Subaru Forester III, o incercare a celor de la Subaru ca sa ne ia ochii si banii noua europenilor. In acelasi timp, a fost si acel Subaru care ne-a facut sa ne ferim de acest brand. Practic, e ca o bautura energizanta. E buna la inceput, te tenteaza, pana afli din ce e facuta.
Realitatea e ca primul Forester a fost si ramane o masina doar pentru cei mai dedicati pur sange fanatici Subaru, iar al doilea Forester a fost o masina care a prins la orice fel de public, de la pasionati la oieri la familisti. Iar Subaru Forester III? Nu a prins la toata lumea.
Asta pentru ca pana si Subaru a inteles ca e ok sa ai o comunitate fidela si sa ai niste vanzari, dar daca vrei sa ai rezultate pe bune va trebui sa te prostitueze unpic si sa se adreseze si publicului mai larg decat prostitutia doamnelor de compania de pe olx, toate la un loc.
Doar ca au decis sa nu mearga pe calea batuta ci au decis sa isi faca propriul drum in viata, la fel ca si Saab, un alt producator auto de succes. Doar ca Saab a mers atat de departe pe propriul drum incat nu s-a mai intors, iar Subaru Forester III a fost doar o incercare timida in lumea larga. Se vede din aspectul mai civilizat si mai practic, dar si din faptul ca are un motor diesel. Da, doamnelor, domnisoarelor, domnilor si tot ce este intre, in perioada asta Subaru lansa primul diesel. Doar ca de ce sa fie un diesel normal cu cilindri in linie sau in V? Nope, il facem tot boxer. Iar despre asta vorbim mai tarziu. Apropo, Subaru a creat pentru nordici Saab 9-2X, care de fapt era un Impreza cu sigla Saab.
Motoare Subaru Forester III
Benzina
2.0 MPI de 150 cai – Se vede ca Subaru nu o ducea prea bine in perioada aia, pentru ca au adus exact acelasi EJ20 de pe prima generatie dar din pacate a fost singurul benzinar care se incadra la normele de emisii din Uniunea Europeana. Mai mult decat atat, pe langa problemele clasice la antigel si chiuloasa, in unele tari motorul a fost oferit si cu GPL din fabrica iar acela s-a dovedit la fel de folositor ca gonoreea. Dar macar daca stai departe de GPL e fiabil.
Diesel
2.0 de 147 cai – Daca ai sa te uiti pe paginile de anunturi ai sa vezi foarte multe Subaru Forester III diesel si la preturi dubioase. Asta pentru ca motoarele pana in 2012 au avut probleme grave la vibrochen si pentru ca e motor boxer. Da, la primul punct a fost rechemare in service unde s-a schimbat motorul pe cheltuiala celor de la Subaru, dar pentru punctul doi iti doresc mult succes ca sa gasesti mecanici care sa se bage la un diesel boxer. In orice caz, daca insisti sa cumperi diesel, ia unul Euro 5 pentru ca ala nu mai are probleme cu vibrochenul.
Probleme generale Subaru Forester III
- Nivelul de echipari si de dotari e demn de o camera de camin din complexul Bobocica asa ca ramane sa te hotarasti daca poti trai si mai spartan in viata. Subaru Forester III e un fel de Audi Q5 invers – foarte capabil off-road, foarte slab la confort.
- Subaru Forester III nu mai e strict o masina de teren ci mai degraba 50% teren 50% masina de familie. Totusi, asta inseamna ca trebuie verificata masina pe dedesubt de lovituri cauzate de off-road. Mai o cioata, mai un bolovan, mai un pet de BERE PENTRU CA NU SUNTEM CIVILIZATI IN PLM SI ARUNCAM GUNOAIELE UNDE NI SE SCOALA CHIAR DACA SUNTEM IN MIJLOCUL NATURII
- Caseta de directie e un alt punct slab pentru Subaru Forester III, dar daca ai maini poti merge si daca volanul nu sta chiar drept tot timpul.
Verdict Subaru Forester III
Rar apare pe aici cate o masina care sa aiba o lista de probleme mai scurta decat parul lui Benone Sinulescu. Totusi, Forester III ramane o masina pentru pasionati si dedicati. Dieselul e cu probleme iar benzinarul consuma multa benzina asa ca oricum ai da-o, trebuie sa iti asumi niste chestii. Dar per total Forester III ramane probabil cel mai fiabil Forester, chiar daca e usor anost si nu mai vine cu 5000 de cai putere sub capota si nici cu abtibilduri cu WRX STI. Este in schimb o masina decenta de familie si pentru asta masina asta chiar imi place.
Ce motoare recomand? Daca intrebi de benzina, nu iti voi spune niciodata. Iar despre diesel iti voi repeta despre 2.0 diesel de Euro 5 minim, altfel ajunge vibrochenul mai praf decat in melodia celor de la Parazitii.
14 decembrie 2020 at 11:17
Faptul ca Subaru inca este o companie relevanta in 2020, in comparatie cu Nissan, Mitsubishi, Suzuki, inseamna ca ofera ceva: un system 4×4 capabil.
Au vazut tot felul de comparatii offroad, facute de rusi, cu rav4, cx5, tiguan, x3, q5, degeaba, torsen castiga in orice zi in orice conditii.
Desigur toyota are land cruiser, sau vw touaregu, care vin cu torsen blocabil 4wd, dar ce faci daca nu vrei un vagon de tren, care costa „de la” 60k.
Si atunci dece nu se vinde forester-ul sau xv-ul ca paine calda sau pasatu tdi ?
pentru ca vin cu niste petarde de motoare.
15 decembrie 2020 at 18:06
S-au ars rau cu motorul diesel si in Europa nu intereseaza pe nimeni Subaru. In America in schimb Subaru e masina oficiala a lesbienelor de 45 de ani si acolo motoarele pe benzina au sens si sunt la mare cautare. La noi Subaru ramane un brand de pasionati, pasionati pe care nu i-au dezamagit si care cumpara in continuare orice iese de pe poarta Subaru. Spre deosebire de Mitsubishi si Nissan care nu ofereau nimic care sa imi traga un sut in testicule. Poate ca Outlander Hibrid, dar cam atat.
14 decembrie 2020 at 11:27
Masini sub 2000 de euro in anul 2020 ce alegeri ar putea fi ,preferabil benzina sub 1800 cm3 .
15 decembrie 2020 at 18:04
Buna intrebare, trebuie gandita o lista.
15 decembrie 2020 at 23:34
Pai intri pe olx/autovit si pui filtru de pret, si vezi ce-ti cade.
Cu cat masina e mai comuna (adica de volum) si mai populara cu atat mai usor financiar de reparat.
Desi n-ai specificat la ce iti trebuie masina, ce iti place, daca esti frugal sau falos, o sa ghicesc eu:
– la plimbat de colo-colo, non-premium, frugal.
1. Vw golf 4 sau 5, 1.6 mpi, break.
2. Opel astra g sau h, 1.6 mpi, caravan.
3. Skoda octavia 2, 1.6 mpi, combi.
4. Ford focus 2, 1.6 mpi, wagon.
5. Renault Megane 2, 1.6 mpi, grantour.
Nu exista masina perfecta, cele vw consuma ulei si nu ies noxele la itp, opelurile am probleme pe electronica,
skoda aceleasi probleme ca la vw,
fordurile probleme cu rugina
renault probleme cu piesele aftermarket si reparatiile.
15 decembrie 2020 at 18:06
Cred ca mai sunt curioși 🙂