Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: Chrysler 300C I ( 2005 – 2010 )

Chrysler 300C I, o masina americana care nu are ce cauta in tomberonul AproapeMasini. Deja ma simt mai musculos in timp ce scriu aceste randuri si deodata am o dorinta arzatoare de a aparea intr-un videoclip unde vorbesc despre cat de multi bani am, ce dusmani am, cate femei am si inca o data despre cat de multi bani am.



Brand-urile americane nu o prins prea bine la noi europenii, iar Chrysler 300C I e una din exceptii. In Europa civilizata americanii nu s-au descurcat pentru ca europenii nu vor hectare de plastic ieftin si masini care se carmuiesc in loc sa se conduca, iar pretul carburantului si opresiunea guvernamentala asupra motoarelor mai mari de 2 litri a facut din Europa o piata extrem de dificila pentru americani. Drept dovada ca Chevrolet s-a retras complet din Europa, GM a vandut Opel catre francezi, iar Chrysler, Dodge si Jeep traiesc sub umbrela producatorilor europeni.


Dar iata ca vine Chrysler 300C I in 2005 si ne-a adus imediat sentimentul unui Bentley mai ieftin. Sau a unei masini unde te intrebi cate cadavre incap in portbagaj, intregi sau pe bucati. Reteta a fost simpla: au adus o masina complet americana dar au venit si cu un motor cumparat de la Mercedes – in esenta aceeasi reteta pe care Jeep o practica inca din 1244 inainte de Hristos. De fapt, intreaga masina este un W210 E Class reciclat, la fel cum Seat Exeo e un Audi A4 B7 reciclat. Si nimeni nu s-a suparat din cauza asta. Oricum 300C-ul a fost o masina pe care o cumparai si pe care o cumperi strict pentru aspect, nu pentru practicalitate, fiabilitate sau performante. Doar ca 300C-ul a scapat de cel mai mare dusman al lui W210 – rugina. Si astfel a devenit o masina chiar fiabil si legata, dar asta nu inseamna ca e perfecta. La urma urmei, doar Roxana Ionescu si Simona Patruleasa sunt perfecte.



Motoare Chrysler 300C I


Benzina



  • 3.5 V6 de 250 cai – Probleme la supapa PCV care de fapt este doar un astmatic care tuseste niste aer printr-un furtun fac mari probleme motorului si a uleiului care nu este impins cu suficienta putere prin motor. Asta inseamna ca daca nu schimbi uleiul la 5.000 de km, uleiul incepe sa se adune prin instalatii si ramai cu motorul mai infundat decat WC-urile de la Rockstadt.

  • 5.7 V8 de 340 si 365 cai – E acelasi motor, doar ca s-a lansat initial cu doar 340 de cai si apoi in 2007 primeste inca 25 de cai. Nu sunt probleme specifice in afara de sistemul de dezactivare al cilindrilor, la motoarele pana in 2007. Ideea e ca la viteze mici se dezactiveaza 4 cilindri, ca sa consume mai putin. La un 5.7 V8.

  • 6.1 V8 de 425 cai – In esenta acelasi 5.7 V8, dar cu modificari substantiale si facut mult mai rezistent la noua putere. Daca trebuie sa intrebi despre fiabilitate, probabil ca nu ti-l permiti oricum. In orice caz, e la fel de dependent de ulei de calitate schimbat la timp cum sunt eu dependent de emisiunile lui Lorin Ioan Fortuna, combatant ezoteric complet si corect definitiv din punct de vedere energetic.


Diesel


3.0 CDI de 224 cai – Acelasi 3.0 diesel folosit intens de catre Mercedes, pus pe orice de la C Class la S Class si chiar si pe la Vito si Sprinter, motorul asta trebuia sa fie singurul pus la vanzare in Europa, dupa parerea mea. Un motor excelent pentru drum lung, dar foarte prost pentru oras. Garniturile injectoarelor se duc si iti fac tot motorul numai motorina, e o nebunie ce se poate intampla acolo. Dar sa iti iei un 3 litri diesel si sa mergi cu el prin oras e ca si cum ti-ai luat marijuana si ai pune-o in ciorba pe post de zarzavat. Dar macar ai cutia automata 5G-Tronic in loc de gunoiul de 7G-Tronic.



Probleme generale Chrysler 300C I



  • E o masina americana deci in interior te asteapta hectare de plastice ieftine care vor cade in mod inevitabil. Plus ca va rade toata lumea de tine de tentativa de imitatie de lemn care se imprastie pe tot bordul.

  • E o masina americana a unui producator ce nu se mai afla printre noi (Europa). Cu alte cuvinte, spor la cautat piese. O mai dregi pe partea mecanica luand piese de W210, dar cu restul ce te faci?

  • Te-ai gandi ca o masina care are cel mai mic motor un diesel de 3 litri, tractiune spate si anvelope de dimesiunea unei cupe de masini de spalat va pune un stres imens pe tot ce inseamna suspensie. Si ai avea dreptate.



Verdict Chrysler 300C I


S-a nascut dintr-un E Class deci e un E Class mai pompos. Asta l-ar face un competitor interesant pentru CLS. Sa cumperi un nu-chiar-coupe rafinat precum CLS sau sa mergi pe proteinele si burgerii americanii? Da, acuma ar trebui sa vorbesc despre Chrysler 300C I ca fiind o masina impunatoare, de gangsteri, care arata bine si tot asa. Adevarul este ca nu am nevoie de toate aceste argumente. Trebuie doar sa spun ca un 300C a fost masina Tribunului Vadim Tudor in ultimii ani de viata, iar asta e un motiv suficient ca sa cumparam cu totii un 300C.


Ce motoare recomand? Pentru benzinare recomand doar un 5.7 V8 dupa 2007, dar oricum cu totii vom cumpara dieselul de 3 litri care este cel mai potrivit motor pentru aceasta masina. In Europa cel putin.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2024-02-25 14:06:27

    Salutare Stefan, Personal mereu folosesc Liqui Molly cu aditiv de molibden, dar daca vrei pe original atunci ar fi uleiul original Mercedes Benz, doar sa respecti norma din cartea masinii. Succes!

  • Stefan Tofan

    2024-02-24 08:05:56

    Salutare tuturor La un Chrysler 300c din 2007 diesel 3 l ce ulei de schimb recomandați? Ceva original

  • Dan Costea

    2024-01-07 03:14:48

    Armando, nu vinzi mașina? Întreb serios. Dan

  • armando bronca segura

    2023-01-19 11:06:19

    Critica asta e bazata din povestile unui mecanic frustrat visator de vize SUA. Am avut bmw, audi, ford, wv, seat, cu toate am avut probleme, consumabile dese, stiti si voi care le aveti/avut, dupa 2 ani incep sa apara. Europenii nu stiu sa faca motoare, in afara de rusi, la motoare mici ce sa te astepti. In Canada Chrysler are reputatie, si in SUA la fel, am avut 2, imi doream sa se rupa ceva la ele ca sa le schimb, si numa nu venea. Tot impul am avut 3 masini, chrysler doge si acura. In Romania la fel, 3 masini, utima adchizitie in 300c combi din 2007 + stage 1, o placere la condus prin CLUJ, pe sosea nici nu va povestesc, merge mai bine can canada sau state. L-am leduit peste tot interior exterior cu ce am gasit mai scump si de calitate, cauciucuri noi noute la fiecare sezon, plasticurile alea originale se mentin destul de bine iar fotoliile de piele de business class.. sunt la piece de la resistance. Copii o adora, inca ne mai lipsesc jumatate de metru. Apropo, care are asa ceva nu cred ca se uita la consum, mai degraba la confort. Pentru drumurile din romania e ideala, fara sa mai mentionez impune respect si printre masinile de ” lux ” . Sa va bucurati de 300 c cei care le aveti. Drumuri bune.

  • emil

    2022-05-08 04:50:30

    salut! revizie ulei ,filtre –1200 ron.

  • Gianini

    2022-03-15 01:53:52

    Salut ce preț au piesele in general și schimburilor anuale la cât te duc

  • emil

    2021-09-17 10:06:47

    Bine .imi cer scuze pt neintelegere.zi buna

  • Catalin

    2021-09-16 16:37:06

    Omul, doar a facut o gluma.

  • emil

    2021-09-10 09:50:20

    Respect! Eu am intrat aici spre a vb si ajuta anumite pesoane cu discutii amicale si mi as dori ca dvs si altii sa se abtina de la a ma comenta .va multumesc pt intelegere .numai bine va doresc

  • AproapeMasini

    2021-09-10 08:39:59

    Stii cum e, majoritatea oamenilor nu inteleg conceptul de probleme generale. Poti sa le ai pe toate, poti sa ai cateva sau poti sa nu ai niciuna. Mai ales cand vorbesti de zona SH. P.S. Misto tanc, ai de gand sa iti faci partid sau vrei sa te apuci de videoclipuri?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA