Saab 9-3 II. Cum sa incepi sa construiesti avioane, apoi piese pentru camioane si apoi sa faci replici pentru Opel Vectra. Si totusi, ar fi o insulta sa zic ca Saab 9-3 II e doar o replica a lui Vectra C.
Pentru ca nu e un Vectra C mai pompos sau un Vectra C pentru hipsteri. Asa cum primul 9-3 avea peste 1100 de piese noi fata de Vectra C, nordicii s-au incapatanat si astfel Saab 9-3 II are peste 2000 de componente diferite fata de Opel Vectra C. Iar asta i-a bagat in groapa pe cei de la Saab. In esenta ei au primit o platforma noua, niste motoare si au fost pusi sa faca o versiune nordica pentru Opel Vectra sau Fiat Croma. Si ce au facut nordicii? Au aruncat la gunoi majoritatea componentelor si si-au facut propriile motoare si propriile masini. Doar ca asta a creat o problema, Saab fiind o companie mica si cu probleme financiare iar costurile de dezvoltare pentru Saab 9-3 II si Saab 9-5 le-au aruncat in mod definitiv in groapa.
Benzina
Diesel
Ori ca e un Vectra mai pompos sau un Vectra mai sport, Saab 9-3 II isi pierde usor din farmecul Saab dar ramane in continuare cu esenta suedeza: O fascinatie pentru turbine si pentru sport. Cat mai multe turbine. Nu de alta, dar si Volvo a produs legendarul 2.5 Turbo iar Saab are legendarul 2.8 Turbo V6. Merita cumparat? Daca esti pasionat de masini sport, absolut. Daca nu esti dispus(a) sa te dedici vietii de ciuning si masini sport, mai bine cumpara altceva.
Ce motoare recomand? Pentru benzinare clar 2.0 Turbo de 200 sau 210 cai, macar stii o treaba. Iar daca vrei diesel, 1.9 TiD-ul de 120 de cai e decent desi te poti arunca lejer si la un 1.9 TTiD. Ca doar ti-ai luat Saab ca sa fugi cu el, nu ca sa cari familia cu el.
Similar Articles
Frumoasă descriere. Aș mai putea adăuga aici siguranța oferită de această mașină și calitatea tablei folosită. Am fost posesorul unei mașini fabricație 2006 fără gram de rugină. La varianta pe benzină Saab are un motor ce dezvoltă pe lângă cai și un cuplu foarte mare, asemănător unui diesel și asta o face foarte distractivă la condus.
Revin cu un comentariu aici ca posesor de Saab 9-3, 1,9 TiD.
Prima rectifivare fata de articol : masina a fost conceputa pe platforma indestructibilului Vectra B, nu Vectra C, fiind in mod evident mult imbunatatita, pentru ca evident o cerea urmatoarea generatie.
A doua rectificare : Saab 9-3 II a fost doar contemporan cu Vectra C, nu seamana sub nici un aspect cu acesta, nici ca infatisare, nici in privinta comportamentului pe sosea, nici in privinta dotarilor, … nimic ! …
Daca Vectra C are tendinta de subvirare datorita gabaritului si aerodinamicii care lasa de dorit, Saab 9-3 nu are aceasta problema.
Am mers multa vreme cu Passat B6 aceiasi generatie, deci, o masina care mi-a placut foarte mult, o masina care ofera cel mai bun confort la clasa ei (parerea mea) dar nu poate avea carisma unui Saab 9-3 si disponibilitatea pentru sprinturi si schimburi rapide de trepte.
In plus fata de Passat, 9-3-ul mai are o calitate, aerodimamica foarte buna si o suspensie un pic mai rigida care ii permite sa se comporte mult mai bine cand treci de 150km/h (exact cum spune autorul articolului Saab face avioane si are experienta in ceea ce priveste aerodinamica) – stiu ! … nu ar fi trebuit sa spun acest lucru aici ! :))
Dotari : piele, clima bizonala, geamuri, oglinzi, scaune incalzite, senzori parcare, ploaie, audio destul de bun, (sunt unele versiuni care au Bose cu 11 difuzoare, eu nu am avut parte ), pilot (nici pilot nu am :))), navigatie (nici din asta), etc … ce sa mai discutam ?! …masina care la vremea ei a costat 35 000 – 40 000 euro !
Avand rotile motoare pe fata este mult mai stabil in vitaje decat un Seria 3 2.0d aceiasi generatie.
Probat si garantat de mine !
Pana acum m-am laudat dar acum sa vorbim si despre probleme ! :))
Motorul meu este Z19DTH, 150 HP, de provenienta FIAT, comun cu Alfa Romeo 159, Fiat Croma, Opel Vectra C, Opel Zafira, Opel Astra H.
Un motor exceptional, foarte fiabil, genial pot spune, care trebuie insa intretinut corecspunzator si caruia trebuie acordata foarte multa atentie.
Daca vrei o masina la mana a 2-a dintre cele mentionate de mine mai sus echipate cu acest tip de motor ar fi bine sa cunoasteti oarecum provenienta masinii si oarecum proprietarii anteriori.
De ce ?! …
Exact cum se mentioneaza in articol la categoria probleme :
1. Tija Swirl sau clapetele galeriei de admisie
2. Electrovalve infundate
3. Senzori de presiune pe admisie, pe turbina, pe DPF
4. la capitolul Doamne fereste : DPF sau turbina
Deci, schimburi facute la timp, ulei filtre, iar in fiecare an sau doi data jos galeria de admisie si curatata, clapeta acceleratie, revizie cu tester daca este cazul.
Piesele de schimb sunt accesibile, pe partea mecanica fiind comune cu Opel nu cred ca mai are rost sa discutam. Pe partea de caroserie, suspensie, lumini, interior, pregatiti-va cu ceva banuti deoarece sunt aproape de BMW si Audi.
Am văzut la peste 420.000 și chiar 500.000km la vânzare. Prima la 2100€, a doua la 2500€
Cati kilometrii poti sa megi fara probleme (teoretic si practic)_ cu un motor Diesel de la Saab dupa ce ai facut deja 200.000 km?
Bun articol! Însă există o mică corecție care ar trebui făcută: varianta 1.8t are tot 2 litri, ca celelalte versiuni de B207. De asemenea n a existat o variantă de 200 de cai, au existat doar variantele de 150, 175, și 210 cai, respectiv B207E, B207L (care este pus și pe Vectra C numindu-se Z20NET) și B207R + nedoritul Z18XE aspirat luat direct de pe Vectra C.
Salut.
Ce părere ai de https://www.olx.ro/d/oferta/saab-9-3-2-0-benzina-200hp-IDhz91x.html
Vreau un benzinar automat pentru oraș, nu prea contează consumul dar mă interesează să fie cât de cât fiabila. Momentan dețin un FF2 1.8 TDCi deci asta mi se pare un mare pas in față. Mulțumesc anticipat