rand aspectul de SUV si daca se poate sa fie cat mai ieftin cu atat e mai bine. Nu il intereseaza prea mult de performante si consum. Sa arate bine. Si sa nu coste cat un Ford Ranger.


Ce motoare recomand? Chiar trebuie? Probabil ca 1.6 TDI-ul de 115 cai pentru diesel si 1.0 TSI  benzina pentru VW T-Roc I, altfel preturile deja o iau razna.


Scrie un raspuns
  • Mirela

    2024-04-26 09:06:00

    Am venit sa gasesc o informatie si am dat de o caterinca de 2 bani. Continuam research-ul altundeva

  • Ion ionut

    2024-03-23 02:02:41

    Ma fac sa rad comentariile unora care isi lauda masinile ce au la bord 20-30-40 de mii de km. Pai aia e masina noua, nu asa se stabileste fiabilitatea. Ce naiba, treziti-va, oameni buni! //Despre autor, multumesc pentru reviewuri! Apreciez sarcasmul si doza usoara de ironie atribuita fiecarui model de masina. Unii o iau personal, dar na! Masina perfecta nu exista, masina perfecta e aia pe care ti-o permiti!

  • Costi

    2021-06-16 22:20:27

    Nu stiu sa ti spun.. eu il am din apr 2019 si am facut doar 22000 km.. nu e masina de baza, de regula mergem cu alta.. Nu am avut nici o problema cu ea, nici cu ambreiajul, nici cu altceva.. I am facut revizia , de asemenea nu mi au spus la service sa ai a ceva.

  • Sorin

    2021-06-14 22:58:50

    La câți km se duce ambreaju la T roc 1.0 tsi. Nu știu să l cumpăr său nu? 3

  • Costi

    2021-06-06 13:17:02

    Nu am spus ca am condus 1 mil de km cu T-rocu… Am vrut doar sa spun ca am condus multe masini, multi km , in conditii f diferite, pe mai multe continente. si ca imi pot da cu parerea despre masini..asta era punctul meu ! Si nu vad ce are exprimarea n scris cu vw, sincer . Inainte am condus masina personala ,o skoda octavia 1,9 tdi cativa ani buni, fro 7-8. Trocu e mult peste , dar si anul de fabricatie difera mult.

  • Ispy

    2021-05-04 14:19:32

    Cine sint persoanele din comparatia autorului? Nu toti urmarim show pacatos si astea si e greu de inteles ce a vrut sa zica autorul.

  • Zero

    2020-09-20 22:59:49

    La cat de corect te exprimi in scris, te credem pe cuvant ca esti client de VW (Troc). Dar daca zici ca ai facut deja „peste 1 mil de km condusi” cu masina asta intr-un an si ne dai o parere avizata, probabil ai dreptate.

  • Stefan

    2020-09-15 21:19:16

    Conduc un T-Roc 2.0 DSG 150 hp, led, ACC, electronica de varf, etc., etc. Masina este impecabila. Comportament dinamic excelent, demaraj, tot ce-ti doresti. Raportul putere greutate este excelent. Configuratie buna. Fara comentarii. Sa lasam comentariile după ureche, facute simuland competenta, justificate poate de sponsorizari diverse sau de lipsa raspunsului la solicitarea lor. O masina buna.

  • Costi

    2020-09-08 14:42:26

    Salutare ! Cred , chiar si la mercedes se poate sau la marci mai premium decat T rocu meu. Intre timp am fost in vacanta in Grecia, 2 persoane, 1800 km parcursi, 5.2 consum la dus 5.3 la ntors,viteza usor peste blimita legala, dar destul de buna media orara . Masina e impecabila, nu am avut nici o problema cu ea…

  • Ionescu Ion

    2020-09-06 09:41:36

    Buna!As dori sa aflu cum 1.0 TSI ar avea apetit pentru ambreaje?Adica dupa vreo 20000 km trebuie schimbat ambreajul?Pe forumuri nu am gasit sa se planga lumea de asa ceva.Multumesc.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA