Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Subaru Forester III ( 2009 – 2013 )

Subaru Forester III, o incercare a celor de la Subaru ca sa ne ia ochii si banii noua europenilor. In acelasi timp, a fost si acel Subaru care ne-a facut sa ne ferim de acest brand. Practic, e ca o bautura energizanta. E buna la inceput, te tenteaza, pana afli din ce e facuta.



Realitatea e ca primul Forester a fost si ramane o masina doar pentru cei mai dedicati pur sange fanatici Subaru, iar al doilea Forester a fost o masina care a prins la orice fel de public, de la pasionati la oieri la familisti. Iar Subaru Forester III? Nu a prins la toata lumea.


Asta pentru ca pana si Subaru a inteles ca e ok sa ai o comunitate fidela si sa ai niste vanzari, dar daca vrei sa ai rezultate pe bune va trebui sa te prostitueze unpic si sa se adreseze si publicului mai larg decat prostitutia doamnelor de compania de pe olx, toate la un loc.


Doar ca au decis sa nu mearga pe calea batuta ci au decis sa isi faca propriul drum in viata, la fel ca si Saab, un alt producator auto de succes. Doar ca Saab a mers atat de departe pe propriul drum incat nu s-a mai intors, iar Subaru Forester III a fost doar o incercare timida in lumea larga. Se vede din aspectul mai civilizat si mai practic, dar si din faptul ca are un motor diesel. Da, doamnelor, domnisoarelor, domnilor si tot ce este intre, in perioada asta Subaru lansa primul diesel. Doar ca de ce sa fie un diesel normal cu cilindri in linie sau in V? Nope, il facem tot boxer. Iar despre asta vorbim mai tarziu. Apropo, Subaru a creat pentru nordici Saab 9-2X, care de fapt era un Impreza cu sigla Saab.



Motoare Subaru Forester III


Benzina


2.0 MPI de 150 cai – Se vede ca Subaru nu o ducea prea bine in perioada aia, pentru ca au adus exact acelasi EJ20 de pe prima generatie dar din pacate a fost singurul benzinar care se incadra la normele de emisii din Uniunea Europeana. Mai mult decat atat, pe langa problemele clasice la antigel si chiuloasa, in unele tari motorul a fost oferit si cu GPL din fabrica iar acela s-a dovedit la fel de folositor ca gonoreea. Dar macar daca stai departe de GPL e fiabil.


Diesel


2.0 de 147 cai – Daca ai sa te uiti pe paginile de anunturi ai sa vezi foarte multe Subaru Forester III diesel si la preturi dubioase. Asta pentru ca motoarele pana in 2012 au avut probleme grave la vibrochen si pentru ca e motor boxer. Da, la primul punct a fost rechemare in service unde s-a schimbat motorul pe cheltuiala celor de la Subaru, dar pentru punctul doi iti doresc mult succes ca sa gasesti mecanici care sa se bage la un diesel boxer. In orice caz, daca insisti sa cumperi diesel, ia unul Euro 5 pentru ca ala nu mai are probleme cu vibrochenul.



Probleme generale Subaru Forester III



  • Nivelul de echipari si de dotari e demn de o camera de camin din complexul Bobocica asa ca ramane sa te hotarasti daca poti trai si mai spartan in viata. Subaru Forester III e un fel de Audi Q5 inversfoarte capabil off-road, foarte slab la confort.

  • Subaru Forester III nu mai e strict o masina de teren ci mai degraba 50% teren 50% masina de familie. Totusi, asta inseamna ca trebuie verificata masina pe dedesubt de lovituri cauzate de off-road. Mai o cioata, mai un bolovan, mai un pet de BERE PENTRU CA NU SUNTEM CIVILIZATI IN PLM SI ARUNCAM GUNOAIELE UNDE NI SE SCOALA CHIAR DACA SUNTEM IN MIJLOCUL NATURII

  • Caseta de directie e un alt punct slab pentru Subaru Forester III, dar daca ai maini poti merge si daca volanul nu sta chiar drept tot timpul.



Verdict Subaru Forester III


Rar apare pe aici cate o masina care sa aiba o lista de probleme mai scurta decat parul lui Benone Sinulescu. Totusi, Forester III ramane o masina pentru pasionati si dedicati. Dieselul e cu probleme iar benzinarul consuma multa benzina asa ca oricum ai da-o, trebuie sa iti asumi niste chestii. Dar per total Forester III ramane probabil cel mai fiabil Forester, chiar daca e usor anost si nu mai vine cu 5000 de cai putere sub capota si nici cu abtibilduri cu WRX STI. Este in schimb o masina decenta de familie si pentru asta masina asta chiar imi place.


Ce motoare recomand? Daca intrebi de benzina, nu iti voi spune niciodata. Iar despre diesel iti voi repeta despre 2.0 diesel de Euro 5 minim, altfel ajunge vibrochenul mai praf decat in melodia celor de la Parazitii.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2024-01-29 10:04:07

    Salutare Alin, Nu recomand dieselul de la Subaru, indiferent ce vor spune unii fanatici prin comentarii. Succes!

  • Alin

    2024-01-28 12:09:29

    Buna, despre Subaru legacy 2.0d 2012 euro5 o recomanzi?

  • AproapeMasini

    2023-04-17 10:51:54

    Buna Diana, Motoarele diesel ies din discutie ca si la Forester. Asa ca ramai cu motoarele pe benzina care sunt fiabile. Singura problema reala la motoarele pe benzina e consumul, multa lume se plange. Aici depinde de tine daca iti pasa de consum sau nu. Personal sunt fan Forester 2.0 benzina aspirat iar Impreza e aproximativ la fel. Succes!

  • Diana

    2023-04-16 21:52:11

    Haha. Eu detin un Ford focus 2 1.8 tdci care mi-a fost fidel 5 ani de zile, dar imi place mult Impreza si doresc sa achizitionez una din afara tarii. Stiu ca nu e cea mai luxoasa, nu am pretentii mari, doresc ceva cu care pot supravietui in oras dar si sa merg cu ea pe drumurile patriei si la munte mai ales, dar am tot auzit pareri nasoale precum: piese scumpe, nu o sa gasesc mecanic sa o repare, etc si ma gandesc daca sa “risc” sau nu. Urmaresc des si cu interes articolele tale si chiar sunt curioasa de ce ai de spus despre Impreza. Multumesc!

  • AproapeMasini

    2023-04-05 18:52:31

    Buna Diana, Subaru e foarte bun pe benzina, nu ai emotii cu el. La diesel e jale. Nu e ultimul cuvant in materie de lux, calitate si confort dar e o masina cinstita. Sau cistita? Nu mai stiu cum se zice corect. Succes!

  • Diana

    2023-04-05 17:53:59

    Poti scrie te rog un articol despre Subaru Impreza 2010 1.5 benzina? As fi tare curioasa ce zici acolo de el si daca il recomanzi

  • AproapeMasini

    2023-03-13 11:33:33

    Pare mai degraba problema de coloana de directie. Dar aici nu suntem OTV ca sa stim telepatic ce se intampla si nici nu detinem adevarul adevarat, trebuie mers la mecanic. Succes!

  • Subaru Paduraru'

    2023-03-11 19:03:39

    Buna ziua . Am o masina Subaru Forester 2010 , diesel , e de 3 ani buni la mine , 280 000 km . Se blocheaza volanul in mers , spre stanga si trepideaza , parca agata ceva . Trebuie sa fortez putin ca sa-l tin drept . Nu-mi dau seama ce provoaca treaba asta si nici ce face sa-si revina spontan . Sa fie caseta de directie ? Si ce ar trebui sa fac ? S-o schimb ? Caseta , nu masina .

  • Florin

    2022-11-10 12:29:27

    Sunt la al doilea Subaru diesel, luat in 2018, ultimul Diesel din Romania, primul luat in 2009 euro4, i-a crapat motorul la 220.000 km, a fost reparat pe banii Subaru, asta ca toate interventiile au fost facute la Subaru, altfel…Nu am obesrvat sa consume ulei. La 15.000 ma duc la Subaru si fac schimbul de ulei si filtre, costa 1.400 lei.

  • Dan

    2022-08-22 19:24:40

    Instalație olandeză: Prins! Eu am la al meu de ani de zile. E cea mai buna instalație GPL, cel puțin pentru motorul boxer și pentru alte motoare puternice.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA